Jégkorong: Kreisz Brúnó nagy lehetősége Finnországban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.18. 09:18
Címkék
A finn első osztályú KalPa együttese próbajátékra hívta a MAC 18 éves jégkorongozóját, Kreisz Brúnót, aki októberig bizonyíthatja a szakvezetőknek, hogy érdemes végleg szerződtetniük. Az utánpótlás-válogatott csatár edzőjét, Fodor Szabolcsot többek közt a fiatal játékos esélyeiről, erősségeiről is kérdeztük.

Leiner Soma Kétségkívül a hazai jégkorong egyik legnagyobb ígérete a júliusban felnőttkorba lépett Kreisz Brúnó. A MAC csatára rendre tagja volt a korosztályos válogatottaknak, sőt bemutatkozhatott már a felnőttek közt, a MOL Ligában is. Az előző idényben ugyan még az ifjúságiak között is bevethető lett volna, a fővárosiak az U20-as együttesben számoltak vele, ez pedig jó döntésnek bizonyult: Kreisz az osztrák juniorligában (EBYSL) 27 meccsen összesen 22 pontot jegyzett.Leiner Soma Kétségkívül a hazai jégkorong egyik legnagyobb ígérete a júliusban felnőttkorba lépett Kreisz Brúnó. A MAC csatára rendre tagja volt a korosztályos válogatottaknak, sőt bemutatkozhatott már a felnőttek közt, a MOL Ligában is. Az előző idényben ugyan még az ifjúságiak között is bevethető lett volna, a fővárosiak az U20-as együttesben számoltak vele, ez pedig jó döntésnek bizonyult: Kreisz az osztrák juniorligában (EBYSL) 27 meccsen összesen 22 pontot jegyzett.

Kreisz Brúnó már a felnőttek közt is bemutatkozhatott a MOL Ligában Forrás: jegkorongblog.hu
Kreisz Brúnó már a felnőttek közt is bemutatkozhatott a MOL Ligában Forrás: jegkorongblog.hu

Kreisz Brúnó már a felnőttek közt is bemutatkozhatott a MOL Ligában  •  Forrás: jegkorongblog.hu

A fiatal játékos bevallása szerint először tavaly merült fel az északi folytatás lehetősége, amikor Sebők Balázs, a finn élvonalban az idén ezüstérmes KalPa 22 éves magyarja segítségét ajánlotta. A kinti edzőkkel történt kapcsolatfelvételt követően Brúnó négy napos próbajátékon vett részt májusban, ezúttal pedighárom hónapra hívták vissza, október végéig döntik el a teljesítménye alapján, hogy számítanak-e rá a továbbiakban.

„Brúnó már a kisebb korosztályokban is szorgosan gyűjtötte a pontokat, tavaly pedig az idősebbek között is megállta a helyét. Ugyan az elején nem volt egyszerű dolga, felvette a tempót, és jó teljesítményt nyújtott. Most legalább akkora feladat előtt áll, hiszen a finn hoki a világelitbe tartozik, ráadásul az utánpótlásban nem igazán jellemző, hogy légiósokat szerződtetnek, így kettőzött erővel kell majd megküzdenie a helyéért. Bízom benne, hogy megragadhat kint, mert rengeteget fejlődött az utóbbi időben” - mondta honlapunknak Fodor Szabolcs, a MAC U20-as csapatának edzője.

A trénert a fiatal játékos jövőjéről és erősségeiről is kérdeztük.

„Mindenképpen rövid távon kell gondolkodnia, csak az októberig tartó időszak lebeghet a szeme előtt, hogy addig meggyőzze a finn edzőket. Hogy mi lesz később, az sok mindentől függ, most az a legfontosabb, hogy bizonyítson. A legnagyobb erősségének gólérzékenységét tartom, életveszélyes az ellenfél kapuja előtt.”

Ugyan a MAC együttesének nagy szüksége lett volna Kreisz Brúnó pontjaira az előttünk álló szezonban is, Fodor mégis nyugodt szívvel engedte el játékosát, aki a következő hónapokban vélhetően pályafutása eddigi legnagyobb kihívásával néz szembe.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik