Jégkorong: Vasas-hatos Fehérváron, az U20-as EBYSL-ben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.06. 18:25
Címkék
Hatalmas meglepetésre kiütéses győzelmet aratott a Vasas együttese Székesfehérváron az osztrák bázisú U20-as jégkorong-bajnokságban (EBYSL). Ladányi Balázs csapata 6–0-ra győzött a Fehérvár AV 19 vendégeként, s ezzel feljött a dobogó közelébe.

B. V. – utanpotlassport.huNem sok mérkőzés van hátra az osztrák bázisú U20-as jégkorongbajnokság alapszakaszából, de úgy látszik, még mindig tudnak egymásnak újat mutatni a csapatok. Szombaton délután a Vasas a listavezető Fehérvár AV 19 otthonába látogatott, s nem akármilyen bravúrt hajtott végre.B. V. – utanpotlassport.huNem sok mérkőzés van hátra az osztrák bázisú U20-as jégkorongbajnokság alapszakaszából, de úgy látszik, még mindig tudnak egymásnak újat mutatni a csapatok. Szombaton délután a Vasas a listavezető Fehérvár AV 19 otthonába látogatott, s nem akármilyen bravúrt hajtott végre.

Ladányi Balázs és csapata alaposan meglepte a Fehérvárt Forrás: Vasas SC
Ladányi Balázs és csapata alaposan meglepte a Fehérvárt Forrás: Vasas SC

Ladányi Balázs és csapata alaposan meglepte a Fehérvárt  •  Forrás: Vasas SC

Pedig Ladányi Balázs együttese elég korán nyomatékosította, hogy komoly szándékkal utazott Székesfehérvárra, hiszen már a harmadik percben Szlama Dániel góljával megszerezte a vezetést. Ráadásul még az első húsz percben megduplázta a vezetést, mivel Varga Tamás is a fehérvári kapuba talált.

A második játékrészben biztosnak tűnt a kiütés, hiszen három újabb piros-kék találattal már ötgólos hátrányba került a Volán. A találkozó végén pedig Székely-Mádai Gergő utolsó másodperces találatával kialakult a 6–0 -s végeredmény.

Azonban hiába az eredményben tapasztalható hatalmas különbség, a lövések arányában mindez nem látszott meg, sőt. A hazaiak 50-szer, a vendégek pedig mindössze 21-szer próbálkoztak, persze, a helyzetkihasználás a két oldalon közel sem volt azonos. Éppen ezért ki kell emelni a Vasas kapusát Garbacz Mátét, aki a kapujára záporozó félszáz lövést hárította.

A három pont roppant fontos volt a piros-kékeknek, hiszen győzelmükkel megközelítették a harmadik helyen álló MAC Budapest gárdáját, míg a székesfehérváriak továbbra is magabiztosan vezetik a magyar érdekeltségű csoportot az EBYSL-ben. A Volán egyébként már négy nap múlva vissza is vághat riválisának, hiszen szerdán újra Fehérvár–Vasas találkozót rendeznek.

U20-AS OSZTRÁK JÉGKORONGBAJNOKSÁG, EBYSL
Fehérvár AV 19–Vasas 0–6 (0–2, 0–3, 0–1)
Gólszerzők:
Szlama 3., Varga T. 11., 28., Bukor 31., Rózsa 35., Székely-Mádai 60.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik