Jégkorong: vb-rajt előtt a leány U18-as válogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.07. 13:00
Címkék
A tavalyi negyedik hely után immár éremért küzd a hétfőn kezdődő divízió I/A csoportos világbajnokságra a leány U18-as jégkorong-válogatott. A magyar csapat egy héttel a torna előtt Olaszországba utazott, hogy kellőképpen megszokja a helyi körülményeket.

Bruckner Vince− utanpotlassport.hu Egy évvel ezelőtt már bizonyította az U18-as leány jégkorong-válogatott, hogy igenis helye van a divízió I/A csoportos világbajnokság mezőnyében, hiszen a budapesti tornán, feljutóként, magabiztosan harcolta ki a bennmaradást.Bruckner Vince− utanpotlassport.hu Egy évvel ezelőtt már bizonyította az U18-as leány jégkorong-válogatott, hogy igenis helye van a divízió I/A csoportos világbajnokság mezőnyében, hiszen a budapesti tornán, feljutóként, magabiztosan harcolta ki a bennmaradást.

Így az idén újra az I/A-s vb-n szerepel az együttes, ezúttal az olaszországi Asiagóban. Az olasz kisváros az Alpokban, az Asiagói-fennsíkon helyezkedik el, s a körülményekhez az „Alföldről” érkezőnek nem árt időben hozzászoknia. Éppen ezért már az év első napjától a helyszínhez közeli Roanában készült a társaság.

A válogatott edzője, Kiss András megfelelőnek tartja az itáliai felkészülési lehetőségeket:
„Fontos, hogy a lányok akklimatizálódjanak, ezért érkeztünk ide korán. A helyiek kitesznek magukért, elégedettek vagyunk az ellátással, s még a jégfelület is rendben van. Úgy látom, megfelelő formában leszünk a rajtra.”

Az U18-as leány jégkorong-válogatott a tavalyi negyedik hely után hétfőtől éremért hajt a divízió I/A csoportos világbajnokságon Forrás: MJSZ
Az U18-as leány jégkorong-válogatott a tavalyi negyedik hely után hétfőtől éremért hajt a divízió I/A csoportos világbajnokságon Forrás: MJSZ

Az U18-as leány jégkorong-válogatott a tavalyi negyedik hely után hétfőtől éremért hajt a divízió I/A csoportos világbajnokságon  •  Forrás: MJSZ

Kiss azt is elmondta, elégedett a csapat állapotával, jól sikerült a ráhangolódás. Az utolsó napokban a szakvezetők elsősorban arra figyeltek, hogy fizikálisan mindenki százszázalékos állapotban kezdhesse meg a világbajnokságot.

Ami az esélyeket illeti, a szakember nem kívánt jóslásokba bocsátkozni:
„Figyelembe kell venni, hogy női jégkorongról beszélünk, ezért gyakorlatilag bármi megtörténhet. A feljutás és a kiesés egyaránt benne van a pakliban. Mindenesetre, ha a dobogón végeznénk, vagyis előbbre lépnénk a tavalyi negyedik helyhez képest, akkor teljesen elégedett lennék.”

Hogy mégis valamiféle támponttal szolgáljunk az erőviszonyokkal kapcsolatban, felidézhetjük: a vb-rivális osztrákok elleni, év végi felkészülési mérkőzést hosszabbítás után, a szétlövésben nyerte meg az ellenfél a káposztásmegyeri Jégpalotában.

Kiss szerint abból a találkozóból is lehet építkezni:
„Végig fölényben játszottunk, de pocsék százalékban használtuk ki a helyzeteinket. Ha ebben tudunk javulni, úgy gondolom, jó esélyünk lesz nemcsak az osztrákok ellen, hanem a többi vetélytárssal szemben is.

A magyar válogatott hétfőn a szlovákok ellen kezdi a vb-t, majd sorrendben a japán, az olasz, az osztrák és a norvég együttessel találkozik. A hatcsapatos mezőnyből az első helyezett feljut az A-csoportba, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B osztályba.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG)
A magyar válogatott programja
Január 8., hétfő, 14: Magyarország−Szlovákia
Január 9., kedd, 17: Magyarország−Japán
Január 11., csütörtök, 20.30: Magyarország−Olaszország
Január 12., péntek, 17: Magyarország−Ausztria
Január 14., vasárnap, 13.30: Magyarország−Norvégia
A leány U18-as válogatott világbajnoki kerete
Kapusok: Maruyama Yumi (FTC), Tóth Zsófia (FTC)
Védők: Faggyas Lilla (Torino Bulls, Olaszország), Fecske Maja (ifj. Ocskay Gábor JA), Gaitz Hanna (KMH), Kreisz Emma (MAC Budapest), Lázár Csenge (FTC), Mayer Fruzsina (Vasas), Preisinger Dorka (KMH), Sándor-Székely Katinka (Győri ETO)
Csatárok: Cselényi Viktória (KMH), Horváth Dominika (KMH), Horváth Imola (ifj. Ocskay Gábor JA), Kerekes Kármen (KMH), Puskás Noémi (KMH), Seregély Míra (MAC Budapest), Sőléd Orsolya (FTC), Strobl Lara (Vasas), Szamosfalvi Petra (KMH), Szick Dorka (KMH)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik