Atlétika: kitűnő utánpótlás-eredmények a felnőttbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 09:40
Címkék
Ugyan az ifjúsági és a junior korosztály fedett pályás országos bajnokságát február 24-25-én rendezik, több fiatal már az elmúlt hétvégén bemutatkozott a felnőttmezőnyben. A felkészülési időszakban járunk, de így is születtek kiemelkedő eredmények.

UP-info – utanpotlassport.hu A BOK-csarnokban rendezték meg az atlétikai fedett pályás országos felnőttbajnokságot, amelyen szép számmal indultak utánpótláskorúak is. A verseny az utolsó lehetőség volt a birminghami vb-szint teljesítésére.UP-info – utanpotlassport.hu A BOK-csarnokban rendezték meg az atlétikai fedett pályás országos felnőttbajnokságot, amelyen szép számmal indultak utánpótláskorúak is. A verseny az utolsó lehetőség volt a birminghami vb-szint teljesítésére.

Molnár Janka (balra) ismét U18-as országos csúcsot javított
Molnár Janka (balra) ismét U18-as országos csúcsot javított

Molnár Janka (balra) ismét U18-as országos csúcsot javított

Az első versenynapon Szabó Dániel (20) és Molnár Janka (17) futása volt a sláger, mindketten megjavították egyéni legjobbjukat. Szabó a 60 méteres döntőben 6.73-at futott, és az Alba Regia versenyzője azonos idővel ugyan, de nyert a szolnoki Sipos János ellen.

Molnár Janka, a Budafok atlétája új országos fedett pályás U18-as rekordot állított fel 400 méteren, azonban szoros versenyben, 24 századmásodperccel kikapott Nádházy Evelintől, és második lett.

A verseny után a szövetség honlapjának nyilatkozott:
„Szerencsére, sérülésem nem volt a télen, kisebb hajlítóprobléma néha hátráltatott, de ez az idény kezdetére elmúlt, tudtam rendesen edzeni. Nyáron a győri ifjúsági Eb-n 400 gáton szeretnék jól szerepelni, és megpróbálok eljutni az ifjúsági olimpiára is.”

A második versenynap sem telhetett el egyéni csúcsok nélkül, az utánpótlás-versenyzők sorra szállították legjobb fedett pályás eredményeiket.

A rúdugrásban nagyon fiatal mezőny verődött össze, közülük is kiemelkedett a GEAC atlétája, a 18 éves Simonváros Csanád, aki az 5 méter 10 centit is átugrotta másodikra, ezzel új saját csúcsa mellett aranyérmet is a magáénak tudhat.

Az egyik legjobban várt szám a női 60 méteres gátfutás döntője volt, amelyben ugyan Kerekes Gréta nyert, de a mögötte mindössze két századmásodperccel lemaradó Kozák Luca (21) U23-as csúcsot javított, így ő sem lehet elégedetlen.

Ugyanezen a távon a férfiaknál a vb-bronzérmes Baji Balázs győzelméhez nem férhetett kétség, utána viszont a 19 éves Szeles Bálint következett, aki új egyéni rekorddal, pontosan nyolc másodperc alatt futotta le a 60 métert.

Férfi 200 méteren a Budapesti Honvéd 19 éves versenyzője, Máté Tamás nem talált legyőzőre, a 21.53-as ideje új egyéni csúcs.

A versenyhétvége záró számában, a 4x400 méteres váltóban meglepetésre a szombathelyi Haladás VSE négy utánpótláskorú futója nyert. A Galambos Martin (17), Sárközi Dominik (18), Ecker Tamás (16), Boda Boldizsár (19) összetételű négyes 3:22.09-es időt ért el, és jó másfél másodperccel előzte meg a TFSE csapatát.

A fedett pályás-ob összes eredménye ITT.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik