Röplabda: sima győzelem az U17-es leány Eb-selejtező nyitányán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.05. 20:39
Címkék
A magyar U17-es leány röplabda-válogatott magabiztos győzelemmel kezdte a miskolci négycsapatos Európa-bajnoki selejtezőtornát. Az együttes három szettben győzte le a portugál alakulatot, így jó előjelekkel várhatja a szlovákok elleni, szombati rangadót.

Bauernfeind Bence – utanpotlassport.hu Az U17-es leányegyüttes a hazai környezetben nagy lelkesedéssel kezdte a mérkőzést. Vecsey Fanni kezdte meg a pontgyártást, a portugálok csupán az első néhány pontig tudták tartani a lépést Kőnig Gábor szakvezető játékosaival. A vendégeken az időkérés sem segített, hamar tízpontosra nőtt a mieink előnye, amely még tovább nőtt a szett végére (25:13).Bauernfeind Bence – utanpotlassport.hu Az U17-es leányegyüttes a hazai környezetben nagy lelkesedéssel kezdte a mérkőzést. Vecsey Fanni kezdte meg a pontgyártást, a portugálok csupán az első néhány pontig tudták tartani a lépést Kőnig Gábor szakvezető játékosaival. A vendégeken az időkérés sem segített, hamar tízpontosra nőtt a mieink előnye, amely még tovább nőtt a szett végére (25:13).

A második játékrész is jól kezdődött, a nyitások pontosak voltak, a háló előtti játék is jól működött. Az ellenfél ismét csak a játékrész elején nehezítette meg valamelyest a házigazda dolgát. A folytatásban egyre magabiztosabban játszott a magyar csapat, és fölényesen, 25:8-ra nyerte a játszmát.

Forrás: hunvolley.hu
Forrás: hunvolley.hu

 •  Forrás: hunvolley.hu

A harmadik szett aztán váratlanul szoros csatát hozott, a magukra találó portugálok először jutottak vezetéshez a kissé elbizonytalanodó vendéglátóval szemben. A játszma hajrájában azonban újra magasabb fokozatra kapcsoltak a lányok, így ismét felülkerekedtek ellenfelükön, és – már az első meccslabdát kihasználva – „behúzták” ezt a felvonást is (25:21). A mérkőzés legjobb játékosának a 11 pontot szerző Berkó Liliánát választották.

Kőnig Gábor szövetségi edzője a mérkőzés után elmondta, hogy úgy véli, erős riválist múlt felül csapata:
„Nagyon jól működött a nyitásfogadásunk és a mezőnyvédekezésünk is magas szintű volt. Kiválóan olvastuk az ellenfél játékát, de a harmadik szettben volt egy kis megingásunk. Szombaton nehéz mérkőzés vár ránk a szlovákok ellen, ám ha úgy teljesítünk, ahogyan most, akkor jó az esélyünk a győzelemre, vasárnap pedig ki-ki meccset játszhatunk a szlovákokat simán elintéző törökökkel."

Akadt még további jó hír is a nyitónapra a magyar szurkolóknak: a szövetség döntése értelmében azok, akik a szombati mérkőzésre jegyet vásárolnak, vasárnap ingyen tekinthetik meg a találkozókat.

U17-ES LEÁNY EB-SELEJTEZŐ TORNA
G csoport, Miskolc, Generali Aréna
1. forduló
Magyarország–Portugália 3:0 (13, 8, 21)
V: Bardic (horvát), Gall (cseh)
Magyarország: Orosz 9, Berkó 5, Vecsey 12, Kiss A. 11, Sziládi 6, Tatár 5. Cs: Kertész (liberó). Szövetségi edző: Kőnig Gábor
Portugália: Pereira 3, Teixeira 1, Clemente 2, Cavalcanti 3, Mouta 1, Lopes 11. C: Landau (liberó), Pinho, Vasco 5, Sousa 2, Moreira 2. Szövetségi edző: Manuel Almeida
A nap másik mérkőzésén: Törökország–Szlovákia 3:0
A csoport állása
1. Magyarország 3 pont (3:0, 75:42), 2. Törökország 3 (3:0, 75:46), 3. Szlovákia 0 (0:3, 46:75), 4. Portugália 0 (0:3, 42:75)
A TOVÁBBI PROGRAM
Szombat
15.00: Törökország–Portugália
17.30: Szlovákia–Magyarország
Vasárnap
15.00: Portugália–Szlovákia
17.30: Törökország–Magyarország

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik