Ökölvívás: nyolc magyar még versenyben az ifjúsági Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.21. 08:54
Címkék
A 17-18 esztendős, azaz ifjúsági korú bokszolók olaszországi Európa-bajnokságának harmadik versenynapján kétharmados győzelmet arattak a mieink, merthogy a ringbe lépő három magyar közül kettő nyert, egy pedig kikapott.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Pénteken három fiú öklözőnket szólították a kötelek közé, és a trió fellépése parádésan indult Roseto degli Abruzziban. A délutáni műsorban verekedő Bernáth Attila tudniillik biztosan vette a grúz Luka Kublasvili jelentette akadályt a 49 kilogrammos súlycsoportban. A múlt évben korosztályában Európa-bajnoki ezüstérmes honfitársunk egyhangú, 5-0-s pontozással bizonyult jobbnak a korábban junior Eb-n második helyezett ellenfelénél, s jutott a legjobb nyolc közé.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Pénteken három fiú öklözőnket szólították a kötelek közé, és a trió fellépése parádésan indult Roseto degli Abruzziban. A délutáni műsorban verekedő Bernáth Attila tudniillik biztosan vette a grúz Luka Kublasvili jelentette akadályt a 49 kilogrammos súlycsoportban. A múlt évben korosztályában Európa-bajnoki ezüstérmes honfitársunk egyhangú, 5-0-s pontozással bizonyult jobbnak a korábban junior Eb-n második helyezett ellenfelénél, s jutott a legjobb nyolc közé.

Bernáth Attila a nyitómeccsén grúz junior Eb-ezüstérmest vert Forrás: haon.hu
Bernáth Attila a nyitómeccsén grúz junior Eb-ezüstérmest vert Forrás: haon.hu

Bernáth Attila a nyitómeccsén grúz junior Eb-ezüstérmest vert  •  Forrás: haon.hu

Az egy-egy nyertes meccsen már túllévő további két magyar közül a 60 kilós Danyi Dánielnek ugyanakkor nem jött össze az újabb diadal: heves, bár kevés pontos találatot hozó csatában maradt alul 5-0-s pontozással a skót Reese Lynchcsel szemben.

A 69 kilogrammban ügyeskedő Barbosu Konstantin Tibor viszont második fellépését is diadallal zárta, méghozzá 4-1-re, így a legjobb nyolc között folytathatja. Ehhez az kellett, hogy a nagy iramú, a végén dulakodással tarkított ütközetben hatékonyabb legyen, mint ellenfele, Edward Lee Donovan. A 2014-es serdülő Európa-bajnok Barbosu sok mozgással, váratlan ellépésekkel és elhajlásokkal operált, gyors beugrásokból pedig több pontos ütést is elhelyezett ír riválisa fején, s nem lehetett kérdéses, hogy az ő kezét emelik a magasba az Eb-n, immár másodszor is.

Három nap után úgy fest a helyzet, hogy női csapatunkból hárman kiestek, öten pedig a hét végén lépnek a kötelek közé, míg szintén nyolcfős fiúválogatottunkból öten nincsenek már versenyben, hárman azonban igen. Előbbiek közül Lakotár Hanna (51 kg), Kondákor Emília (54 kg), Szabó Réka (64 kg) és Ambrus Viktória (69 kg) a szombati, Hámori Luca (60 kg) pedig a vasárnapi programban szerepel, ami pedig erős legényeinket illeti: Bernáth szombaton még pihenhet, viszont – immár Eb-medálért zajló összecsapáson - Barbosut harmadszor is ringbe szólítják, s ezen a napon bemutatkozik Fehér Koppány (plusz 91 kg) is, aki ha nyer, szintén érmes.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik