Kézi: vereség a horvátoktól is a fiú ifjúsági Négy Nemzet-tornán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.06. 21:00
Címkék
A második mérkőzésén is vereséget szenvedett a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a balatonboglári Négy Nemzet-tornán. Gyurka János csapata nagy hátrányból jött vissza a mérkőzésbe, a végjátékot azonban a horvátok bírták jobban, s nyertek 23–20-ra.

UP-info Az első napon a norvég együttes ellen elszenvedett nagy különbségű vereség után szombaton a horvát csapat következett a fiú ifjúsági kézilabda-válogatottnak a balatonboglári Négy Nemzet-tornán.UP-info Az első napon a norvég együttes ellen elszenvedett nagy különbségű vereség után szombaton a horvát csapat következett a fiú ifjúsági kézilabda-válogatottnak a balatonboglári Négy Nemzet-tornán.

Az ifjúsági válogatott közel állt a horvátok legyőzéséhez Forrás: NEKA
Az ifjúsági válogatott közel állt a horvátok legyőzéséhez Forrás: NEKA

Az ifjúsági válogatott közel állt a horvátok legyőzéséhez  •  Forrás: NEKA

Ugyanakkor ahogyan várható volt a horvátok sem bizonyultak egyszerű feladatnak. A nyitónapon (is) győztes válogatott már a nyolcadik percben 5–1-re elhúzott. S ugyan az első játékrész derekára felzárkóztak a mieink egy gólra is, egyenlíteni már nem sikerült a szünetig (11–13).

Azonban nagyot küzdött a magyar együttes, amelynek a 48. percben meg is lett az eredménye, hiszen 0–0 után először fordult elő, hogy nem a horvátok vezettek. Sőt, nyolc perccel a találkozó vége előtt még a vezetést is átvette Gyurka János csapata, az előny azonban nem tartott sokáig. A mérkőzés végéig tartó gólcsend megbosszulta magát, 23–20-ra a délszláv rivális nyert.

A magyar válogatottból feltétlenül ki kell emelni a tíz gólig jutó Bálint Bencét. A Nemzeti Kézilabda Akadémia balátlövője ugyanis a góljaink felét szerezte a találkozón, s így két mérkőzés után tizenhét találatot jegyez.

A zárónapon a szlovén együttessel mérkőznek a mieink, amely egyben bronzcsata is lesz, hiszen a másik szombati összecsapáson a norvégok győztek 33–26-ra.

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Horvátország 20–23 (11–13)
Legjobb góllövők:
Bálint B. 10, Kovács G. 4, Gál D. 3, illetve Milotic 7, Sirotic 5, Filipovic 4, Ivankovic 3
A másik mérkőzésen: Norvégia–Szlovénia 33–26
Az állás: 1. Norvégia 2 győzelem (68–52), 2. Horvátország 2 (51–45), 3. Szlovénia 0 (51–61), 4. Magyarország 0 (46–58)

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik