Jégkorong: győztes főpróba az U20-as vb előtt

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.06. 21:13
Címkék
Immár a végleges kerettel játszotta utolsó hazai felkészülési mérkőzését az U20-as jégkorong-válogatott a divízió I/A csoportos világbajnokság előtt a norvégok korosztály csapata ellen. A Jarmo Tolvanen vezette társaság magabiztosan, 6–2-re ütötte ki a skandináv riválist, sikerrel hangolt a vébére.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A szlovéniai Négy Nemzet-torna megnyerése után hétfőn és kedden újra találkozott az U20-as jégkorong-válogatott. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány utolsó összetartást vezényelt csapatának a káposztásmegyeri Jégpalotában a franciaországi divízió I/A csoportos világbajnokság előtt, egyúttal a második nap délutánján jelölte ki a végleges utazó keretet.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A szlovéniai Négy Nemzet-torna megnyerése után hétfőn és kedden újra találkozott az U20-as jégkorong-válogatott. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány utolsó összetartást vezényelt csapatának a káposztásmegyeri Jégpalotában a franciaországi divízió I/A csoportos világbajnokság előtt, egyúttal a második nap délutánján jelölte ki a végleges utazó keretet.

A finn szakvezető végül két kapust, hét védőt és tizenhárom támadót nevezett a vébére, az ő feladatuk lesz a bennmaradás kiharcolása. A kapitány a szövetség honlapjának elmondta, nehéz döntéseket hozott meg.

„Nagyon nehéz volt a keretszűkítés, ami persze mindig így van, de az elmúlt két nap, és a szezon első fele alapján nagy verseny alakult a játékosok között. Fontos szempont volt a csapat egysége és egyensúlya, hiszen különböző típusú játékosokra lesz szükségünk Franciaországban támadásban és védekezésben.”

AZ U20-AS JÉGKORONG-VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
Kapusok:
Garbacz Máté (Vasas), Tóth Balázs (Linz, Ausztria)
Védők: Fejes Nándor (MAC Budapest), Kiss Roland (UTE), Pokornyi Dávid (UTE), Sándor Flórián (Fehérvár AV 19), Sarica Antonio (MAC Budapest), Szabó Bence (Fehérvár AV 19), Vas Márk (Fehérvár AV 19)
Csatárok: Horváth Bálint (Rögle, Svédország), Kreisz Brunó (KalPa, Finnország), Majoross Barnabás (MAC Budapest), Mihály Ákos (Fehérvár AV 19), Molnár Dávid (MAC Budapest), Papp Kristóf (Honeybaked, Egyesült Államok), Péter Andor (Fehérvár AV 19), Révész Marcell (Zürich, Svájc), Szalma Zsolt (UTE), Szigeti Ákos (Springfield, Egyesült Államok), Szita Donát (Fehérvár AV 19), Tóth Gergely (MAC Budapest), Vértes Nátán (Fehérvár AV 19)

A végső keretszűkítés után még egy erőpróba várt itthon a mieinkre. Az utolsó felkészülési mérkőzésüket szintén a Jégpalotában játszották a divízió I/B csoportban szereplő norvég válogatott ellen. Azaz egy osztállyal lejjebb szereplő, de mégis erős együttes ellen főpróbázott a társaság.

Szita Donát kétszer is betalált a norvégok kapujába Forrás: MJSZ
Szita Donát kétszer is betalált a norvégok kapujába Forrás: MJSZ

Szita Donát kétszer is betalált a norvégok kapujába  •  Forrás: MJSZ

A mérkőzést mindkét együttes kissé idegesen kezdte, a magyar csapat az első tíz perc után kezdte átvenni a kezdeményezést, aminek emberelőny formájában meg is lett az eredménye. A fór végül kihasználatlan maradt, és a harmad további részében sem sikerült fogást találni a gyakran durván játszó skandinávok ellen.

A második játékrész is emberelőnnyel indult a mieinknek, amelyet annak ellenére sem sikerült gólra váltani, hogy több mint egy percig a kapujuknak szegezték a norvégokat. A mérkőzés 28. percében indult el a gólgyártás, Szita Donát törte meg a jeget, de akkor még csak sejteni sem is lehetett, mekkora lavinát indított el. Még ebben a harmadban Péter Andor emberelőnyből megduplázta az előnyt, s a csapat így kényelmes pozícióból várhatta az utolsó húsz percet.

A záróharmad elején pedig végleg eldöntötte a találkozót a magyar együttes, az első öt percben újra Szita, majd Szigeti Ákos is gólt szerzett, így már négygólos volt az előny. Az utolsó tíz percre fordulva a norvégokat elkezdték a felzárkózást, 80 másodpercen belül kétszer is betaláltak. A hajrában azonban Révész Marcell a norvégok üres kapujába lőtte a korongot, majd három másodperccel a vége előtt Mihály Ákos állította vissza négygólos különbséget.

Az U20-as válogatott tehát sikeres főpróbával utazhat Franciaországba, ahol először vasárnap 18 órától a lettekkel csap össze.

U20-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BUDAPEST (JÉGPALOTA)
Magyarország–Norvégia 6–2 (0–0, 2–0, 4–2)
Gólok:
Szita (Horváth B., Szalma) 28., Péter (Mihály, Kiss R.) 36., Szita (Vas, Szalma) 43., Szigeti (Szabó B.) 46., Révész (Molnár D.) 59., Mihály (Vértes) 60. illetve Lundell (Ellingsen) 51., Hermansen (Solem, Vikingstad) 52.
Kiállítások: 14, illetve 6 perc

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik