Foci: Supka Attila a kispesti fiatalok lehetőségeiről

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.10. 19:17
Címkék
Megtartotta idei első sajtótájékoztatóját a Budapest Honvéd labdarúgócsapata. A kispesti klub tulajdonosa, George F. Hemingway mellett Supka Attila régi-új vezetőedző, illetve Heffler Tibor válaszolt a kérdésekre. Honlapunkat elsősorban az foglalkoztatta, hogy a Szeged együttesétől érkezett tréner mennyire számít majd a Magyar Futball Akadémia ifjú növendékeire a felnőttcsapatban.

Leiner Soma - utanpotlassport.huAz új esztendőben először hívta össze a sajtót a Budapest Honvéd, amelynek a csapata a tavaszi felkészülés legelején jár. A szokásoknak megfelelően George F. Hemingway tulajdonos nyitotta meg a fórumot, és köszöntötte Supka Attila vezetőedzőt, −aki immár harmadszor veszi át a kispestiek irányítását −, illetve Heffler Tibort, a Ceglédtől szerződtetett jobbhátvédet.Leiner Soma - utanpotlassport.huAz új esztendőben először hívta össze a sajtót a Budapest Honvéd, amelynek a csapata a tavaszi felkészülés legelején jár. A szokásoknak megfelelően George F. Hemingway tulajdonos nyitotta meg a fórumot, és köszöntötte Supka Attila vezetőedzőt, −aki immár harmadszor veszi át a kispestiek irányítását −, illetve Heffler Tibort, a Ceglédtől szerződtetett jobbhátvédet.

A legtöbb szó természetesen a tavaszi célokról esett, de Hemingway úr röviden a klub ifjú futballistáinak helyzetére is kitért:

Supka Attila (b) és George F. Hemingway a Budapest Honvéd sajtótájékoztatóján Forrás: rangado.hu
Supka Attila (b) és George F. Hemingway a Budapest Honvéd sajtótájékoztatóján Forrás: rangado.hu

Supka Attila (b) és George F. Hemingway a Budapest Honvéd sajtótájékoztatóján  •  Forrás: rangado.hu

„A mostani három-négy fiatal mellé még négyet-ötöt hozunk fel az akadémiáról, megnézni, ki ragadhat meg az első csapatban. Meglesz erre a lehetőségük, hiszen mi már a következő idényre is készülünk, mert ott még több fiatallal szeretnénk megjelenni. Mindenki tudja, hogy itt van Közép-Európa egyik legjobb akadémiája. Szeretnénk ezt a hírt terjeszteni, és nemcsak szájkarate szinten, hanem a valóságban is, amihez eredmények kellenek."

A sajtótájékoztatót követően Supka Attilát kérdeztük, mit tervez tavasszal a Magyar Futball Akadémiáról érkező fiatalokkal.

„Korábban már dolgoztam együtt az akadémia edzőivel, ez megkönnyíti a helyzetem, folyamatosan kommunikálunk. Rengeteget segítenek abban, hogy kik azok az ígéretes labdarúgók, akik kiérdemelték, hogy a felnőttcsapathoz tartozzanak. Szeretnénk fiatalokat beépíteni, de azért azt látni kell, hogy a Bobál-féle generációnak is kellett két-három év, amíg meghatározóvá vált a Honvédban. Azok a fiatalok, akik már ősszel is a kerethez tartoztak, továbbra is velünk dolgoznak, és meglátjuk, hogy az a négy-öt, aki most pluszba érkezett, mennyire tud meggyőző játékot mutatni.”

A Szeged együttesétől (vissza)érkezett trénert saját csapata mellett a fiatalszabályról is kérdeztük.

Szerinte a szövetség által kidolgozott ajánlás nem a helyes út:

„Alapvetően azért nem tartom jó kezdeményezésnek a fiatalszabályt, mert úgy érzem, hogy a díjazás miatt sokszor mögöttes teljesítmény nélkül kerülnek be utánpótláskorú labdarúgók a csapatokba. Ha csak a mi időnkre gondolok, Détáriékkal azért játszhattunk fiatalként a felnőttek közt, mert olyan teljesítményt nyújtottunk, amit ők elfogadtak. Nem szabad erőltetni, hagyni kell kiforrni a mai magyar fiatalokat. Főleg azért, mert úgy látom, hogy az itthon nevelkedett labdarúgók későn érnek, és több időre van szükségük az integrálódáshoz. Nálam csak a teljesítmény számít: akkor, amikor a játékos megkapja a lehetőséget él vele, vagy sem. Természetesen mindig úgy alakítjuk a keretet, hogy legyen benne ifjú labdarúgó, minél több játékost szeretnénk folyamatosan, lépésről lépésre beépíteni.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik