Jégkorong, leány U18-as vb: négygólos vereség a rajton

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.08. 16:46
Címkék
Négygólos vereséggel indított az olaszországi divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon a leány U18-as válogatott. A magyar csapat sokat hibázott, s a helyzetkihasználásban is elmaradt a szlovákoktól, akik így 6–2-re győztek. Kedden 17 órától Japán együttese ellen javíthatnak a mieink.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA szlovák válogatott ellen kezdte meg szereplését a leány U18-as válogatott az olaszországi divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat egy hét olaszországi edzőtábor után kezdte meg szereplését északi szomszédunk ellen. Aktuális ellenfelével legutóbb decemberben találkozott, amikor szűk, 2–1-es vereséget szenvedett.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA szlovák válogatott ellen kezdte meg szereplését a leány U18-as válogatott az olaszországi divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat egy hét olaszországi edzőtábor után kezdte meg szereplését északi szomszédunk ellen. Aktuális ellenfelével legutóbb decemberben találkozott, amikor szűk, 2–1-es vereséget szenvedett.

A világbajnokság első találkozóját mindkét együttes idegesen kezdte, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A megnyugtató első gólt a szlovákok szerezték, a kapu előtti kavarodást követően Agostonová pofozta a korongot a magyar kapuba. A gól olyannyira megzavarta a mieinket, hogy egy perccel később már megduplázódott a hátrányuk.

Négygólos vereséggel kezdte a vb-t az leány U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Négygólos vereséggel kezdte a vb-t az leány U18-as válogatott Forrás: MJSZ

Négygólos vereséggel kezdte a vb-t az leány U18-as válogatott  •  Forrás: MJSZ

A nyomásból pedig nem engedett a szlovák csapat, amely a harmadik találatával roppant nehéz helyzetbe taszította Kiss András csapatát. Azonban még éppen az első szünet előtt érkezett a magyar válasz: Horváth Imola gyönyörű, emberelőnyös akció végén közelről ütötte be a pakkot (1–3).

A második húsz percben is rosszul startolt a csapat, öt perc után újra három gól lett a különbség a felek között. Nem sokkal később azonban ismét sikerült reagálni a szlovákok találatára, Seregély Míra szépségdíjas találata után megint lőtávolba kerültek a mieink. Ezt követően több gól már nem esett ebben az etapban, így nehéz feladat előtt állt az utolsó húsz perc előtt az együttes (2–4).

A harmadik harmad első felét a kiállítások dominálták, azonban a két magyar és az egy szlovák előny is kihasználatlan maradt. Az 54. percben megérkezett a mindent eldöntő találat: Julia Matejková a magyar kapust, Tóth Zsófiát kicselezve eldöntötte a mérkőzést. Majd Vargová távoli találatával kialakult a négygólos különbség (2–6).

A szlovákok fölénye a leadott lövések számában is megmutatkozott, míg ők 30-szor, addig a mieink 19-szer próbálkoztak. Azonban így is adódtak a magyar csapat előtt lehetőségek, amelyekből nem sikerült gólt szerezni, ebben mindenképpen előre kell lépni a továbbiakban.

A javításra már rögtön kedden lesz lehetősége a társaságnak, hiszen 17 órakor a japán korosztályos válogatottal találkozik.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG)
Magyarország–Szlovákia 2–6 (1–3, 1–1, 0–1)
Gólszerzők:
Horváth I. 20., Seregély 27., illetve Agostonová 11., Sedláková 12., Vysokajová 18., Vargová 25., Matejková 54., Vargová 60.
1. forduló
MAGYARORSZÁG–Szlovákia 2–6
hétfő, 17.30: Ausztria–Norvégia
hétfő, 21: Olaszország–Japán
2. forduló
kedd, 13.30: Szlovákia–Ausztria
kedd, 17: MAGYARORSZÁG–Japán
kedd, 20.30: Olaszország–Norvégia
3. forduló
csütörtök, 13.30: Japán–Ausztria
csütörtök, 17: Szlovákia–Norvégia
csütörtök, 20.30: MAGYARORSZÁG–Olaszország
4. forduló
péntek, 13.30: Norvégia–Japán
péntek, 17: MAGYAROSZÁG–Ausztria
péntek, 20.30: Szlovákia–Olaszország
5. forduló
vasárnap, 13.30: MAGYARORSZÁG–Norvégia
vasárnap, 17: Japán–Szlovákia
vasárnap, 20.30: Olaszország–Ausztria

Amit eddig a világbajnokságról írtunk:
Álmok a magasban (előzetes)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik