Jégkorong, leány U18-as vb: mérlegen az ötödik hely

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 16:10
Címkék
Az ötödik helyen zárt, és éppen csak bennmaradt a divízió I/A csoportban a leány U18-as válogatott az asiagói világbajnokságon. Az utolsó meccsen, a norvégok ellen harcolta ki a bennmaradást. A megbízott szövetségi kapitány, Kis András elégedett a játékosai felfogásával és küzdőszellemével.

B. V. – utanpotlassport.hu Küzdelmes és roppant nehéz tornán van túl a leány U18-as válogatott a divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat az ötödik helyen végzett Olaszországban: egy mérkőzést nyert, egyszer hosszabbításban, háromszor pedig a rendes játékidőben kapott ki. B. V. – utanpotlassport.hu Küzdelmes és roppant nehéz tornán van túl a leány U18-as válogatott a divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat az ötödik helyen végzett Olaszországban: egy mérkőzést nyert, egyszer hosszabbításban, háromszor pedig a rendes játékidőben kapott ki.

A magyar csapat az ötödik helyen végzett Asiagóban Fotó: David Spiller Wassagruba
A magyar csapat az ötödik helyen végzett Asiagóban Fotó: David Spiller Wassagruba

A magyar csapat az ötödik helyen végzett Asiagóban  •  Fotó: David Spiller Wassagruba

A válogatott közel sem játszott csúcsformában Asiagóban, ezért biztató, hogy ennek ellenére is sikerült kiharcolnia a bennmaradást. A válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Kis András is örül, hogy végül sikerült kivívni a jövő évre is a divízió I/A csoportos tagságot:
„Gratulálok a lányoknak az elszántságukhoz és azért az elért eredményhez is, elvégre erős mezőnyben sikerült megragadnunk. Ők és a komplett stáb is dicséretet érdemel az elvégzett munkáért, elértük az alapvető célt.”

A tavalyi negyedik hely után az idén ötödikként végzett a társaság a divízió I/A vb-n, mivel hiába verte meg a házigazda olaszokat, az utolsó meccs nem feltétlenül alakult úgy, ahogyan csapat tervezte.

„A norvégok elleni mérkőzés sem kezdődött egyszerűen, hiszen bár sikerült megszereznünk a vezetést, az eredményt még az első harmadban meg tudta fordítani az ellenfél. Utána már vége sikerült átvennünk a kezdeményezést, rengeteg emberelőnyt, helyzetet alakítottunk ki. Tíz perccel a vége előtt mindez kifizetődött, s egyenlíteni tudtunk. Az akkor bennmaradást jelentő találattal, fegyelmezett és önfeláldozó játékkal védtük az eredményt, s kiharcoltuk a döntetlent. Végül szétlövéssel kikaptunk, de ezúttal az a ritka helyzet állt elő, hogy vesztes meccsnek is nagyon tudtunk örülni.”

A magyar válogatott tehát, ha kicsit nehezen is, a világ tizenhat legjobb csapata között maradt. Jövőre is pokoli nehéz csatákra van kilátás. A csoportban maradó szlovák, olasz és osztrák válogatott mellé csatlakozik az elitvébéről kiesett német együttes, valamint az I/B-s tornát megnyert dán csapat. A vb helyszínéről később döntenek.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG)
1. forduló
MAGYARORSZÁG–Szlovákia 2–6
Ausztria–Norvégia 3–1
Olaszország–Japán 0–2
2. forduló
Szlovákia–Ausztria 5–2
MAGYARORSZÁG–Japán 1–6
Olaszország–Norvégia 1–0
3. forduló
Japán–Ausztria 5–0
Szlovákia–Norvégia 2–0
MAGYARORSZÁG–Olaszország 3–2
4. forduló
péntek, 13.30: Norvégia–Japán 0–5
péntek, 17: MAGYAROSZÁG–Ausztria 0 – 1
péntek, 20.30: Szlovákia–Olaszország 5–4, hosszabbítással
5. forduló
vasárnap, 13.30: MAGYARORSZÁG–Norvégia 2–3, szétlövéssel
vasárnap, 17: Japán–Szlovákia 3–0
vasárnap, 20.30: Olaszország–Ausztria 6–4
A végeredmény: 1. Japán 15 pont, 2. Szlovákia 11, 3. Olaszország 7, 4. Ausztria 6, 5. Magyarország 4, 6. Norvégia 2

Amit eddig a világbajnokságról írtunk:
Álmok a magasban (előzetes)
1. forduló: Magyarország–Szlovákia
2. forduló: Magyarország−Japán
3. forduló: Magyarország−Olaszország
4. forduló: Magyarország−Ausztria
5. forduló: Magyarország–Norvégia

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik