Bognár Domokos – utanpotlassport.hu „Egészen pontosan öt éve történt, hogy osztálytársam elhívott az általános iskolában tartott edzésre. Rögtön beleszerettem a sportba, élveztem, hogy mindig a barátnőimmel játszhatok. Gödöllőiként pedig nem is lehetett kérdés, hogy itt maradok a városi egyesületben. A fizikai adottságaim alapján a szélső ütőpozíciót nekem találták ki. Magas vagyok, szeretek ugrani és lecsapni, úgyhogy gyorsan eldőlt, ez lesz az én posztom.” A rövid bemutatkozás a 14 éves Vecsey Fannitól származik, aki az U17-es válogatott egyik alapembere, és a Gödöllői RC élvonalbeli felnőttcsapat keretének a tagja.

Edzője szerint Vecsey Fanni hamarosan a klubjában és a válogatottban is meghatározó játékos lehet a felnőttek között Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

Edzője szerint Vecsey Fanni hamarosan a klubjában és a válogatottban is meghatározó játékos lehet a felnőttek között  •  Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

Fanniról hamar kiderült, hogy nem csak a fizikuma kiváló, hanem affinitása is van a sportághoz. Noha még az ifik között is fiatalnak számít, már a felnőttcsapattal készül, ami természetesen óriási motivációt jelent.

„Eleinte nem volt könnyű hozzászoknom a környezethez, de nagyon aranyosak velem a lányok, szeretek itt játszani. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a keret nagy része hozzám hasonlóan utánpótláskorú, így könnyen megtaláljuk a közös hangot.”

Közben előkerül a téma: milyen szintig juthat el, ha továbbra is így fejlődik. De egyelőre óvatosan fogalmaz:
„Azért nem szeretek erről beszélni, mert úgy gondolom, nagyon korai lenne hosszú távra előretekintenem. Egyelőre annyit tudok, hogy jó helyen vagyok, itt szeretném befejezni a gimnáziumot is, aztán később eldöntöm, hogy mi az, ami igazán fontos.”

Fanni egyébként az U17-es válogatottban már húzóember, oroszlánrészt vállalt a lányok Eb-selejtezőjén is, amelyen sikerült kiharcolni a részvételt az áprilisi bulgáriai kontinensviadalra.

„Konkrét célokat nem tűztem ki az Eb-re, mert azzal csak nyomást helyeznék magamra és a lányokra is. Örülünk, hogy eljutottunk a nagy erőpróbára, igyekszünk minden meccsen a maximumot nyújtani, aztán meglátjuk, mire lesz elég. Nemsokára kéthetes összetartással kezdjük meg a felkészülést, áprilisra pedig, remélem, csúcsformában leszünk.”

Közben persze az iskolában is helyt kell állnia, ami egyelőre nem jelent különösebb nehézséget neki:
„Persze, nem felejtem el a sulit sem. Szerencsére, általában este edzünk, amellett pedig marad időm a tanulásra is, de a szüleim sem engednék, hogy elkényelmesedjem.”

Fanni edzője a felnőttegyüttesben Grózer György, aki bő két hónapja látta őt először játszani, akkor még a juniorok között. De azt mondja, nem is volt kérdés, hogy helye van a nagyok keretében:
„Egyből feltűnt, milyen remek képességei vannak, s amint lehetett, felhoztuk őt a felnőttek közé. Nálunk alapvető, hogy fiatalokkal próbálunk meg helytállni az első osztályban, ezért még inkább igaz: Fanni jó helyen van nálunk. Igyekszem neki minél több lehetőséget adni a meccseken. Persze van még hova fejlődnie.”

Grózer szerint, ha Fanninak sikerül továbbra is ezen az úton haladnia, akkor néhány éven belül a felnőttválogatott meghatározó játékosa lehet.

„Nagyon gyors a keze, a lába, de néha kicsit túlpörög, és képes túlvállalni magát. Ebben kell előrelépnie, de edzésről edzésre látszik, hogy fejlődik, és ami még fontosabb: akar is fejlődni. Csak rajta múlik, hogy meddig jut el, de azt hiszem, hogy a maximalizmusa egészen messzire repítheti.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport