Női boksz: hat magyar indul az indiai ifjúsági vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.15. 09:19
Címkék
Kvalifikációs világbajnoksággal zárják a legjobb korosztályos női ökölvívók az idei nagy nemzetközi megméretések sorát: vasárnaptól rendezik meg egy héten át az indiai Guvahatiban az ifjúságiak csúcstalálkozóját, amelyen hat magyar próbál szerencsét. Nemcsak érmeket osztanak, hanem kvótát is: az aranyérmesek ugyanis indulhatnak a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 17-18 esztendős hölgybokszolók vb-jének az idén kétszeres jelentősége van: egyfelől feladat a minél jobb szereplés, másfelől a világbajnokságon jogot lehet szerezni a 2018-as ifjúsági olimpián való részvételre. Buenos Airesben négy kategóriában (51, 57, 60 és 75 kg-ban) lesz éremosztás, de oda a kvalifikációs rendszer alapján csak az a versenyző jut el, aki egyfelől kategóriájában megnyeri az indiai világbajnokságot, másfelől első éves ifjúsági, így jövőre nem válik túlkorossá.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 17-18 esztendős hölgybokszolók vb-jének az idén kétszeres jelentősége van: egyfelől feladat a minél jobb szereplés, másfelől a világbajnokságon jogot lehet szerezni a 2018-as ifjúsági olimpián való részvételre. Buenos Airesben négy kategóriában (51, 57, 60 és 75 kg-ban) lesz éremosztás, de oda a kvalifikációs rendszer alapján csak az a versenyző jut el, aki egyfelől kategóriájában megnyeri az indiai világbajnokságot, másfelől első éves ifjúsági, így jövőre nem válik túlkorossá.

Irány India Forrás: MÖSZ
Irány India Forrás: MÖSZ

Irány India  •  Forrás: MÖSZ

A magyar csapatban többen is a kettős lehetőség vonzásában élnek, mert hát természetesen az lenne az igazi, ha vb-elsőséggel sikerülne megváltani a Buenos Airesbe szóló repülőjegyet.

Erre nem csupán lehetőség, hanem esély is van, a hazai szakvezetés úgy látja, hogy akármelyik csapattag elérheti a dobogót, s Kovács Mária szövetségi kapitány Petrovics Gabriellát világbajnoki aranyéremre is képesnek tartja:
„Ha minden összejön, meglehet a világbajnoki cím, de Villás Veronika is jó eséllyel pályázik a sikerre. Bizakodóak vagyunk.”

A kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok öklözőből lett szakvezetőt ugyanakkor az sem lepné meg az egzotikus Guvahatiban, ha más lenne a befutó, mert a szavai szerint „a hat lány mindegyikében megvan az éremesély”. Más kérdés, hogy tinédzserekről lévén szó, tervezni azért csak óvatosan lehet. A napi, az adott meccsen kijövő formán múlik, meglesz-e a hőn áhított siker.

A csütörtökön (16-án) hajnalban útra kelő magyar csapat
51 kg: Kondákor Emília, 57 kg: Nagy Angéla, 60 kg: Villás Veronika, 69 kg: Budai Vivien, 75 kg: Petrovics Gabriella, +81 kg: Juhász Adrienn

Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik