Kézilabda: NEKA-helytállás a férfi Magyar Kupában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 14:56
Címkék
Remekül helytállt a NEKA fiúcsapata a felnőtt Magyar Kupa harmadik fordulójában a tavalyi bajnoki bronzérmes Grundfos Tatabánya ellen. A balatonbogláriak méltó ellenfelei voltak a vendégeknek, akik 32-23-as győzelmükkel továbbjutottak.

B. V.− utanpotlassport.huA NEKA leánycsapata után a balatonboglári fiúk is nívós élvonalbeli ellenféllel találkoztak a felnőtt Magyar Kupa harmadik fordulójában. A Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese a 2016/17-es évadban harmadik helyen végző Tatabányát fogadta.B. V.− utanpotlassport.huA NEKA leánycsapata után a balatonboglári fiúk is nívós élvonalbeli ellenféllel találkoztak a felnőtt Magyar Kupa harmadik fordulójában. A Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese a 2016/17-es évadban harmadik helyen végző Tatabányát fogadta.

Kijelenthető, hogy a fiatalok méltó ellenfelei voltak az első osztályban is jól szereplő gárdának. A remek hangulatú, csaknem ötszáz néző előtt játszott mérkőzésen az első félidei hétgólos hátrány után a második félidőben különösen jól tartotta magát a társaság, s végül 32-23-as vereséget szenvedett.

A NEKA fiúcsapata remekül helyt állt az első osztályban is élcsapatnak számító Tatabánya ellen Fotó: Tompos Gábor
A NEKA fiúcsapata remekül helyt állt az első osztályban is élcsapatnak számító Tatabánya ellen Fotó: Tompos Gábor

A NEKA fiúcsapata remekül helyt állt az első osztályban is élcsapatnak számító Tatabánya ellen  •  Fotó: Tompos Gábor

A mérkőzést követően a NEKA vezetőedzője, Gyurka János nyilatkozott honlapunknak a tapasztalatokról.

„Azt gondolom, vállalható eredmény született, a mieink végig a maximumot nyújtották a találkozón. Külön örülök neki, hogy a Tatabánya megtisztelt bennünket azzal, hogy rendkívül sportszerűen a legerősebb csapatával állt ki, ugyanolyan összeállításban, mint az élvonalban szokott.”

A szakvezető kiemelte, lényeges volt a játékosoknak, hogy megtapasztalják a legmagasabb szintű játékot. Elmondta, rengeteget tanultak az összecsapásból.

„Rendkívül pozitívan értékelhető a kedd esti mérkőzés, örülök, hogy a játékosok megtapasztalhatták, mik az elvárások felnőttkorban, hová kell eljutniuk. Alapvető célunk volt, hogy valamennyi játékosunk lehetőséget kapjon, megtapasztalja a légkört. Biztató jeleket láttam, a páros kapcsolatok, a pozíciófelvétel, a dinamika terén. És persze abban, hogy fizikailag remekül bírtuk az utolsó percig.”

A tapasztalatszerzés és a légkör mellett szintén fontos volt, élvezzék a játékot.

„Annak ellenére, hogy a nagy tempó miatt a megszokottnál többet hibáztunk, úgy láttam, a játékosaim élvezték a meccset. Örülök, mert mosolyogva jöttek le a fiúk a pályáról, elvégre már az is fantasztikus eredmény, hogy önerőnkből eljutottunk a harmadik fordulóba, és ilyen remek csapattal játszhattunk. Jó lenne, ha erre minél gyakrabban lenne lehetőségünk.”

FÉRFI MAGYAR-KUPA, 3. FORDULÓ
NEKA–GRUNDFOS TATABÁNYA KC 23-32 (11-18)
– továbbjutott a Tatabánya
Játékvezetők: B. Pech Katalin és Vágvölgyi Mária
NEKA:Győri Kristóf, Jónás Bálint (kapusok), Lakosy Máté 2, Simotics Mátyás, Tóth Péter 2, Papp Bence 1, Váczi Milán 5, Dely Márton, Somogyi Bálint 2, Tóth Patrik, Gábor Marcell 3, Bartha Bence, Spekhardt Gergő 1, Csomor Tamás, Schäffer Zsolt 6, Bálint Bence 1, edző: Gyurka János, Imre Vilmos, Kopornyik Zsolt
Tatabánya:Jancu, Székely M. (kapusok), Bozovic, Pásztor Á. 1, Vujovic 9, Juhász Á. 1, Sipos, Harsányi G.,Ilyés, Grigoras 6, Denes, Szöllősi Sz., Vranjes V. 2, Vrankovic 4, Rosta M. 1, Rozner 1, edző: Matics Vladan

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik