Asztalitenisz: Majoros Bence bravúrokkal a főtáblán Magdeburgban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 19:51
Címkék
Parádés magyar utánpótlássikerek születtek felnőtt egyesben a Magdeburgban zajló német nemzetközi bajnokságon. Ecseki Nándor és Majoros Bence is bravúros győzelmekkel jutott tovább a csoportjából, utóbbinak ráadásul a főtáblára kerülés is sikerült, amelynek első körében a világranglistán harmadik helyen álló német Ovtcharovval találkozik.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Valószínűleg kevesen gondolták, hogy éppen az egyik legerősebbnek tartott felnőtt asztalitenisz-viadalon, a német nemzetközi bajnokságon születnek magyar szempontból az év legnagyobb szenzációi.Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Valószínűleg kevesen gondolták, hogy éppen az egyik legerősebbnek tartott felnőtt asztalitenisz-viadalon, a német nemzetközi bajnokságon születnek magyar szempontból az év legnagyobb szenzációi.

Majoros Bence egymás után két nagy győzelmet aratott Magdeburgban Forrás: ittf.com
Majoros Bence egymás után két nagy győzelmet aratott Magdeburgban Forrás: ittf.com

Majoros Bence egymás után két nagy győzelmet aratott Magdeburgban  •  Forrás: ittf.com

A remeklés már szerdán elkezdődött, amikor a felnőtt egyes csoportkörében két magyar utánpótláskorú játékos is rég nem látott, nagy sikert ért el. A 20 esztendős Majoros Bence a világranglistán 27. helyen álló nigériai Quadri Aruna ellen győzött 4:2-re, míg a 21 éves Ecseki Nándor a 43.-ként rangsorolt szingapúri Gao Ninget verte szintén 4:2-re. A mieink remek produkciójának súlyát jelzi, hogy a nemzetközi szövetség honlapja is külön cikkben emlékezett meg a meglepő győzelmekről.

A bravúrosan megszerzett csoportelsőség azonban nem jelentett automatikus főtáblára kerülést: Majorosnak még egy, Ecsekinek még két mérkőzést kellett játszania érte.

Csütörtök délelőtt ettől Ecsekit elütötte a román színekben induló Szőcs Hunor, viszonylag sima mérkőzésen 4:0-ra az ellenfél győzött. Délután az U21-esek mezőnyében a 16 között végző Majoros viszont a folytatta a remek sorozatot: kétszer is hátrányba került, de végül megfordította a mérkőzést a portugál Joao Monteiro ellen, s ismét 4:2-re győzött. Ami – azon felül, hogy a világranglista 51. helyezettjét verte meg – azért nagy szó, mert Monteiro délelőtt hatalmas csatában 4:3-ra legyőzte a kínai Zhou Yu-t.

S a versenynek még nincs vége, pénteken igazi világsztár következik. A Nyírbátorban nevelkedett, jelenleg a Borussia Dortmundot erősítő Majoros a hazai közönség előtt szereplő, világranglista-harmadik Dimitrij Ovtcharovval találkozik 16.20-kor, a magdeburgi asztalitenisz-csarnok centerpályáján.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik