Kosárlabda: hetedik hely az U16-os fiú Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.19. 14:51
Címkék
Az U16-os fiúválogatott a hetedik helyen végzett a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Váradi Attila együttese a helyosztón nagy csatában, három ponttal győzte le a cseheket.

L. G. Az U16-os fiúválogatott a hetedik helyért lépett pályára a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság utolsó napján. A válogatott a nyolc közé jutással mindenképpen jó eredményt ért el, de a csapat célja az volt, hogy a csehek ellen győzelemmel zárja a tornát. Nem volt ez könnyű feladat, a csoportkörben már találkozott a két együttes, és akkor 66-56-ra az ellenfél győzött.L. G. Az U16-os fiúválogatott a hetedik helyért lépett pályára a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság utolsó napján. A válogatott a nyolc közé jutással mindenképpen jó eredményt ért el, de a csapat célja az volt, hogy a csehek ellen győzelemmel zárja a tornát. Nem volt ez könnyű feladat, a csoportkörben már találkozott a két együttes, és akkor 66-56-ra az ellenfél győzött.

U16 Dokmanovic Filipovity
U16 Dokmanovic Filipovity

A magyar válogatott hetedikként zárt  •  Forrás: FIBA

A magyar csapat kezdte jobban a mérkőzést, a jó védekezésnek és a pontos támadójátéknak köszönhetően gyorsan kétszámjegyű lett a különbség (6. perc: 12-2). A negyed végére magukra találtak az addig szenvedő csehek, de így is maradt hét pont az előnyből. A második szakaszban végig hullámzott a játék, a magyar vezetés volt tizenegy-, de csak hárompontos is. A nagyszünetben éppen hattal álltak jobban a mieink.

Térfélcsere után kiegyenlítetté vált a mérkőzés, és kerek öt perc elteltével már a csehek vezettek (35. perc: 35-36). A negyed második fele azonban válogatottunknak sikerült jobban, így az utolsó tíz perc ötpontos magyar előnyről indult. A csehek persze nem adták fel a küzdelmet, és ismét fordítottak (34. perc: 49-50). Válogatottunk kemény munkával újra felépítette minimális előnyét, fél perccel a vége előtt négypontos magyar vezetést mutatott az eredményjelző (40. perc: 60-56). A büntetőzésbe torkollt végjátékban már semmi nem változott, Váradi Attila együttese 63-60-ra győzött.

A magyar válogatott egy negyeden át kifejezetten jól kosárlabdázott, továbbá negyven percen keresztül nagyszerűen küzdött, és megérdemelten szerezte meg a torna hetedik helyét. A jó eredmény mellett annak is örülhettünk, hogy sikerült visszavágni a cseheknek, így pozitívan zártuk az Európa-bajnokságot.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA
Mérkőzés a 7. helyért
Magyarország–Csehország 63-60 (16-9, 14-15, 16-17, 17-19)
Magyarország: Fekete 4, Verasztó, Kovács 4, Balsay 12, Pallai 18/9. Csere: Kopácsi 3/3, Lukács 3, Kiss, Filipovity 10/6, Pintér 4/3, Csikai 1, Dokmanovic 4. Szövetségi edző: Váradi Attila

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik