Kajak-kenu, utánpótlás-vb: minden egységünk továbbjutott 200, illetve 500 méteren

Vágólapra másolva!
2017.07.29. 00:07
Címkék
Újabb tökéletes napot zártak kajak-kenusaink a bascovi ifjúsági és U23-as világbajnokságon. Minden ötszázas egységünk a fináléba jutott, a kétszáz méteren indulók a középdöntőbe kvalifikálták magukat, szombaton pedig már érmekért szoríthatunk.

Leiner SomaA nyitó nap sikereit meglovagolva ismét remekeltek versenyzőink a kajak-kenu utánpótlás idei csúcseseményén, a bascovi ifjúsági és U23-as világbajnokságon. Összesen huszonegy egységünk szállt vízre pénteken, ötszáz, illetve kétszáz méteren, és kivétel nélkül mindenki továbbjutott, legalább a középdöntőbe.Leiner SomaA nyitó nap sikereit meglovagolva ismét remekeltek versenyzőink a kajak-kenu utánpótlás idei csúcseseményén, a bascovi ifjúsági és U23-as világbajnokságon. Összesen huszonegy egységünk szállt vízre pénteken, ötszáz, illetve kétszáz méteren, és kivétel nélkül mindenki továbbjutott, legalább a középdöntőbe.

A versenynap az ötszázas futamokkal indult, mégpedig magyar győzelemmel. Ifjúsági négyesünk (Erős Patrik, Csokor Erik, Obert Ákos, Kós Szabolcs) megnyerte a futamát, így ha negyedik idővel is, de egyenes ágon jutott a vasárnapi döntőbe, ahol a dánokés a lengyelek mellett a németek lehetnek a legnagyobb kihívók.Sikerült ugyanez a bravúr U18-as kenukettősünknek is,Nagy Bianka és Bragato Giada második lett az előfutamában a kínai egység mögött, nem kellett rajthoz állnia a középfutamban.

Kopasz Bálint immár két döntőben lesz érdekelt Fotó: MKKSZ
Kopasz Bálint immár két döntőben lesz érdekelt Fotó: MKKSZ

Kopasz Bálint immár két döntőben lesz érdekelt  •  Fotó: MKKSZ

Messze nincs vége az ifjúsági ötszázas döntősök sorának, hiszen Varga Ádám a csütörtöki 1000 métert követően ötszázon is a legjobb időt lapátolta. Az indulók sokasága miatt mindenki versenyzett a középdöntőben is, de a KSI versenyzőjét ott sem tudták megközelíteni.Ugyanebben a számban lesz női finalistánk is, Gazsó Dorka elő- és középfutam győzelemmel indította a világbajnokságot. Szinténnyert a selejtezőben a Biben Karina, Bakó Olga alkotta kajakpáros, a lányok a kisebb mezőnynek köszönhetően egyből a fináléba jutottak. Nem volt ellenszer a C-4-es egységünkre sem, Zombori Dominik, Slihoczki Ádám, Kállai Róbert Gida és Szőke Attila első idővel jutott a legjobbak közé.

Az idősebbek sem tétlenkedtek a romániai világbajnokság második napján. Az ifjúsági négyeshez hasonlóan az U23-as kajakos csapathajó sem hibázott, futamgyőzelmével Noé Zsombor, Koleszár Mátyás, Bogár Gábor és Kuli István máris a döntőbe jutott, méghozzá a legjobb idővel.

Lucz Dóra a felnőtt Eb-ről két arannyal tért haza Forrás: korkep.sk
Lucz Dóra a felnőtt Eb-ről két arannyal tért haza Forrás: korkep.sk

Lucz Dóra a felnőtt Eb-ről két arannyal tért haza  •  Forrás: korkep.sk

A felnőtt Európa-bajnok Lucz Dóra a középfutamban jó rajtot követőenvégig a második helyen haladt az új-zélandi Fisher mögött, így címvédőként indulhat a szám fináléjában. A kenu párosoknálBónyai Regina és Kisbán Zsófia is kétszer állt rajthoz, miutánelőfutamukban csak a negyedik helyen végeztek. A duó ennek ellenére döntőbe jutott, csakúgy mint ugyanezen szám férfi képviselői: aHajdu Jonatán, Khaut Kristóf kettős ugyan csak hetedik lett a selejtezőben, de megnyerte a középdöntőt.

EgyesbenKopasz Bálint nehéz előfutamba került, harmadik lett, de sikerültelőrelépnie egyet. Argentin riválisa mögött másodikként végzett az elődöntőben, így ötszázon is a fináléban szerepel.Végül pedig a Racskó Fruzsina, Malcsiner Eszter kajakkettős jutott a legjobbak közé, középfutambeli győzelmének köszönhetően.

A sprinttávon, azaz 200 méteren további selejtezőkben volt érdekelt magyar egység, szám szerint kilenc. Mindegyik teljesítette a kitűzött célt, azaz a szombati középdöntőbe jutást, sőt a Sáling Laura és Balla Virág alkotta U23-as kenuduó közvetlen a fináléba jutott.

Szombaton tizennégy A döntőt rendeznek a bascovi ifjúsági és U23-as világbajnokságon, egy kivétellel mindegyikben érdekeltek leszünk, így újabb éremeső várható...

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik