Sakk: három magyar az U20-as vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.12. 11:29
Címkék
Három magyar sakkozó részvételével kezdődik meg hétfőn az olaszországi Tarvisióban az U20-as világbajnokság, melyen a szakvezetés a rendkívül erős mezőny első harmadába várja a fiatalokat.

L. G. – utanpotlassport.hu Hétfőtől egészen jövő szombatig az olaszországi Tarvisióban rendezik meg a junior, vagyis az U20-as sakkvilágbajnokságot. A tizenegy fordulós, svájci rendszerű megméretésen hárman képviselik a magyar színeket. A férfiak között Kántor Gergely, a nők mezőnyében pedig Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna ül asztalhoz.L. G. – utanpotlassport.hu Hétfőtől egészen jövő szombatig az olaszországi Tarvisióban rendezik meg a junior, vagyis az U20-as sakkvilágbajnokságot. A tizenegy fordulós, svájci rendszerű megméretésen hárman képviselik a magyar színeket. A férfiak között Kántor Gergely, a nők mezőnyében pedig Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna ül asztalhoz.

Kántor Gergely két évvel idősebbek között bizonyíthat Forrás: chess.hu
Kántor Gergely két évvel idősebbek között bizonyíthat Forrás: chess.hu

Kántor Gergely két évvel idősebbek között bizonyíthat  •  Forrás: chess.hu

A résztvevőkre minden nap egy forduló vár, és két szünnapot is tartalmaz a program. A juniorok öt fordulót követően pihenhetnek először, majd újabb négy játéknap után, az utolsó két kör előtt kapnak ismét időt a feltöltődésre. A mezőny rendkívül népes, a férfiak között százötvenen indulnak, a nők között pedig kilencvenen szerepelnek. Amellett rendkívül erős is a névsor, a 18 éves Kántor Gergely a dicséretes 2514 Élő-pontjával mindössze a 26. kiemelt, a húszéves Terbe Julianna 2263 ponttal a 20., míg ikertestvére, Zsuzsanna 2170 ponttal a 35. helyről várja a versenyt.

„Kántor Gergely és Terbe Zsuzsanna a Zalakaroson májusban megrendezett U20-as országos bajnokság győzteseként utazhatott el Olaszországba, míg Julianna már stabil felnőttválogatottnak mondható, így helye van a világbajnokságon. Elképesztően erős mezőnyben kell helytállniuk, a dobogó közeli eredmény óriási bravúr lenne. Azt várom a három magyartól, hogy a mezőny első harmadában, a kiemelési helyük környékén végezzenek, és egyikük se veszítsen Élő-pontot Tarvisióban” – fogalmazta meg az elvárásokat még az indulás előtt Varga Péter, a szövetség ifjúsági bizottságának elnöke.

Tavaly augusztusban az indiai Bubanesvarban rendezték meg a korosztályos világbajnokságot, akkor magyar versenyző nélkül. Az idén a számunkra szerencsésebb helyszín és időpont miatt utazhattak el hárman is a korosztály élversenyzői közül a világbajnokságra. Tarvisio ugyanis Olaszország északkeleti részében fekszik, novemberben pedig kevésbé zsúfolt a versenynaptár, mint a nyári időszakban.

További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik