Kosár: ez történt a leány-kadétbajnokság két rangadóján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.11. 09:06
Címkék
Kifejezetten izgalmas, jó mérkőzéseket játszottak a kadét leány kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 9. fordulójában az együttesek. A harmadik helyen álló MTK Budapest fogadta a tabellamásodik KSC Szekszárdot, míg a listavezető Csata DSE a negyedik helyen álló DVTK Akadémia otthonába utazott. Edzők értékelik a hétvégén történteket.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA kadét leány kosárlabda-bajnokság a 9., egyben az alapszakasz utolsó előtti fordulójához érkezett a hét végén. Az MTK Budapest fogadta a KSC Szekszárdot; a két együttes azonos mérleggel állt: 5 győzelem, 3 vereség. A második hely megszerzésért küzdöttek a lányok, hiszen a veretlen Csata DSE-t már nem lehet utolérni.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA kadét leány kosárlabda-bajnokság a 9., egyben az alapszakasz utolsó előtti fordulójához érkezett a hét végén. Az MTK Budapest fogadta a KSC Szekszárdot; a két együttes azonos mérleggel állt: 5 győzelem, 3 vereség. A második hely megszerzésért küzdöttek a lányok, hiszen a veretlen Csata DSE-t már nem lehet utolérni.

Fordulatos ütközet volt, de a végére kifejezetten magabiztossá vált tolnaiak nyertek 34 ponttal. Harsányi Mária, a Szekszárd serdülő-, kadét-, illetve junior leánycsapatának vezetőedzője így értékeli a Városmajorban történteket:

Harsányi Mária biztatja lányait
Harsányi Mária biztatja lányait

Harsányi Mária biztatja lányait

„Nagyon nehezen indult a játék, valahogy nem akart összeállni. Rosszul védekeztünk, és rosszul támadtunk. Az első negyedben még vezetett az MTK, akkor éreztem, hogy védekezésváltásra van szükség. Követték az utasításaimat, és a második játékrésztől elkezdtük uralni a mérkőzést. Szenzációs harmadik negyedet zártunk, 28−4-re hoztuk. Innentől kezdve nem volt kérdés kié lesz a győzelem, végül 76−42-re nyertünk.”

Az edző hangsúlyozta: nagyon sokat dolgoznak, hiszen heti 7-8 edzésük van. A rájátszásban az elsődleges céljuk, hogy a legjobb négybe kerüljenek. Az álmuk pedig az éremszerzés.

A forduló másik találkozója a DVTK Akadémia és a Csata DSE között zajlott. A DVTK negyedikként, míg a Csata listavezetőként indult a párharcnak. A budapestiek kimagasló erőt képviselnek, mégis a vártnál kiélezettebb volt a küzdelem. A végeredmény 66−52 lett a fővárosiaknak.

Tursics Krisztián, a Csata DSE edzője így értékelte a látottakat:
„Tudtuk, hogy jók, mert mindig megszenvedtünk, amikor ellenük léptünk pályára. Minden mérkőzésnek ilyennek kellene lennie. Jól összeállt támadással és védekezéssel fogadtak minket. Keményen meg kellett dolgoznunk a sikerért, csak gratulálni tudok nekik. Célunk, hogy mi legyünk a bajnokság végső győztesei, az ilyen megmérettetések pedig kétségkívül előbbre visznek minket.”

Megkérdeztük a hazai oldalt is. Magyar Gergely, a DVTK szakmai igazgatója és a kadét leánycsapat edzője:
„Mindenki tudja, hogy a Csata DSE kiváló utánpótlás-nevelő műhely. Méltó ellenfelei szerettünk volna lenni, és azt gondolom, remekül helytálltunk, habár hullámzó teljesítményt nyújtottunk. A továbbiakban az az elsődleges célunk, hogy javítsunk a mérlegünkön, és szeretnénk a nyolcas döntőbe jutni. Mindent megteszünk a lehető leggyorsabb ütemű fejlődésért."

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik