Kézilabda: jöhetnek a norvégok az U17-es leány Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.17. 14:23
Címkék
A szerdai, oroszok elleni 25-19-es győzelem után a csütörtöki szünnapon már a norvég válogatottra készül az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon.

Bruckner VinceA szerdai, magabiztos oroszok elleni 25-19-es győzelem után pénteken már az elődöntőben a norvégokkal játszik az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. A csütörtöki szünnapon a csapat szövetségi edzője, Bohus Bea honlapunknak boldogan értékelte az eddig látottakat.Bruckner VinceA szerdai, magabiztos oroszok elleni 25-19-es győzelem után pénteken már az elődöntőben a norvégokkal játszik az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. A csütörtöki szünnapon a csapat szövetségi edzője, Bohus Bea honlapunknak boldogan értékelte az eddig látottakat.

„Természetesen elégedett vagyok az eddigiekkel, bejutottunk Európa legjobb négy csapata közé, azt gondolom, hogy ez hatalmas dolog, készülünk az elődöntőre. Nehéz megmondani, hogy mi lesz pénteken, az egyértelmű, a négy között már kizárólag nagyon erős ellenfelek jöhetnek, ráadásul a norvégok erősebb összeállításban is szerepelnek, mint az EYOF-on, meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Borgyos Panna góljaira a norvégok ellen is szükség lesz Forrás: EHF
Borgyos Panna góljaira a norvégok ellen is szükség lesz Forrás: EHF

Borgyos Panna góljaira a norvégok ellen is szükség lesz  •  Forrás: EHF

Az ezúttal nagyon jó kerettel érkező norvégok a kontinensviadalon eddig magabiztosan menetelnek. Igaz, a skandináv együttesnek már két vereség is becsúszott, a román, a spanyol és a szerb csapat legyőzése mindenképpen tekintélyt parancsoló. Pozitív előjel lehet ugyanakkor, hogy a győri EYOF-on a mieink még a csoportkörben találkoztak a norvégokkal, s akkor tizenegy góllal nyertek.

Bohus emellett kitért a csütörtöki programra is, amelyben az edzés mellett a pihenés is fontos szerepet kapott.

„Délelőtt rövid erőnléti edzésünk volt, ezt követően azonban pihenni fogunk. Tíz órakor reggeliztünk, ebéd után pedig úszás, majd a szokásos videózás lesz a program. Nagyon fontosnak tartom, hogy a játékosok lazítsanak egy kicsit a pénteki összecsapás előtt.”

Az erőre pedig szükség lesz, mivel pénteken 17.30-tól Európa-bajnoki elődöntőt játszik a csapat.

U17-ES LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYMIHÁLY (SZLOVÁKIA)
Elődöntő
17.30:
Magyarország−Norvégia
20.00:
Németország−Franciaország

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik