L. G. – utanpotlassport.hu Négy magyar cselgáncsozó lépett tatamira a Podgoricában megrendezett U23-as Európa-bajnokság utolsó napján, a zárás azonban nem sikerült valami fényesen. Egyik fiatal sem tudott mérkőzést nyerni, a kiemelésnek köszönhetően mégis összejött egy újabb pontszerző helyezés a magyar küldöttségnek.

20160925_Zagreb_CF_SZIGETVARI Mercedesz - Milica Zabic

Szigetvári Mercédesz hetedikként zárt

A +78 kg-osok között a junior Európa-bajnoki bronzérmes Szigetvári Mercédesz ugyanis csak a negyeddöntőben kapcsolódott be a küzdelembe. Ott aranyponttal ugyan, de vereséget szenvedett az olasz Eleonora Geritől: egy perc tizenöt másodperc után Merci intést kapott, így ellenfele örülhetett. Következett a vigaszág, ahol a török Sebile Akbulut egyetlen vazarival jobbnak bizonyult a bajai dzsúdósnál, akinek így maradt a hetedik hely.

A nap három másik magyar versenyzője szintén vereséget szenvedett az első mérkőzésén, de mivel a 100 kg-os Ohát Zalán, a +100 kg-os Waczulik Richárd és a +78 kg-os Kárpáti Emese is a verseny korai szakaszában kapott ki, ők be is fejezték szereplésüket.

A magyar válogatott összességében egy bronzéremmel, egy ötödik és három hetedik helyezéssel zárta a kontinensviadalt. A legjobban az oroszok szerepeltek, akik mindhárom színű medálból négyet-négyet gyűjtöttek, az éremtáblázat második helyén a fehéroroszok (2, 3, 0), a harmadikon a hollandok (2, 0, 1) végeztek, eggyel több ötödik helyezéssel megelőzve az ugyanannyi érmet nyerő németeket.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (MONTENEGRÓ)
Eredmények
Férfiak.90 kg: 1. Mihail Igolnyikov (Oroszország), 2. Jegor Varapajeu (Fehéroroszország), 3. Rafal Kozlowski (Lengyelország) és Piotr Kuczera (Lengyelország), magyar induló nem volt. 100 kg: 1. Daniel Mukete (Fehéroroszország), 2. Mikita Szvirid (Fehéroroszország), 3. Aaron Fara (Ausztria) és Nyijaz Iljaszov (Oroszország), Ohát Zalán helyezetlen. +100 kg: 1. Tamerlan Basajev (Oroszország), 2. Uladziszlau Ciarpicki (Fehéroroszország), 3. Zarko Culum (Szerbia) és Gela Zalisvili (Grúzia), Waczulik Richárd helyezetlen
Nők. 78 kg: 1. Anna Maria Wagner (Németország), 2. Anasztaszija Turcsin (Ukrajna), 3. Alexandra Gimaletgyinova (Oroszország) és Beata Pacut (Lengyelország). +78 kg: 1. Vaszilina Kiricsenko (Ukrajna), 2. Raz Hersko (Izrael), 3. Sebile Akbulut (Törökország) és Renee Lucht (Németország)… 7. Szigetvári Mercédesz, Kárpáti Emese helyezetlen

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport