Jégkorong, U20-as vb: és megint vereség a hajrában

Vágólapra másolva!
2017.12.13. 20:00
Címkék
Ismét a hajrában szenvedett vereséget az U20-as válogatott a franciaországi U20-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A kazahok ellen az utolsó harmadban kétgólos hátrányt dolgozott le, végül 5–3-ra mégis a rivális győzött.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A pihenőnap után újra jégre lépett az U20-as jégkorong-válogatott a Franciaországban zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon. Ugyan két vereség után, de a szünnapon feltöltődve várta az eddig veretlen, két hosszabbításos győzelmet aratott kazah korosztályos együttest.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A pihenőnap után újra jégre lépett az U20-as jégkorong-válogatott a Franciaországban zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon. Ugyan két vereség után, de a szünnapon feltöltődve várta az eddig veretlen, két hosszabbításos győzelmet aratott kazah korosztályos együttest.

Ismét nagyon küzdött, de az utolsó percekben újra vereséget szenvedett az U20-as válogatott Forrás: MJSZ
Ismét nagyon küzdött, de az utolsó percekben újra vereséget szenvedett az U20-as válogatott Forrás: MJSZ

Ismét nagyon küzdött, de az utolsó percekben újra vereséget szenvedett az U20-as válogatott  •  Forrás: MJSZ

Már a mérkőzés első perceiben látszott, hogy nem a levegőbe beszélt a válogatott másodedzője, Kiss Dávid, amikor honlapunknak azt mondta: már a saját harmadában igyekeznek letámadni az ázsiai riválist. A folyamatos nyomásgyakorlásnak pedig a nyolcadik percben meglett az eredménye: a mieink már az első emberelőnyüket kihasználták Papp Kristóf révén. Ezt követően egy perccel azonban jött a magyar kiállítás, és remek kazah fórjáték (1–1). S talán ennél is fájóbb volt, hogy a harmad további részét sem sikerült megúszni kapott gól nélkül, a 18. percben az eladott korong után Artur Gatyjatov egy az egyben indult Garbacz Máté kapuja felé, és nem hibázott (1–2).

A második harmadban a hetedik percig kellett várni az újabb gólra, amelyet újfent a kazah csapat szerzett. Az öt a négy elleni szituációt követően Valerij Orekov volt eredményes (1–3). A hátralevő tizenhárom percben hiába került kétszer is előnybe a társaság, még gólhelyzetig sem jutott, így pokoli nehéz helyzetből futhatott az utolsó játékrésznek.

A záróetapban azonban a magyar csapat ismételten bizonyította, hogy pillanatra sem szabad félvállról venni, s visszaküzdötte magát a mérkőzésbe: előbb kapu előtti kavarodásból Molnár Dávid, majd közelről Vértes Nátán talált be, ami az 52. percben újjáélesztette a mieink reményeit (3–3).

Az egyenlítés után mindkét együttes hajtott a negyedik találatért...

A kazahoknak sikerült.

Kapu előtti küzdelmet követően becsorgott a korong a magyar kapuba. A hajrában, viszonylag korán, az 57. percben lehozta a kapust Jarmo Tolvanen, amit a kazahok a maguk javára fordítottak: a mieink hibáját követően eldöntötték a mérkőzést.

A válogatott tehát újabb csatát bukott el a hajrában, a bennmaradásért vívott küzdelem azonban egyáltalán nem veszett el, hiszen a mieink a franciák elleni pontszerzésnek köszönhetően megelőzik az osztrákokat.

A csütörtök szünnap, pénteken pedig a német együttessel csap össze a csapat.

U20-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, COURCHEVEL (FRANCIAORSZÁG)
Magyarország–Kazahsztán 3–5 (1–2, 0–1, 2–2)
Gólok:
Papp K. 8., Molnár D. 47., Vértes 52., illetve Danyijar 10., Gatyjatov 18., Orekov 27., Beketajev (56.), Nazarenko 58.
Kiállítások: 8, illetve 12 perc
1. forduló
Kazahsztán–Németország 3–2, hosszabbítással
Ausztria–Franciaország 1–6
MAGYARORSZÁG–Lettország 1–4
2. forduló
Lettország–Kazahsztán 2–3, hosszabbítással
Franciaország–MAGYARORSZÁG 4–3, hosszabbítással
kedd, 19: Németország–Ausztria 4–1
3. forduló
szerda, 15.30: MAGYARORSZÁG–Kazahsztán 3–5
szerda, 19: Németország–Franciaország
szerda, 19: Lettország–Ausztria
4. forduló
csütörtök, 19: Franciaország–Lettország
péntek, 13: Németország–MAGYARORSZÁG
péntek, 19: Kazahsztán–Ausztria
5. forduló
szombat, 14.30: Lettország–Németország
szombat, 16: Ausztria–MAGYARORSZÁG
szombat, 18: Franciaország–Kazahsztán
A világbajnokság állása:
1. Kazahsztán 7 pont/ 3 mérkőzés 2. Franciaország 5/2, 3. Lettország 4/2, 4. Németország 4/2, 5. MAGYARORSZÁG 1/3, 6. Ausztria 0/2

Amit eddig írtunk a világbajnokságról
Bennmaradni, bizonyítani (előzetes)
1. forduló: Magyarország–Lettország
2. forduló: Magyarország–Franciaország
Fel a fejjel! (értékelés a szünnapon)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik