Labdarúgás: Alexander-Arnold Gerrard nyomdokain

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.17. 09:08
Címkék
Gyönyörű szabadrúgásgóllal szerzett vezetést a liverpooli Trent Alexander-Arnold a Hoffenheim elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. A több poszton is bevethető, tizennyolc éves futballistát Steven Gerrard is az utódjának tartja a Mersey--parton, a fiatal játékos pedig bízik abban, hogy egy napon ő viselheti a vörösök csapatkapitányi karszalagját.

Leiner SomaA Hoffenheim–Liverpool Bajnokok Ligája-selejtezőn járunk, a Jürgen Klopp irányította vendégek gól nélküli állásnál,jó 25 méterről végezhetnek el szabadrúgást a 35. percben. Ugyan az angol együttesben több világsztárt és kiváló pontrúgót is megtalálhatunk, a labda mögé mégis a klub saját nevelésű, 18 éves jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold áll. A fiatal játékos pedig magától értetődő természetességgel csavar a sorfal felett a bal alsóba, a hazaiak kapusa, Oliver Baumann pedig mozdulni sem tud a hajszálpontos lövésre. Csak a teljesség kedvéért: a liverpooliak végül 2-1-re nyertek idegenben, így jelentős lépést tettek a továbbjutás felé.Leiner SomaA Hoffenheim–Liverpool Bajnokok Ligája-selejtezőn járunk, a Jürgen Klopp irányította vendégek gól nélküli állásnál,jó 25 méterről végezhetnek el szabadrúgást a 35. percben. Ugyan az angol együttesben több világsztárt és kiváló pontrúgót is megtalálhatunk, a labda mögé mégis a klub saját nevelésű, 18 éves jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold áll. A fiatal játékos pedig magától értetődő természetességgel csavar a sorfal felett a bal alsóba, a hazaiak kapusa, Oliver Baumann pedig mozdulni sem tud a hajszálpontos lövésre. Csak a teljesség kedvéért: a liverpooliak végül 2-1-re nyertek idegenben, így jelentős lépést tettek a továbbjutás felé.

Kis túlzással sosem volt kérdés, hogy Alexander-Arnoldból labdarúgó lesz-e, vagy sem. Már hat évesen felfedezték a Mersey-parti városban, noha eleinte az Evertonban edzett. A rövid periódust követően hamar vörösre cserélte a kéket, saját bevallása szerint mindig is a Liverpool játékosa szeretett volna lenni. Nem csoda, hiszen a klub melwoodi edzőközpontjához közel nőtt fel.

Innentől kezdve mondhatni töretlen volt az ifjú játékos fejlődése, tizenöt évesen már ő viselte a csapatkapitányi karszalagot a korosztályos csapatban, sőt bemutatkozhatott az U18-as együttesben is. A mögöttünk hagyott idényben többnyire az U23-as bajnokságban játszott, 25 mérkőzésen négy gólt szerzett.

Trent Alexander-Arnold parádésan tekert a Hoffenheim kapujába Forrás: The Sun
Trent Alexander-Arnold parádésan tekert a Hoffenheim kapujába Forrás: The Sun

Trent Alexander-Arnold parádésan tekert a Hoffenheim kapujába  •  Forrás: The Sun

Noha igazán a Hoffenheimnek lőtt szabadrúgásgóllal hívta fel magára a figyelmet a középpályán is bevethető utánpótlás-válogatott játékos, hiba lenne azt állítani, hogy eddig ismeretlenül csengett a neve a futballvilágban. Az előző szezonban a Tottenham elleni Ligakupa-mérkőzésen bemutatkozhatott az első csapatban, győztes mérkőzésen. A Premier League-debütálása sem váratott sokat, sőt a Manchester United elleni januári bajnokin kezdőként lépett pályára.

A Bajnokok Ligájában szerzett találataután Jürgen Klopp is joggal dicsérte meg ifjú védőjét, aki első gólját szerezte a felnőttcsapatban.

„Elképesztően tehetséges, fiatal játékosról beszélünk. Mondtam, hogy vállalja el bátran, mert sokkal jobban lövi, mint ahogy én valaha is tettem. Tavaly, mikor az U23-as csapatban játszott, kiszúrtam, hogy milyen jó érzéke van a szabadrúgásokhoz, és mivel a kapu itt is ugyanakkora, gondoltam miért ne bíznánk rá. De félreértés ne essék, nem szeretném elvenni tőle a dicsőséget.”

Talán ennél is nagyobb dicséret, hogy a Liverpool élő legendája, Steven Gerrard saját önéletrajzi könyvében lehetséges utódaként említette meg az akkor még csupán az utánpótlásban pallérozódó játékost. Ennél nagyobb motiváció vélhetően nem is kellett Alexander-Arnoldnak, aki világos célokat tűzött ki maga elé a következő évekre.

„A példaképem Steven Gerrard, fantasztikus volt látni, ahogy hétről-hétre viselte a csapatkapitányi karszalagot. Mindig olyan akartam lenni mint ő, csodás lenne a nyomdokaiba lépni. Törekedni fogok arra, hogy minden mérkőzésen pályára léphessek, hogy alapember legyek Liverpoolban.”

Ha így folytatja, erre nem kell sokat várnia.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik