Bauernfeind Bence - utanpotlassport.hu A miskolci Eb-selejtezőtorna második napjának második mérkőzése rossz szlovák nyitással kezdődött... Azt gondoltuk, előjelnek nem is rossz, és tényleg nem volt az: a magyar lányok – miképpen pénteken a portugálok ellen – kiválóan kezdték ezt az összecsapást is. Sorozatban jöttek a pontos leütések, és kisvártatva 10:4 állt az eredményjelzőn. A szlovákoknak Vecsey Fanni villanásaira és Berkó Liliána nyitásaira nem volt válaszuk, így sima 25:8 lett az első szett vége.

A második játszmában a szlovákok agilisabban startoltak, a mieink jó darabig csak futottak az eredmény után. Az északi szomszéd többször is ellépett néhány ponttal, Kőnig Gábor együttesének a játéka a folytatásban feljavult, minek nyomán 16:16-nál sikerült egyenlíteni. Kis időre a vezetést is átvette az együttes, ám újabb csavar következett. A riválisnak 24:21-es állásnál több szett labdája is volt, csakhogy a magyarok valamennyit hárították, és megint egalizáltak (24:24). Majd győztek 26:24-re!

Boldogság tetőfokon Forrás: honvolley.hu

Boldogság tetőfokon  •  Forrás: honvolley.hu

A fordulatos és kiélezett játszma megnyerése láthatóan kedvezően hatott a csapatra. Az első három pontot a magyarok szerezték, de még nem volt vége. A szlovákok ismét felálltak, sőt többször vezettek is, de a továbbiakban már szavunk nem lehetett: a magyar lányok pontosabban játszottak, a meccs elején tapasztalt önbizalmuk visszatért, és sorozatban öt pontot szereztek. A megszerzett előnyt pedig már nem engedték ki a kezükből, 25:18-ra győztek, a mérkőzést pedig újabb 3:0-lal „húzták be".

Ezzel eldőlt, hogy a szlovákok után szombaton a portugálokat is simán elintéző törökökkel vasárnap délután fél hattól a biztos továbbjutást érő csoportgyőzelemért játszik a magyar válogatott.

Kőnig Gábor szakvezető természetesen elégedetten értékelte honlapunknak a látottakat:
„Túl álomszerű volt a kezdés, és szinte törvényszerű volt, hogy a második játszmában meg kellett küzdenünk a győzelemért. De a csapat most is bizonyította, hogy nem ismer vesztett szituációt, és azt is, hogy mennyire tud küzdeni. Kimondani is nagyszerű, vasárnap az Eb-részvételért játszunk…”

Ezt írtuk eddig az Eb-selejtezőről
Esély a továbbjutásra (előzetes)
Ahogy tetszik, vígjáték (1. forduló: Magyarország–Portugália 3:0)

U17-ES LEÁNY EB-SELEJTEZŐ TORNA
G csoport, Miskolc, Generali Aréna
2. forduló
Magyarország–Szlovákia 3:0 (8, 24, 18)
V: Siciu (román), Rodriguez (spanyol)
Magyarország: Orosz 7, Berkó 5, Vecsey 18, Kiss A. 7, Sziládi 6, Tatár 6. Cs.: Szabó L. 6, Kertész L. 1, Boskó
Szlovákia: Sivicekova 4, Vajdova 9, Smieskova 3, Dlhosova 3, Kucserova 8, Hrusecka 5. Cs.: Frolova, Krcmarekova 1, Laucikova, Navratova 1, Nechojojdomova
A nap másik mérkőzésén: Törökország–Szlovákia 3:0
A csoport állása
1. Magyarország 3 pont (3:0, 75:42), 2. Törökország 3 (3:0, 75:46), 3. Szlovákia 0 (0:3, 46:75), 4. Portugália 0 (0:3, 42:75)
A TOVÁBBI PROGRAM
Vasárnap
15.00: Portugália–Szlovákia
17.30: Törökország–Magyarország

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport