Jégkorong: elismerés az U20-as vb-re készülő válogatottnak

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 19:18
Címkék
Tornagyőzelemmel hangolt az U20-as világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott. A csapat edzője, Kiss Dávid elégedett volt az együttes teljesítményével, s bízik benne, hogy egy hónap múlva sikerül megtartani a divízió I/A csoportos tagságot.

Bruckner Vince− utanpotlassport.huKitűnőre sikerült az U20-as válogatott világbajnoki főpróbája a Szlovéniában rendezett Négy Nemzet-tornán. A franciaországi A csoportos tornára készülő együttes a szlovénokkal az olaszokkal, illetve a vébé házigazdáival találkozott a viadalon.Bruckner Vince− utanpotlassport.huKitűnőre sikerült az U20-as válogatott világbajnoki főpróbája a Szlovéniában rendezett Négy Nemzet-tornán. A franciaországi A csoportos tornára készülő együttes a szlovénokkal az olaszokkal, illetve a vébé házigazdáival találkozott a viadalon.

A csapat a nyitónapon legyőzte a franciákat, s ugyan a második mérkőzésen gyengébb teljesítményt nyújtott, végül a szlovénok elleni 6-4-es sikerrel megnyerte a felkészülési tornát a Jarmo Tolvanen vezette együttes (aki a felnőttválogatottat is irányítja).

Az U20-as jégkorong-válogatott a tavalyi feljutás után ismét ünnepelne Forrás: MJSZ
Az U20-as jégkorong-válogatott a tavalyi feljutás után ismét ünnepelne Forrás: MJSZ

Az U20-as jégkorong-válogatott a tavalyi feljutás után ismét ünnepelne  •  Forrás: MJSZ

Az U20-as csapat edzője, Kiss Dávid, elégedetten értékelt honlapunknak:
„Úgy gondolom, összességében jó teljesítményt nyújtott a csapat, erős mezőnyben lettünk elsők. A második meccsen ugyan gyengébb napot fogtunk ki, de a célunkat, hogy minél több győzelemmel készüljünk fel a világbajnokságra, teljesítettük.”

Persze az eredményesség is fontos volt Szlovéniában, a stáb mégis az egy hónap múlva kezdődő világversenyre helyezte a hangsúlyt.
„Elég régóta együtt van a társaság, ezért az összehangolódással nem volt problémánk, elsősorban a karaktereket kerestük, hiszen a klubban gyakran más szerepkört töltenek be a játékosok, mint a válogatottban. A keret nyolcvan százaléka már megszületett, akadtak fiatalok, akik külföldi elfoglaltság miatt nem jöttek Szlovéniába, velük lesz teljes a keret.”

Pozitív előjel lehet, hogy egy hónappal a világbajnokság előtt sikerült legyőzni a torna házigazdáját, a francia válogatottat, amellyel ott is megmérkőznek a mieink.
„Bár nem sok következtetést lehet az ilyen mérkőzésekből levonni, mindenképpen ad valamiféle pluszt a csapatnak, hogy most sikerült győzni. Mindenesetre Franciaországban még élesebb találkozóra számítok a két együttes között.”

A tavaly decemberben a divízió I/A csoportba feljutott gárdának mi más célja lehetne, minthogy megragadjon ebben a kategóriában. Kiss szerint bármelyik ellenfél szerint lehet keresnivalójuk.

„Egyértelműen a bennmaradás az első számú célunk, azért megyünk, de nem elégszünk meg ennyivel, minden ellenféllel szemben szoros mérkőzést akarunk játszani, s ez elég lehet ahhoz, hogy a világ tizenhat legerősebb együttese között maradjunk.”

U20-AS NÉGY NEMZET-TORNA, SZLOVÉNIA
11. 09., csütörtök:
Magyarország–Franciaország 3–2, Szlovénia–Olaszország 4-1
11. 10., péntek: Magyarország–Olaszország 4–5 h. u., Szlovénia–Franciaország 1–3
11. 11., szombat: Franciaország–Olaszország 4–1, Magyarország–Szlovákia 6–4
Végeredmény: 1. Magyarország 7 pont, 2. Franciaország 6, 3. Szlovénia 3, 4. Olaszország 2
Az U20-as válogatott kerete a szlovéniai Négy Nemzet-tornán
Kapusok:
Szeles Martin (Fehérvár), Tóth Balázs (Linz, Ausztria)
Védők:Bukor Rajmund (Vasas) Fejes Nándor (MAC Budapest), Kiss Roland (UTE), Pokornyi Dávid (UTE), Sándor Flórián (Fehérvár), Sarcia Antonio (MAC Budapest), Szabó Bence (Fehérvár), Vas Márk (Fehérvár)
Csatárok:Császár Hunor (Fehérvár), Kiss Patrik (Fehérvár), Kreisz Brúnó (KalPa, Finnország), Madácsi Benedek (Fehérvár), Majoross Barnabás (MAC Budapest), Mihály Ákos (Fehérvár), Molnár Dávid (MAC Budapest), Péter Andor (Fehérvár), Révész Marcell (Zürich, Svájc), Szalma Zsolt (UTE), Szita Donát (Fehérvár), Tóth Gergely (MAC Budapest), Vértes Nátán (Fehérvár)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik