Kosár: a 20 éves Lonzo Ball átírta LeBron James csúcsát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 17:11
Címkék
Nem akármilyen rekordot döntött meg a Los Angeles Lakers újonc kosarasa, Lonzo Ball: az ifjú sztárjelölt úgynevezett tripla duplát ért el az NBA hétvégi fordulójában. A mindössze 20 évesen és 15 naposan elért csúccsal nem kisebb klasszis taszított le a képzeletbeli trónról, mint a legendás LeBron James-t, akinek a korábbi bravúr 20 évesen és 20 naposan sikerült.

Prezsnyák Péter – utanpotlassport.hu Hiába a rekord, a 19 szerzett pont, a 12 lepattanó, a 13 gólpassz és a remek egyéni teljesítmény, Lonzo Ball csapata, a Lakers így is kikapott a Milwaukee Bucksellenfeleként az észak-amerikai profi kosárlabdaligában. Így aztán a 20 éves játékos a mérkőzés után – csúcs ide, csúcs oda – csalódottan nyilatkozott.Prezsnyák Péter – utanpotlassport.hu Hiába a rekord, a 19 szerzett pont, a 12 lepattanó, a 13 gólpassz és a remek egyéni teljesítmény, Lonzo Ball csapata, a Lakers így is kikapott a Milwaukee Bucksellenfeleként az észak-amerikai profi kosárlabdaligában. Így aztán a 20 éves játékos a mérkőzés után – csúcs ide, csúcs oda – csalódottan nyilatkozott.

Lonzo Ball Forrás: NBA
Lonzo Ball Forrás: NBA

Lonzo Ball  •  Forrás: NBA

„Tényleg nem érdekel a rekord. Kikaptunk, úgyhogy az semmit sem számít”– mondta a a Los Angeles-iek Twitter-oldalának.

Ball ezzel a tripla duplával – a „szabályok” szerint három statisztikai mutatóban kell kétszámjegyű eredményt elérni – LeBron James 12 éves rekordját döntötte meg, és lett minden idők legfiatalabbja, aki magáénak tudhatja a kivételes produkciót.

Lonzo Ball 1997. október 27-én született a kaliforniai Anaheimben. A kosárlabda iránti szerelem hamar megérkezett, egészen kicsi kora óta űzi a sportágat. Már az iskolai évei alatt is különleges tehetségként tartották számon, többször az év legjobb korosztályos játékosának is megválasztották. Sejthető volt tehát, hogy profi sportoló válik belőle. Így is lett, 2017 júniusában kezdte meg karrierjét a ligák ligájában, miután négyéves szerződést kötött a Los Angeles Lakers együttesével. A mostani csúcsból alighanem arra következtethetünk: valóban újabb csillaggal gazdagodott az NBA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik