Kézi: a 17 éves Kuczora Csenge NB I-es gólparádéja

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.12. 17:17
Címkék
Bravúros két mérkőzésen van túl a Vasas fiatal átlövője, Kuczora Csenge. A 17 éves kézilabdázó parádézott az NB I-ben, tíz gólt szerzett a Békéscsaba, ötöt a Debrecen ellen. Előbbivel egyben hozzájárult a csapat első győzelméhez, amellyel az nagy lépést tett a bennmaradásért folytatott harcban.

B. V. – utanpotlassport.huSikeres napokat tudhat maga mögött, a Vasas felnőtt női kézilabdacsapatának fiatal balátlövője, Kuczora Csenge. A 17 éves játékos a hét végi élvonalbeli mérkőzésen a Békéscsaba ellen tízszer, szerdán, a Debrecen vendégeként ötször talált a kapuba.B. V. – utanpotlassport.huSikeres napokat tudhat maga mögött, a Vasas felnőtt női kézilabdacsapatának fiatal balátlövője, Kuczora Csenge. A 17 éves játékos a hét végi élvonalbeli mérkőzésen a Békéscsaba ellen tízszer, szerdán, a Debrecen vendégeként ötször talált a kapuba.

Kuczora Csenge tíz gólt szerzett a kiesési rangadón Forrás: Vasas SC
Kuczora Csenge tíz gólt szerzett a kiesési rangadón Forrás: Vasas SC

Kuczora Csenge tíz gólt szerzett a kiesési rangadón  •  Forrás: Vasas SC

A kiemelkedő teljesítmény persze nem a semmiből jött, hiszen az ígéretes balátlövő már az ifjúsági válogatott nyári meneteléséből is kivette a részét: a győri EYOF-on arany-, a szlovákiai Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. S persze a mostani szezonban sem vett vissza, egyszerre három ligában szerepel, az NB I-ben, az NB I/B-ben és az ifjúságiak között, utóbbiak között hét meccs után 55 találatnál tart.

Már csak azért lehet számítani Csenge folyamatos teljesítményére, mert korábban a Vasas vezetőedzője, az elmúlt évszázad legjobb kézilabdázójának választott Kovács Péter a következőképpen dicsérte:
„Hadd emeljem ki a korosztályos válogatott Kuczora Csengét, aki a legnagyobb tehetségek egyike, neki muszáj remek játékossá válnia, mert minden adottsága megvan.”

Kuczora pedig folyamatosan bizonyít. Legutóbb éppen a roppant fontos kiesési rangadón, a Békéscsaba elleni hazai összecsapáson volt a mezőny legeredményesebb játékosa, nyolcból nyolc hétméterest értékesített, ami ennyire fiatal játékos esetében mindenképp figyelemre méltó. Nem utolsósorban ennek köszönhetően szerezték meg a piros-kékek az első sikerüket a 2017/18-as évadban, s tettek nagyon fontos lépést a bennmaradás felé.

A fiatal átlövő három nappal később újabb kitűnő mérkőzést produkált, a Debrecen elleni idegenbeli találkozón is csapata egyik legjobbja volt, ötször talált a hazaiak kapujába a 32–23-ra elvesztett mérkőzésen.

Ezek a remeklések, illetve a szezon eddigi mérkőzései kiválóan bizonyítják Kovács Péter szavait Csengéről, akire valószínűleg komoly szerep hárul a nyári lengyelországi U18-as világbajnokságon is.

Egyéb korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik