Női boksz: tizenegy magyar fiatal a zombori évnyitón

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.10. 18:32
Címkék
Ez az év is jól kezdődött – mondhatják el mindazok, akiknek a vasárnapi döntők eredményhirdetésekor magasba emelik a kezét a zombori Mostonga Sportcsarnokban felállított ringben. Merthogy az új esztendő első jeles nemzetközi bokszeseményének hagyományosan a vajdasági város ad otthont. A népes mezőnyben tizenegy magyar leány indul.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A helyszínt és az időpontot tekintve sem túlzás hagyományt emlegetni Szerbia egyik leghíresebb, női ökölvívó-viadala esetében, hiszen immár hetedik esztendeje rendre itt és ilyentájt, január elején rajtol el Zomborban az A kategóriás, vagyis a legmagasabban jegyzettek közé tartozó torna, amelyet ezúttal is a Nemzetek Kupájáért írtak ki a szervezők.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A helyszínt és az időpontot tekintve sem túlzás hagyományt emlegetni Szerbia egyik leghíresebb, női ökölvívó-viadala esetében, hiszen immár hetedik esztendeje rendre itt és ilyentájt, január elején rajtol el Zomborban az A kategóriás, vagyis a legmagasabban jegyzettek közé tartozó torna, amelyet ezúttal is a Nemzetek Kupájáért írtak ki a szervezők.

A 2012-es induláskor a kazahok jeleskedtek a leginkább, akik a szólóban elért teljesítmények összegzése alapján megnyerték a csapatversenyt, majd afféle posztszovjet kesztyűs váltógazdálkodás jegyében hol az oroszok, hol megint a kazahok szerepeltek a legjobban, amúgy pedig a két ország testvériesen megosztozott az első helyeken, egyformán három-három alkalommal diadalmaskodva az eddigi hasonló januári pofonosztásokon.

Villás Veronika is fellép Zomborban azután, hogy a novemberi, indiai ifjúsági világbajnokságon két győzelemmel a legjobb nyolcba jutott, az éremszerzés azonban már nem sikerült Forrás: mösz.hu
Villás Veronika is fellép Zomborban azután, hogy a novemberi, indiai ifjúsági világbajnokságon két győzelemmel a legjobb nyolcba jutott, az éremszerzés azonban már nem sikerült Forrás: mösz.hu

Villás Veronika is fellép Zomborban azután, hogy a novemberi indiai ifjúsági világbajnokságon két győzelemmel a legjobb nyolcba jutott, az éremszerzés azonban már nem sikerült  •  Forrás: mösz.hu

Egyéniben azért jutott babér másoknak is. Hogy saját házunk táján keresgéljünk, és találjunk is ideillő példákat: Kiss Bettina és Juhász Adrienn 2017-ben aranyérmes volt, Tarnóczy Tamara pedig másodikként zárt súlycsoportjában az egy évvel ezelőtti tornán.

Mindhárman indulnak idén is. Ketten a tavalyi juniorsikert követően most egy korosztállyal feljebb lépve, az ifjúságiak között próbálnak szerencsét: Kiss az 54, Tarnóczy pedig az 51 kilós kategóriában, míg a plusz 81 kilogrammban szereplő Juhász Adrienn, aki a múlt esztendőben az ifjúságiak között nyert aranyérmet, immár „fölöregedve” a felnőttek mezőnyében startol, s esetében különösen nagy bravúr lenne, ha diadalát megismételné.

Merthogy a csütörtöktől vasárnapig tartó szerbiai eseménnyel nemcsak az ifjabb bokszgeneráció reprezentánsai nyitják versenyévadjukat, hanem az érettebb korosztály is nagy erőkkel vonul fel. Példának okáért utóbbiaknál Magyarországról öten is a kötelek közé lépnek.

Dobogós reményeinket mellettük valóra válthatja a hazai utánpótlás több jeles képviselője is, egészen pontosan öten a juniorok, hatan pedig az ifjúságiak mezőnyében, s hogy minőségi ökölvívókról van szó, jelzi: csaknem valamennyien tavalyi korosztályos bajnokok. Helytállásukat mindenesetre nem könnyíti meg az a tény, hogy harminc ország nevezte összesen csaknem száznyolcvan kesztyűs amazonját, tehát a minőségi konkurencia is szavatolt a zombori ringrandevún.

Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

A magyar korosztályos szereplők
Juniorok (2002-es és 2003-as születésűek): Balogh Zsanett (46 kg), Jozó Csenge (50 kg), Megyeri Barbara (52 kg), Botos Fruzsina (63 kg), Csóka Klaudia (75 kg)
Ifjúságiak (2000-es és 2001-es évjáratúak): Monostori Lídia (48 kg), Lakotár Hanna (51 kg), Tarnóczy Tamara (51 kg), Kiss Bettina (54 kg), Matesz Viktória (57 kg), Villás Veronika (60 kg)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik