Kézilabda: közel az elődöntő az U17-es leány Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 22:23
Címkék
A németek elleni 25-25-ös döntetlennel a négy közé jutás kapujában az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea csapata szerdán az oroszok ellen biztosíthatja be elődöntős szereplését.

Bruckner VinceEgy nap szünet után a középdöntőben lépett pályára az ifjúsági leányválogatott a szlovákiai U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea csapata kedden a németek ellen lépett pályára. A szakvezető még a mérkőzés előtt nyilatkozott honlapunknak, akkor elmondta, nagyon büszke a csapatára, mind az eredmények, mind a hozzáállás miatt.Bruckner VinceEgy nap szünet után a középdöntőben lépett pályára az ifjúsági leányválogatott a szlovákiai U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea csapata kedden a németek ellen lépett pályára. A szakvezető még a mérkőzés előtt nyilatkozott honlapunknak, akkor elmondta, nagyon büszke a csapatára, mind az eredmények, mind a hozzáállás miatt.

„Fontos megjegyezni, hogy az első Európa-bajnokságán vesz részt a csapat. Egyelőre maximálisan elégedett vagyok az eredményekkel, ugyanakkor legalább annyira számít, az is, hogy szokják a játékosok a légkört, és lássák, hogy milyen nagy eseményen szerepelni. A lányok profiként viselkednek, segítik egymást, igazi csapatként tudunk működni.”

Már elődöntős az ifjúsági leányválogatott a szlovákiai Európa-bajnokságon Forrás: gyor2017.hu
Már elődöntős az ifjúsági leányválogatott a szlovákiai Európa-bajnokságon Forrás: gyor2017.hu

Már elődöntős az ifjúsági leányválogatott  •  Forrás: gyor2017.hu

Bohus azt is elmondta, két roppant nehéz meccsre számít a középdöntőben, mivel mind a német, mind az orosz csapat rendkívül erős. Az előbbi válogatott elleni találkozó ennek megfelelően kezdődött, szorosan alakult az eredmény az elején. A németek egy-két góllal ugyan elléptek, de Pál Tamaráék tartották a lépést. A 13. percben viszont komoly veszteség érte a csapatot: a magyar kapu előtt történt ütközés után Afentáler Sárát azonnali piros lappal kiállították a játékvezetők, ami azt jelentette, hogy az összecsapást hátralevő részét balkezes átlövő nélkül kellett lejátszania a csapatnak.

Ezt követően a németek továbbra is uralták a találkozót, állandósították a két-három gólos különbséget. A félidő hajrája azonban Bohus Bea csapatának sikerült jobban: a mieink feljöttek egy gólra, ami az első harminc perc alapján mindenképpen pozitív eredmény volt.

A második játékrészt azonban újra az ellenfél kezdte jobban, s elhúzott 17-13-ra, ami jelentős előnynek számított ezen a meccsen. A magyar időkérés után viszont egy csapásra megváltozott a játék képe, a mieink elkezdtek felzárkózni, majd nem sokkal később egyenlítettek (18-18). Sőt, a 47. percben már a vezetést is átvette a csapat, először a mérkőzésen.

Az utolsó tíz perc azonban ismét német előnnyel kezdődött, kettővel is elhúzott az ellenfél. Válogatottunknak azonban volt még ereje az újabb feltámadáshoz − ami többek között a kapuba remekül beszálló Magera Noémi nagyszerű védéseinek köszönhetően is sikerült −, és az 59. percet 25-25-ös döntetlenről kezdték a felek. Az állás már nem is változott, mivel előbb a mieink, aztán pedig a németek is elpuskázták az utolsó lehetőségüket.

A döntetlen egyáltalán nem rossz Bohus Bea csapatának, mivel a mérkőzésen megszerzett egy ponttal közel került az elődöntőhöz. A szerdán 19.30-kor kezdődő, oroszok elleni találkozón akár már a döntetlennel is bebiztosíthatjaa négy közé jutást.

IFJÚSÁGI LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYMIHÁLY (SZLOVÁKIA)
Középdöntő, 1. forduló
Magyarország–Németország 25-25 (12-13)
Játékvezetők:Budzak, Zahradnik (szlovák)
Magyarország: Magera, Szabó D. (kapusok), Afentáler 2, Arany, Borgyos, Gerháth 1, Kácsor 6, Kovács N. 2, Kuczora 1, Pál 7, Schatzl 2, Simon, Szilovics, Tóth N., Vámos 2, Varga E. 2. Szövetségi edző: Bohus Bea

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik