Kézi: a fiú ifjúsági válogatott fontos tapasztalatai a boglári tornáról

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.08. 14:28
Címkék
A lengyelországi ORV-arany után a világ élvonalához tartozó ellenfelekkel készült a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott Balatonbogláron, a Négy Nemzet-tornán. A magyar csapat a horvátok, a norvégok és a szlovénok mögött a negyedik helyen végzett, de Gyurka János a korábbi fellépéshez képest látott biztató elemeket, ugyanakkor persze tisztában van az együttes hiányosságaival is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huGyőzelem nélkül, negyedikként zárta a balatonboglári Négy Nemzet-tornát a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott. Az egy hónappal ezelőtti Olimpiai Reménységek Versenyén győztes csapat ezúttal lényegesen erősebb riválisokkal találkozott.Bruckner Vince – utanpotlassport.huGyőzelem nélkül, negyedikként zárta a balatonboglári Négy Nemzet-tornát a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott. Az egy hónappal ezelőtti Olimpiai Reménységek Versenyén győztes csapat ezúttal lényegesen erősebb riválisokkal találkozott.

A negyedik hely ellenére akadtak biztató jelek az ifjúsági válogatott játékában Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A negyedik hely ellenére akadtak biztató jelek az ifjúsági válogatott játékában Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A negyedik hely ellenére akadtak biztató jelek az ifjúsági válogatott játékában  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A norvégok elleni első, nagy különbségű vereség után a horvátokkal, illetve a szlovénokkal szemben már sokkal jobban helyt áll a magyar csapat, nagy csatára késztette a két riválist.

Gyurka Jánost, a csapat szövetségi edzőjét kérdeztük a három nap tanulságairól:
„A küzdőszellemmel mindenképpen elégedett vagyok. Látható a csapat gerince s a védekezésben tanult elemeket is egyre jobban alkalmazzák a játékosok. Fizikálisan nem vagyunk még a nemzetközi élvonal szintjén, ezt hiányoljuk a védekezésben és a támadásban is. A folyamatos játék még kissé akadozottt és eléggé féloldalasak voltunk támadásban, de érződik a fejlődés a csapaton.”

A szakvezető elmondta, a nyitómeccset leszámítva elégedett a még formálódó együttesével:
„Az első mérkőzés afféle ráhangolódás volt, egyszerűen nem tudtunk partiban lenni a norvégokkal, sokkal gyorsabban játszottak nálunk. A horvát csapat ellen elfogadható teljesítményt nyújtottunk, ott azonban a fizikummal adódtak problémák, valamint a végjátékban túlságosan kapkodtunk és rossz döntéseket hoztunk. Ezért is rendkívül fontos, hogy minél nagyobb nemzetközi rutint szerezzünk. A szlovénok ellen a fáradtságból adódó hibák jelentkeztek, de még így is majdnem visszajöttünk a mérkőzésebe.”

Gyurka elmondta: nagyon fontos, hogy hasonló, a világ élvonalába tartozó ellenfelekkel is készüljenek, mert az ezeken a mérkőzéseken megszerzett tapasztalatot semmi sem tudja pótolni.

A nyári U18-as Európa-bajnokságig éppen ezért sűrű programja lesz a társaságnak.

„Minden hónapban lesz aktivitásunk, legalább két-három-négy nap. Akkor elsődlegesen a hiányosságokon fogunk dolgozni. Fontos lesz, hogy mérkőzéseket játsszunk. Ezután következik a felkészülés, amely két etapból áll: az első a három hetes, amelynek a végén elmegyünk Portugáliába, és játszunk négy felkészülési mérkőzést, majd kis pihenő után a célegyenesbe érünk, és készülünk az Európa-bajnokságra.”

Egyéb korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik