Kosár: megkezdődött a kadét fiúbajnokság felsőházi rájátszása

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 20:28
Címkék
Megkezdődött a fiú kadét kosárlabdázók felsőházi rájátszása. A rajt négy összecsapás között akadt szorosabb és kevésbé izgalmas is, de annyi bizonyos, hogy kőkemény harc várható a nyolcba jutásért.

Bognár Domokos – utanpotlassport.huMaguk az edzők is nehezen tudták megjósolni, ki indul a legjobb esélyekkel a fiú kadét kosárlabdázók felsőházi rájátszásban, az erőviszonyok azonban már az első kör utáni körvonalazódnak.Bognár Domokos – utanpotlassport.huMaguk az edzők is nehezen tudták megjósolni, ki indul a legjobb esélyekkel a fiú kadét kosárlabdázók felsőházi rájátszásban, az erőviszonyok azonban már az első kör utáni körvonalazódnak.

A Vasas parázs összecsapást nyert meg a MAFC ellen Forrás: kosarsuli.hu
A Vasas parázs összecsapást nyert meg a MAFC ellen Forrás: kosarsuli.hu

A Vasas parázs összecsapást nyert meg a MAFC ellen  •  Forrás: kosarsuli.hu

A forduló nyitómérkőzésén a Budapesti Honvéd Debrecenben lépett pályára. A hazaiak nem engedték, hogy boruljon a papírforma, szédületes nyitó- és zárónegyedet produkálva, 94 ponttal zárták a mérkőzést. A Honvéd hiába dobott 81-et, ezúttal az sem volt elég. A fővárosiak nem tudtak mit kezdeni a néhány hete a Szent István-kupán bizonyító Neuwirth Bencével, aki 36 pontig jutott. Érdekesség, hogy a 175 pontot úgy szerezték a csapatok, hogy mindössze 5 tripla talált utat a gyűrűkbe.
Debreceni KA/A–Budapesti Honvéd/A 94−81 (32–24, 15–12, 19–25, 28–20)

A KLKS hazai pályán fogadta a Szombathely gárdáját. A vendéglátók szokásukhoz híven jól kezdtek, ám a második félidőre elfáradtak, és a vasi alakulat bedarálta őket, majdnem harminc pont lett a vége. Simon Bence, a Szombathely vezetőedzője több embert tudott forgatni, aminek végül meglett az eredménye. A fiai magabiztosan, továbbra is egy vereséggel várhatják a folytatást.
Kiss Lenke KS–Szombathelyi SI KA/A 57−86 (18–21, 18–20, 9–18, 12–27)

Az Alba Fehérvár Szolnokon mutatott kiegyensúlyozott, domináns játékával javította az alapszakaszban kialakult mérlegét, és továbbra is vezeti a tabellát. A vendégek kiemelkedő, 32 százalékos triplamutatóval zártak, illetve fölényüket mutatja, hogy az összes pályára lépő játékos szerzett pontot. A Szolnoki Sportcentrumnak a vereségével negatívra váltott a mutatója, de még mindig ötödik. Sokkal aggasztóbb az együttest tekintve, hogy dobott pontokban az utolsók, és a Fehérvár ellen is csak 33-at sikerült begyűrniük, ami nem éppen biztató.
Szolnoki Sportcentrum/A–Alba Fehérvár/A 33–79 (8–20, 6–22, 8–21, 11–16)

A másik három mérkőzéssel ellentétben az utolsó percekig kiélezett csatát hozott a piros-kékek és a piros-feketék fővárosi rangadója. Az összecsapáson 30−30-as félidő után ugyan meg tudott lépni a Vasas, de a MAFC látótávolságon belül tartotta magát. Az egész mérkőzést pontatlan játék jellemezte, a hazaiak összesen 22, míg a vendégek 37 (!) labdát ajándékoztak ellenfelüknek. Különösen a negyedik negyedben kellett megizzadniuk a csapatoknak minden egyes pontért. A Vasas ennek ellenére nem engedte ki a kezéből a vezetést a második félidőben, és bár gyatrán, 45 százalékkal büntetőzött, megnyerte a mérkőzést.
Vasas Akadémia/A–MAFC/A 60−54 (9–12, 21–18, 17–10, 13–14)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik