Kosárlabda: a parkolóból tért vissza a Vásárhelyi Rakéták csapata megnyerni a meccset

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.27. 19:52
Címkék
Elképesztő izgalmakat követően fináléba jutott a házigazda Vásárhelyi Rakéták a Hódmezővásárhelyen zajló fiú serdülő kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjében. Az ellenfél a valamivel simábban az aranycsatába kerülő Vasas Akadémia lesz.

UP-info Noha a nap utolsó mérkőzése volt a Vásárhelyi Rakéták és a Dávid Kornél-akadémia elődöntő a fiú serdülő kosárlabdázók hódmezővásárhelyi nyolcas döntőjében, lehetetlen nem ezzel az összecsapással kezdeni a beszámolót.UP-info Noha a nap utolsó mérkőzése volt a Vásárhelyi Rakéták és a Dávid Kornél-akadémia elődöntő a fiú serdülő kosárlabdázók hódmezővásárhelyi nyolcas döntőjében, lehetetlen nem ezzel az összecsapással kezdeni a beszámolót.

kosar_serdulok
kosar_serdulok

Hihetetlen izgalmak után jutott a serdülődöntőbe a Vásárhelyi Rakéták fiúcsapata  •  Forrás: MKOSZ

A találkozónak ugyanis a rendkívül izgalmas thrillerjeiről ismert Alfred Hitchcock sem írhatott volna fordulatosabb forgatókönyvet. A házigazda Rakéták gyengén kezdte a meccset, az első negyedben 24-8-as hátrányba került. A Dávid Kornél centere, Seyi egymaga 16 egységet jegyzett...

Csakhogy amilyen gyengén kezdtek a vásárhelyiek, olyan jól folytatták, a második tíz percet 22-7-re nyerték meg. A nagyszünet után mind a két oldalon sok hibát követtek el a játékosok, de az elődöntő tétjét és feszültségét érzékelve ez érthető volt. A Rakéták serdülői valamivel jobban bírták az izgalmakat, és az utolsó pillanatokban fordítottak, így 70-68-ra legyőzték a Dávid Kornél KA-t, és vasárnap finálét játszhatnak.

„A parkolóból jöttünk vissza. Mások feladták volna, a fiúk nem! Hittek bennem akkor is, amikor más már rég nem. Ha valaki azt mondja, hogy van jobb ezeknél a srácoknál, akkor azt mondom, hogy lehet, de úgysem hiszek neki. Imádom ezt a csapatot!" - értékelt még az érzelmek hatása alatt Mócsai Milán, a Rakéták edzője.

A Vasas Akadémia–MAFC elődöntő valamivel simábban alakult. A Vasas 27-15-ös negyeddel nyitott, s bár tapadt a MAFC, a pasarétiek jól sáfárkodtak a kialakított előnnyel, így 86-75-ös sikerrel léptek a döntőbe.

Az elődöntők előtt két mérkőzést rendeztek: a Debreceni KA-DSI 62-46-ra nyert a Szombathelyi Sportiskola ellen, míg a Soproni Sportiskola 60-57-ra verte a Zsíros Akadémia Kőbányát. A két győztes vasárnap az ötödik, míg a két vesztes a hetedik helyért lép pályára.

Korábbi tudósításaink: csütörtök, péntek. A nyolcas döntő statisztikáit itt éri el.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FIÚ SERDÜLŐ KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
A vasárnapi helyosztók programja:
A hetedik helyért: 9.00 Szombathelyi Sportiskola KA–Zsíros Akadémia Kőbánya
Az ötödik helyért: 11.00 Dberceni KA-DSI–Soproni Sportiskola
A harmadik helyért: 13.00 MAFC–Dávid Kornél KA
A döntő: 15.00 Vasas Akadémia–Vásárhelyi Rakéták

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik