Röplabda: lámpalázas kezdés a belgák ellen a férfi U19-es Eb-n

Vágólapra másolva!
2017.04.22. 22:07
Címkék
A magyar U19-es férfi válogatott vereséggel kezdte a szereplését a magyar-szlovák közös rendezésű röplabda Európa-bajnokság győri csoportjában. A játékosok küzdöttek, de a szövetségi edző szerint túlizgulták a belgák elleni mérkőzést.

L. G. A címvédő Lengyelország és az idei favorit Oroszország mérkőzésével Győrött is megkezdődött az U19-es férfi röplabda Európa-bajnokság. A hivatalos nyitómeccset – amelyen a csehek 3-1-re verték a törököket – a másik helyszínen, a szlovákiai Puhóban játszották, ott félórával korábban kezdődött a program. A győri rangadó ötszettes csatát hozott, amit az oroszok nyertek, és a maratoni hosszúságú mérkőzés miatt félórás késéssel kezdődött a magyar válogatott első, belgák elleni találkozója.L. G. A címvédő Lengyelország és az idei favorit Oroszország mérkőzésével Győrött is megkezdődött az U19-es férfi röplabda Európa-bajnokság. A hivatalos nyitómeccset – amelyen a csehek 3-1-re verték a törököket – a másik helyszínen, a szlovákiai Puhóban játszották, ott félórával korábban kezdődött a program. A győri rangadó ötszettes csatát hozott, amit az oroszok nyertek, és a maratoni hosszúságú mérkőzés miatt félórás késéssel kezdődött a magyar válogatott első, belgák elleni találkozója.

U19-es röplabda Eb magyar-belga
U19-es röplabda Eb magyar-belga

Válogatottunk küzdött, de lámpalázas volt  •  Forrás: MRSZ

A világklasszis Buzek László beharangozónkban annyit mondott, a halálcsoportban azzal lenne elégedett, ha mindenki kihozná magából a legjobbat, és minden egyes pontért küzdene a pályán. A magyar válogatott korábbi ásza is ott volt a lelátón, de kíváncsi volt a találkozóra többek között a Dél-Koreából Libanon érintésével nyári szabadságra hazatért Pádár Krisztián is.

A mérkőzés első játszmájában a játékosok küzdöttek, de az is észre lehetett venni rajtuk, hogy meglehetősen lámpalázasak. A kiegyenlített kezdés után a rutinosabb belgák ragadták magukhoz az irányítást, és behúzták az első szettet (25-21).

A második játszmában a belgák nyitása javult, így végig futnunk kellett az eredmény után. Két pontra többször is felzárkóztunk, de az ellenfélnek mindig volt válasza, és amikor hét ponttal elhúztak, eldőlt a játszma. A végére hat pont meg is maradt az ellenfél előnyéből (25-19).

A magyar válogatott lelkierejét bizonyítja, hogy kétszettes hátrányban sem adta fel, és a harmadikban nagyon közel állt ahhoz, hogy játszmát lopjon az ellenfelétől. A hajrában vezetett is a válogatottunk (21-20), de a belgák három meccslabdához jutottak, és a harmadikat győzelemre is váltották (25-23).

„Sajnos buta hibákat követett el a csapat, ami aztán megpecsételte a sorsunkat. Kicsit túlizgulták a fiúk a mérkőzést, mert most estek át a tűzkeresztségen, hiszen ilyen szintű meccsen még soha nem játszottak” – értékelt Tomanóczy Tibor szövetségi edző a nyitány után.

Csapatunk vasárnap 18 órakor a bolgárok ellen folytatja szereplését.

U19-ES FÉRF EURÓPA-BAJNOKSÁG
Győri csoport, 1. forduló, 200 néző. V: Lecourt (francia), De Baart (holland).
Belgium–Magyarország 3-0 (25-21, 25-19, 25-23)
Magyarország: Fülöp 1, Flachner 2, Csizmadia, Horváth K. 13, Szabó M. 6, Pesti 8. Cs.: Farkas R. (liberó), Lukács 3, Szabó Bence, Kiss M. 3, Szabó Barna. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor.
Belgium: Brems 2, Peters 12, Van Lommel 3, Lallemand 14, Vanneste 14, Van Elsen 5. Cs.: Verstraete (liberó), Fischer, Vandamme, Van Hoyweghen 1. Szövetségi edző: Mieke Moyaert.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik