Krecsik Adrienn A nemzetközi körverseny magyarországi állomásán tizenhét ország százegy versenyzője vesz részt a hét végén U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es korosztályban, és három napon át küzdhetnek egymással a budai Griff Squash és Fitness Clubban.

Chukwu Hannah Chinyere Forrás: squash.hu

Chukwu Hannah Chinyere  •  Forrás: squash.hu

A komoly hagyományokkal rendelkező juniortorna nagy jelentőséggel bír: a játékosok elsősorban megismerhetik riválisaikat, ami a tavaszi Európa-bajnokság előtt nem hátrány, másodsorban ranglistapontokat is gyűjthetnek, ami azért fontos, mert a nemzetközi szövetség a rangsorban elfoglalt helyek alapján állítja össze a kontinensviadal kiemelését.

Az európai mezőnyhöz viszonyítva kevés a magyar utánpótláskorú fallabdázók létszáma. Tíz-tizenöt fiatal jut egy-egy korosztályra, akik közül hárman-négyen érik el válogatott szintet tudásban és fizikálisan egyaránt, viszont ők kiemelkedő szinten űzik a sportágat. Dévald Péter például jelenleg a hetedik helyet foglalja el az U19-es nemzetközi ranglistán, Chukwu Hannah Chinyere pedig második az U15-ös lányok között.

Dávald Péter is esélyes U19-ben Forrás squashclub.hu

Dévald Péter is esélyes U19-ben  •  Forrás: squashclub.hu

„A magyar utánpótlás megállja a helyét Európában, ami ilyen kis országtól, mint a miénk, nagyszerű teljesítmény. Véleményem szerint a Hungarian Openen is a képzeletbeli éremtábla tetején végzünk majd. Azt tudni kell, hogy másodvonalbeli játékosok érkeznek hazánkba. Mi neveztünk legtöbben, így a mieinktől várom a legtöbb érmet. A cseheknek és a belgáknak ugyan még lehet beleszólása” – mondta el Farkas János, aki mélyebb esélylatolgatásokba is bocsátkozott.

„A fiú U13-as korosztályban Komlódi Regőnek, Pikler Csanádnak vannak dobogós esélyei, a lányok között nem valószínű, hogy odaérünk. A fiú U15-ös kategóriában Simon Dániel, Takács Benedek szintén dobogóra kerülhet, de az első hely sem elérhetetlen. A leány U15-ös korosztályban nagy meglepetés lenne, ha Chukwu Hannah Chinyere nem szerezné meg az első helyet. A fiú U17-esek mezőnyében Dévald Tamás is éremesélyes, Nagy Simon az ötödik vagy a hatodik helyre várható. A fiú U19-es kategóriában vélhetőleg Dévald Péter és Kamocsai Bendegúz oszthatja meg egymás közt az első és második helyet. Az U17-es és U19 leányok között nem várok dobogós pozíciót” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

További korosztályos hírek SQUASHBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport