Asztalitenisz: nyíregyházi siker a leány serdülő-csapatbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.12. 16:45
Címkék
A Nyíregyháza nyerte a leány serdülő asztalitenisz-csapatbajnokságot, miután a döntőben idegtépő meccsen verte az Orosházát. Meglepetésre a második kiemelt Statisztika már a nyolc között búcsúzott, az elődöntőben csak a csapatot kiverő KSI SE képviselte a fővárost.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Igaz, az U15-ös, vagyis a serdülőkorosztály eredményeiből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, az mindenesetre meglepő, hogy az asztaliteniszezők leány-csapatbajnokságán csak egy budapesti csapat került a legjobb négy közé. A második kiemelt Statisztikát éppen a fővárost képviselő KSI ütötte ki a negyeddöntőben, de a sportiskolásoknak a legjobb négy között már nem volt esélyük a Nyíregyháza ellen.Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Igaz, az U15-ös, vagyis a serdülőkorosztály eredményeiből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, az mindenesetre meglepő, hogy az asztaliteniszezők leány-csapatbajnokságán csak egy budapesti csapat került a legjobb négy közé. A második kiemelt Statisztikát éppen a fővárost képviselő KSI ütötte ki a negyeddöntőben, de a sportiskolásoknak a legjobb négy között már nem volt esélyük a Nyíregyháza ellen.

Laskai Írisz a Nyíregyháza mellett a válogatottban is alapembernek számít Forrás: ITTF
Laskai Írisz a Nyíregyháza mellett a válogatottban is alapembernek számít Forrás: ITTF

Laskai Írisz a Nyíregyháza mellett a válogatottban is alapembernek számít  •  Forrás: ITTF

Utóbbi csapat óriási finálét játszott az első helyen rangsorolt Orosházával. A Laskai Írisz, Hanustyák Fanni, Majláth Virág összetételű szabolcsiak 2‒1-ről fordítottak, és döntő szettben nyerték el az aranyérmet. Szily György, a sportág női szakágának vezetője „végletekig kiélezett” döntőről beszélt, illetve kiemelte, hogy a vidéki csapatok egyre erőteljesebb teljesítményt nyújtanak az utánpótlásban. Szerinte a Statisztika korai kiesésétől nem kell hanyatt esni: ebben a generációban vannak náluk jobbak, de később fordulhat a kocka.

A győztes csapat edzője, Dorogi János roppant büszke a tanítványaira, de nem lepődött meg lányai teljesítményén. Laskai Írisz korosztálya egyik legjobbjának számít, nem is veszített mérkőzést a torna során, Hanustyák Fanni is az élmezőnyben van, de Majláth Virág is nyert összecsapásokat az ob-n. Dorogi szerint valóban voltak náluk esélyesebb, sőt, egységesebb csapatok is, de a döntő hihetetlen izgalmas végjátéka bebizonyította, hogy a nyíregyházi lányokkal eddig is, és ezután is komolyan kell számolni. Őt is meglepte, hogy a tavalyi triplázás után idén négyben sem volt a Statisztika, de Szily Györgyhöz hasonlóan ő is úgy véli, ideje megszokni, hogy a vidéki csapatok is jelen vannak az élmezőnyben, sőt…

Nyíregyháza Budapesttől ugyan távol esik, de a pingpongélet virágzik ‒ véli Dorogi. Reméli, hogy a most országos bajnokságot nyert lányok még sokáig maradnak a szabolcsi megyeszékhelyen, ahol minden feltétel adott a minőségi munkára.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik