Sportlövészet: fináléban a magyar ifjúsági csapat Eszéken

Vágólapra másolva!
2017.10.21. 17:56
Címkék
Az Európai Ifjúsági Liga döntőjében a magyar puskás válogatott megnyerte mindkét szombati mérkőzését, s ezzel csoportja első helyén végzett. A vasárnapi fináléban a svéd csapat lesz az ellenfél, Joó Éva utánpótlás-koordinátor hasonlóan jó folytatást remél tanítványaitól. A végig kiegyensúlyozottan lövő Gáspár Lalita szerint nagyon jó formában, bizakodva várják az aranymeccset.

Gy. Szabó Csilla Tartották ígéretüket az Eszéken versenyző fiatal magyar sportlövők: az Európai Ifjúsági Liga döntőjének második napjára alaposan felszívták magukat. A szerbektől elszenvedett pénteki vereség ugyan kicsit lehangolta a társaságot, de a csapatért felelős utánpótlás-koordinátor, Joó Éva nem az a típus, akit az apró megingás el tudna tántorítani kitűzött céljától. Gyorsan és hatékonyan lelket öntött tanítványaiba, és szombaton reggel ismét önbizalomtól duzzadva lépett lőállásba a puskás válogatott.Gy. Szabó Csilla Tartották ígéretüket az Eszéken versenyző fiatal magyar sportlövők: az Európai Ifjúsági Liga döntőjének második napjára alaposan felszívták magukat. A szerbektől elszenvedett pénteki vereség ugyan kicsit lehangolta a társaságot, de a csapatért felelős utánpótlás-koordinátor, Joó Éva nem az a típus, akit az apró megingás el tudna tántorítani kitűzött céljától. Gyorsan és hatékonyan lelket öntött tanítványaiba, és szombaton reggel ismét önbizalomtól duzzadva lépett lőállásba a puskás válogatott.

A háromfős vegyes csapatban Pekler Zalán mellett Gáspár Lalita és Hurai Viktóra kapott helyet az osztrákok elleni, sorsdöntő mérkőzésen. Tudták, ha tartani akarják magukat a célkitűzésükhöz, miszerint éremmel szeretnének hazatérni Horvátországból, többet nem hibázhatnak.

Úgyhogy inkább nem hibáztak.

Fölényesen, 20-4-re verték az osztrák válogatottat, majd hasonlóan nagy különbséggel, 18-6-ra a házigazda horvátokat is legyőzték. A csapatot vezető Joó Éva megkönnyebbülve és nagyon elégedetten kommentálta versenyzői teljesítményét.

A magyar válogatott bizakodva várja a vasárnapi aranymeccset Forrás:facebook
A magyar válogatott bizakodva várja a vasárnapi aranymeccset Forrás:facebook

A magyar válogatott bizakodva várja a vasárnapi aranymeccset  •  Forrás: Facebook

„Viki remekül lőtt az első mérkőzésen a második és a harmadik sorozatban kifejezetten jól ment neki. Lalita folyamatosan javuló formában versenyzett, csak Zalánnak nem jött ki önmagához képest a lépés. Azért mondom, hogy önmagához képest, mert minden meccsét megnyerte, de ő azért ennél jobbra képes. Nem is nyugodott bele a szám szerinti eredményébe, a találkozó után lőszert váltott, és a horvátok ellen már gyorsabb golyóval célzott. Előtte nem igazán érezte a lövéseket, a csere után azonban tényleg jobb teljesítményt nyújtott. De szükség is volt a javulásra, hiszen a horvát csapat jóval erősebb az osztráknál. A második találkozón Horváth Lea remekelt, az első két sorozatban mindkétszer százöt felett lőtt, ami kiváló teljesítmény. Ehhez Gáspár Lalita kiegyensúlyozott és biztos versenyzéssel járult hozzá, így sikerült nyernünk, és a csoport első helyén végeznünk. Ami azt is jelenti, hogy vasárnap délben az aranyéremért szállunk harcba a svédek ellen.”

Gáspár Lalita pénteken a szerbek ellen csak tartalék volt, hiszen három lányból kellett Joó Évának a Pekler Zalán melletti két helyre választania. Az angyalföldi sportlövő a szombati két meccsen bekerült a csapatba, és egyre javuló teljesítménnyel járult hozzá a kettős sikerhez.

„A győzelmeknek és a saját eredményemnek is nagyon örülök. Pedig még jobb is lehetett volna, ha nem lövöm azokat a tökéletes kilenceseket. De a legutóbbi versenyekhez képest most mindenképpen nagyot javultam. A reggeli kezdésnél kicsit még izgultam, de utána igazi örömlövészet volt a mai nap. Nagyszerű formában van a csapat, bízunk benne, hogy a legfényesebb érmet sikerül megnyernünk!”

Joó Éva ugyan semmit sem akart elkiabálni a svédek elleni vasárnap déli aranymeccs előtt, azért bevallotta, hogy a folytatásban is hasonlóan jó szereplést vár a csapattól.

„Az elején azért éreztem a megilletődöttséget a versenyzőimen, de ma már sokkal jobban megközelítették a valóságos tudásukat, mint tegnap. A végére tényleg igazi örömlövészet lett belőle. A döntővel kapcsolatban ennek ellenére nem lehet jósolni, különösen a mi sportágunkban nem, amelyben a pillanatnyi mentális állapot különösen fontos. Bízom benne, hogy felszabadítóan hat a mieinkre az a tudat, hogy az ezüstérem már biztosan megvan. De hát sportolók vagyunk, mindig jobbat és jobbat szeretnénk elérni, így mindenképpen az arany lesz a cél. Azt még nem tudom, hogy a lányok közül ki fog lőni, mert nagyon szeretném közösen meghozni a döntést. Egy csapat vagyunk, közösen dolgozunk a célunkért, mindenkinek meghallgatom a véleményét. Reggel újra átbeszéljük a dolgokat, és annak fényében állítom össze a csapatot.”

További korosztályos hírekSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

EURÓPAI IFJÚSÁGI LIGA. DÖNTŐ. HORVÁTORSZÁG.
A csoport, 2. forduló
Ausztria−Magyarország 4-20 (Pekler Zalán 101,5; 102,3; 103,4; 101,6; Gáspár Lalita 101,8; 102,5; 103,0; 103,1; Hurai Viktória 103,3; 104,7; 105; 103,9), Horvátország−Szerbia 14-10
3. forduló
Ausztria−Szerbia 8-16, Horvátország−Magyarország 6-18 (Horváth Lea 105,3; 105,1; 102,4; 102,7; Gáspár Lalita 104,1; 103,7; 103,1; 103,9; Pekler Zalán 102,9; 103,8; 102,7; 103,4)
Az A csoport végeredménye: 1. Magyarország 46 pont, 2. Szerbia 42 pont, 3. Horvátország 32 pont, Ausztria 24 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik