Cselgáncs: pontszerzés nélkül a junior-világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2017.10.20. 18:50
Címkék
A magyar cselgáncsozók helyezetlenül zárták a Zágrábban zajló junior-világbajnokság harmadik napját, de több győztes mérkőzésnek is örülhettünk. A japánok menetelése tovább tart, ismét két aranyat nyertek.

L. G. A cselgáncsozók Zágrábban zajló junior-világbajnokságának harmadik napján négy magyar versenyző lépett tatamira. Ha éremnek vagy pontszerzésnek nem is örülhettünk, az előző naphoz képest előrelépést jelentett, hogy többen is mérkőzést tudtak nyerni a mieink közül.L. G. A cselgáncsozók Zágrábban zajló junior-világbajnokságának harmadik napján négy magyar versenyző lépett tatamira. Ha éremnek vagy pontszerzésnek nem is örülhettünk, az előző naphoz képest előrelépést jelentett, hogy többen is mérkőzést tudtak nyerni a mieink közül.

Lőrinc Renáta
Lőrinc Renáta

Lőrinc Renátát csak a későbbi győztes állította meg  •  Fotó: Samira Rohn

A legjobban a nap egyedüli magyar lányversenyzője, Lőrinc Renáta szerepelt. Az UTE 70 kg-osok között induló sportolója két vazari értékű akciót bemutatva legyőzte a montenegrói Jovana Petkovicsot, majd ipponnal vetett véget a horvát Mia Mihovilovic elleni küzdelemnek. Azt követően hatalmas csatát vívott a német Giovanna Scoccimarróval, amelyet egyetlen vazari döntött el a rivális javára. Mint később kiderült, a magyar lány a világbajnoktól szenvedett szűk vereséget.

A 81 kg-os fiúk között Rajkai Róbertet első mérkőzésén legyőzte a holland Jan Reijntens, Tóth Benedek pedig a kanadai Maxim Cote elleni sikert követően kikapott az orosz Turpal Tepkajevtől. Ellenfele aztán a döntőig jutott, végül ezüstérmes lett. Nem mondhatni, hogy a sorsolás a magyarokkal lett volna… A 90 kg-osok között Tóth Apor legyőzte a ciprusi Georgiosz Krusszaniotakiszt, majd hosszabbításban, bírói döntéssel szenvedett vereséget a szerb Darko Brasznjovicstól.

A japánok továbbra is megállíthatatlanul száguldanak, az előző két naphoz hasonlóan ismét két aranyat nyertek, ráadásul pénteken még egy bronzérmet is szereztek. A nap meglepetését a 90 kg-os fiúk között ezüstéremig menetelő dominikai dzsúdós, Robert Florentino szereplése jelentette.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, ZÁGRÁB
Végeredmény
Fiúk. 81 kg: 1. Matthias Casse (Belgium), 2. Turpal Tepkajev (Oroszország), 3. Tim Gamkow (Németország) és Christian Parlati (Olaszország), Rajkai Róbert és Tóth Benedek helyezetlen. 90 kg: 1. Tadzsima Goki (Japán), 2. Robert Florentino (Dominikai Köztársaság), 3. Nagaj Kosi (Japán) és Eduard Trippel (Németország), Tóth Apor helyezetlen
Lányok. 63 kg: 1. Araki Honoka (Japán), 2. Sanne Vermeer (Hollandia), 3. Clemence Eme (Franciaország) és Lubjana Piovesana (Nagy-Britannia), magyar induló nem volt. 70 kg: 1. Giovanna Scoccimarro (Németország), 2. Alekszandra Szamardzsics (Bosznia-Hercegovina), 3. Michaela Polleres (Ausztria) és Gabriella Willems (Németország), Lőrinc Renáta helyezetlen

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik