Bruckner Vince – utanpotlasspport.huAz utolsó napjához érkezett az ifjúsági fiú kézilabdázók balatonboglári Négy Nemzet-tornája. Már szombaton eldőlt, hogy a horvát–norvég találkozón az első, a magyar–szlovén összecsapáson pedig a harmadik hely lesz a tét.

Bálint Bence (fehérben) nyolc gólt szerzett a szlovénok ellen Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A magyar válogatott nagy csatában maradt alul a szlovénok ellen  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Már a tizenegykor kezdődött aranycsatára megtelt a lelátó a Nemzeti Kézilabda Akadémia központjában. A tornát szoros meccsen a fizikailag messze a mezőny fölé növő horvátok nyerték, a döntőben 23–20-ra verték a norvégokat. Az összecsapás után pedig hatalmas ünneplést csaptak, ami jól jelzi a viadal rangját, illetve a végig tapasztalható magas színvonalat.

Ezután következett csak a fő attrakció, hiszen a tornán utolsó fellépésére érkezett a magyar válogatott. Gyurka János együttese az addig szintén nyeretlen szlovén csapattal találkozott. A mérkőzést az ellenfél kezdte jobban, viszonylag korán kialakította a két-három gólos különbséget. Utána viszont visszajött a mérkőzésbe a társaság, s akár vezetéssel is vonulhatott volna a szünetre, de végül egygólos hátrányban kezdte meg a félidőt.

A második harminc perc az elsőhöz hasonlóan rosszul kezdődött, beragadtak a mieink, ami azt eredményezte, hogy újra futni kellett az eredmény után. Már hét is volt közte, amikor hatalmas hajrába kezdett a fantasztikusan lelkes publikum előtt játszó magyar válogatott.

Azonban már csak megközelíteni sikerült az ellenfelet, egyenlíteni nem. A szlovénok 30–29-re nyerték meg a bronzmérkőzést.

A találkozó után Gyurka János értékelte honlapunknak a látottakat:
„A küzdőszellemet feltétlenül dicsérni tudom, fantasztikusan harcoltak a fiúk. Több lehetőséget rontottunk el, mint az a világ élvonalához tartozó együttesek ellen megengedhető, ezzel párhuzamosan pedig sok gólt kaptunk. A csapat gerince érezhetően megvan, folyamatosan fejlődtünk a tornán.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa, Bálint Bence sem volt elégedetlen a három nappal:
„Hosszú folyamat elején járunk, folyamatosan fejlődnünk kell. Az első meccset leszámítva elégedettek lehetünk magunkkal, hiszen nagyot küzdöttünk, szoros meccseket játszottunk. Tovább kell javulnunk, hogy a legjobb válogatottakat is le tudjuk győzni.”

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Szlovénia 29–30 (15–16)
Legjobb góllövők:
Bálint B. 8, Kovács G. 6, Holdosi 4, illetve Kosec 6, Tajnik 5, Grobelnik, Makuc 4-4
A másik mérkőzésen: Norvégia–Horvátország 23–26
Az állás: 1. Horvátország 3 győzelem, 2. Norvégia 2, 3. Szlovénia 1, 4. Magyarország 0

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport