Cselgáncs: Gercsák Szabina triplázhat az U23-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 11:49
Címkék
Tizenkét magyar cselgáncsozó részvételével rendezik meg Podgoricában az U23-as Európa-bajnokságot, közülük Gercsák Szabina arra készül, hogy sorozatban harmadszor is elhódítsa a kontinensbajnoki címet.

L. G. – utanpotlassport.hu Tizennégy magyar cselgáncsozó részvételével rendezik meg péntektől vasárnapig Podgoricában az U23-as Európa-bajnokságot. A négy férfi és nyolc női versenyző kemény és népes mezőnyben bizonyíthat, hiszen a judoinfo.hu összesítése alapján harminckilenc országból több mint háromszáz dzsúdós adta le nevezését a kontinensviadalra.L. G. – utanpotlassport.hu Tizennégy magyar cselgáncsozó részvételével rendezik meg péntektől vasárnapig Podgoricában az U23-as Európa-bajnokságot. A négy férfi és nyolc női versenyző kemény és népes mezőnyben bizonyíthat, hiszen a judoinfo.hu összesítése alapján harminckilenc országból több mint háromszáz dzsúdós adta le nevezését a kontinensviadalra.

Kazan_CF_Szabina Gercsak
Kazan_CF_Szabina Gercsak

Gercsák Szabina (felül) harmadszor győzhet az U23-asok között  •  Forrás: EJU

Tavaly nagyszerűen sikerült a magyar válogatottnak a Tel-Avivban lebonyolított megméretés, akkor Gercsák Szabina arany-, Pupp Réka és Szabó Csaba ezüst-, míg Szabó Katinka bronzéremmel térhetett haza. Gercsák Szabina azt megelőzően, Pozsonyban is a legjobb volt ebben a korosztályban, így Podgoricában a triplázásért lép tatamira.

Az indulók között az ifjúsági korosztályból is találunk versenyzőket, elutazott Podgoricába az Európa-bajnok Özbas Szofi, a világbajnok Varga Brigitta és az EYOF-ezüstérmes Kardos Tímea is. A juniorokat Lőrinc Renáta, Pongrácz Bence, Waczulik Richárd és Szigetvári Mercédesz képviseli, míg a valóban U23-asok névsorát Siroki Ibolya, Török Roland, Gercsák Szabina, Ohát Zalán és Kárpáti Emese alkotja.

Szigetvári Mercédesz térdsérülése rendbe jött annyira, hogy vállalni tudja az indulást, az idén junior Európa-bajnoki bronzérmet nyert nehézsúlyú cselgáncsozó a junior-világbajnokságot még kihagyta az esetleges rásérülés veszélye miatt. Így a női +78 kg-ban két magyar induló lesz, ezen kívül még a női 57 kg-ban és 70 kg-ban szerepel két-két versenyzőnk.

A kontinensviadalon csapatversenyt nem rendeznek, pénteken öt, szombaton három, vasárnap pedig négy magyar cselgáncsozónak drukkolhatunk. Jelenleg már huszonegy U23-as Európa-bajnoki aranyéremnél járnak a mieink, s reményeink szerint ez a szám az idén is tovább nő.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

AZ U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG MAGYAR RÉSZTVEVŐI
Péntek
Férfiak. 60 kg: Pongrácz Bence (UTE). Nők. 48 kg: Kardos Tímea (Győri AC). 52 kg: Varga Brigitta (KSI SE). 57 kg: Özbas Szofi (Ceglédi VSE), Siroki Ibolya (Budaörsi SC)
Szombat
Férfiak. 73 kg: Török Roland (BHSE). Nők. 70 kg: Gercsák Szabina (Hell Miskolci JC), Lőrinc Renáta (UTE)
Vasárnap
Férfiak. 100 kg: Ohát Zalán (Ceglédi VSE). +100 kg: Waczulik Richárd (UTE). Nők. +78 kg: Kárpáti Emese (KSI SE), Szigetvári Mercédesz (Mogyi Bajai JC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik