Kézi: a férfi-juniorválogatott legyőzte a Csurgót

Vágólapra másolva!
2018.03.13. 21:20
Címkék
Magabiztos sikert aratott az élvonalbeli Csurgó elleni felkészülési mérkőzésén a junior férfi kézilabda-válogatott. A vendégek kezdtek jobban, de a fiatalok még az első félidőben fordítottak, s az előnyt nem is engedték ki a kezükből.

B. V. – utanpotlassport.hu Folytatta élvonalbeli ellenfelekkel vívott mérkőzéseinek sorozatát a junior férfi kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttese ezúttal az NB I-ben hetedik helyen álló Csurgó gárdáját fogadta Balatonbogláron.B. V. – utanpotlassport.hu Folytatta élvonalbeli ellenfelekkel vívott mérkőzéseinek sorozatát a junior férfi kézilabda-válogatott. Imre Vilmos együttese ezúttal az NB I-ben hetedik helyen álló Csurgó gárdáját fogadta Balatonbogláron.

Szita Zoltán (pirosban) négy gólig jutott a Csurgó ellen Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Szita Zoltán (pirosban) négy gólig jutott a Csurgó ellen Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Szita Zoltán (pirosban) négy gólig jutott a Csurgó ellen  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A legutóbb januárban pályára lépett együttesnek szüksége is van a minőségi ellenfelekre, hiszen néhány hete megtartották a nyári U20-as Európa-bajnokság sorsolását, és roppant erős csoportba került. A franciákkal, a dánokkal és a portugálokkal is megmérkőzik Szlovéniában.

No, de vissza Balatonboglárra, hiszen egyelőre a Csurgó volt az aktuális ellenfél. A találkozót a vendégek kezdték jobban, tíz perc után már 5–2-re vezettek. A juniorokat azonban nem fogta meg a rossz rajt, s a félidő hajrájára egyenlítettek, sőt, a szünet előtt parádés szériával meg is fordították az eredményt. A mérkőzés feléhez érve négygólos, 14–10-es előnyben voltak.

A szünet után is remekül helytállt, mondhatni, igazi elsőosztályú teljesítményt nyújtott a csapat. A Somogy megyei együttes ugyan tíz perccel a vége előtt két gólra megközelítette a válogatottat, de újra sikerült a ritmusváltás, s visszaállt a négygólos differencia: 29–25-re győzött a juniorcsapat.

A fiatalok közül a legeredményesebb a váciak játékosa, Kecskeméti Tamás volt, ő öt gólig jutott, de rajta kívül is akadtak jó teljesítmények a válogatottban. A Csurgó elleni magabiztos siker okvetlenül biztató.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Férfi juniorválogatott–Csurgó 29–25 (14–10)
Juniorválogatott:
Andó, Deményi (kapusok), Ág 1, Borzas 2, Horváth L., Kecskeméti 5, Kerkovits 1, Kiss D., Máthé 4, Rosta M. 3, Spekhardt 4, Szita 4, Szöllősi, Tóth P., Ubornyák 1, Varga M. 4. Szövetségi edző: Imre Vilmos
Csurgó: Balogh Á, Balogh T. (kapusok), Ferreira 2, Gazdag 2, Géczi Hanusz 2, Jerebie, Josic 1, Kovacevic, Paulovic 1, Radjenovic 5, Szeitl 1, Tóth A. 1, Varjú 7, Vasic, Vasvári 3

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik