Jégkorong: visszavágott a Fehérvár U20-as csapata a Vasasnak

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.11. 11:37
Címkék
Visszavágott a Fehérvár AV 19 együttese a négy nappal ezelőtti 6–0-s zakóért a Vasas ellen az osztrák U20-as jégkorongbajnokságban. A hazaiak 4–2-re győztek a szerda esti EBYSL-mérkőzésen, és tovább növelték előnyüket a „magyaros” csoport élén.

B. V. – utanpotlassport.huA múlt hét végén talán a 2017/18-as évad eddigi legmeglepőbb eredményét hozta a Fehérvár AV 19–Vasas mérkőzés az osztrák U20-as jégkorong-bajnokságban. A piros-kékek idegenben győztek 6–0-ra, aminek köszönhetően a négy nappal későbbi székesfehérvári látogatásuk igencsak érdekessé vált. B. V. – utanpotlassport.huA múlt hét végén talán a 2017/18-as évad eddigi legmeglepőbb eredményét hozta a Fehérvár AV 19–Vasas mérkőzés az osztrák U20-as jégkorong-bajnokságban. A piros-kékek idegenben győztek 6–0-ra, aminek köszönhetően a négy nappal későbbi székesfehérvári látogatásuk igencsak érdekessé vált.

A Fehérvár AV 19 együttese visszavágott a Vasasnak a négy nappal ezelőtti vereségért Forrás: Fehérvár AV 19
A Fehérvár AV 19 együttese visszavágott a Vasasnak a négy nappal ezelőtti vereségért Forrás: Fehérvár AV 19

A Fehérvár AV 19 együttese visszavágott a Vasasnak a négy nappal ezelőtti vereségért  •  Forrás: Fehérvár AV 19

A visszavágót a Volán kezdte jobban: már a 6. perc végén emberelőnyt harcolt ki, amelyet Vértes Nátán nem sokkal később gólra is váltott. Ezután kiállítások váltották egymást, de újabb gól nem esett, így a villámrajt ellenére nem tudott jobban ellépni fővárosi riválisától a Fehérvár.

A második etapban még izgalmasabban alakult a találkozó, amely amellett, hogy EBYSL-mérkőzés, a hazai pontvadászatba is beszámít. A Vasas szintén emberelőnyből, Bálint Tamás révén már három perc után egyenlített, újra nyílttá téve az összecsapást. A vendégtalálat azonban egyáltalán nem törte meg listavezető és alapszakaszgyőztes lendületét. A hazaiak még ebben a harmadban három gólt berámoltak a piros-kékek kapujába, s Péter Nándor, Dézsi Bence és Rétfalvi Kristóf találatával 4–1-re elhúztak az utolsó 20 perc előtt.

A harmadik harmadban csak szépíteni tudtak a vendégek, Csiki Attila 46. percben szerzett találata után nem tudtak két gólnál közelebb kerülni az ellenfelükhöz, így 4–2-re a Fehérvár győzött. A Volán fölénye egyébként nemcsak a gólok számában, hanem a mezőnyben is meglátszott: a hazaiak 57-szer, riválisuk pedig 27-szer próbálkozott a mérkőzésen. Így a székesfehérváriak tovább növelték előnyüket a magyar érdekeltségű csoport élén.

U20-AS OSZTRÁK JÉGKORONGBAJNOKSÁG, EBYSL
Fehérvár AV 19–Vasas 4–2 (1–0, 3–1, 0–1)
Gólszerzők:
Vértes 8., Péter A. 25., Dézsi 27., Rétfalvi 33., illetve Bálint T. 23., Csiki 47.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik