A hónap műhelye: szegedi és győri győzelem

Vágólapra másolva!
2017.10.21. 16:35
Címkék
Kiváló szeptemberi teljesítményük elismeréseként a DÉMÁSZ Szeged VE kajak-kenusai nyerték el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A 2017 harmadik negyedévében nyújtott produkciójáért a csapatsportok képviselői között kiosztott elismerés a Győri Audi ETO KC kézilabdázóit illette meg, a közönségdíjat és a százezer forintos utalványt pedig nem először és nagy fölénnyel a KSI SE vízilabdázói nyerték.

UP-info Szeptemberi teljesítményükkel első alkalommal érdemelték ki a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye elismerést a DÉMÁSZ Szeged VE kajak-kenusai, akik korábban egyetlen egyszer sem szerepeltek a jelöltek között. A negyedévente díjazott csapatsportok kategóriájában a Győri Audi ETO KC kézilabdázói egyszer ugyan már felkerültek a jelölőlistára de ezidáig még nekik sem sikerült nyerniük.UP-info Szeptemberi teljesítményükkel első alkalommal érdemelték ki a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye elismerést a DÉMÁSZ Szeged VE kajak-kenusai, akik korábban egyetlen egyszer sem szerepeltek a jelöltek között. A negyedévente díjazott csapatsportok kategóriájában a Győri Audi ETO KC kézilabdázói egyszer ugyan már felkerültek a jelölőlistára de ezidáig még nekik sem sikerült nyerniük.

Az ORV dobogó tetején Zombori Dominik és Kocsis Ádám (középen)
Az ORV dobogó tetején Zombori Dominik és Kocsis Ádám (középen)

Az ORV-s dobogó tetején a szegediek, Zombori Dominik és Kocsis Ádám (középen)

A DÉMÁSZ Szeged VE kajak-kenusai a Csehországban szeptemberben megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén elért kiváló eredményeiknek köszönhetően kerültek A hónap műhelye díj jelöltjei közé. Sportolóik összesen tíz arany- és négy ezüstérmet nyertek Racicében. A magyar kajak-kenu válogatott harminc első helyezésének pontosan egyharmadát szerezték a DÉMÁSZ versenyzői. Ezek után már az sem véletlen, hogy a magyar küldöttség legeredményesebb tagja is szegedi lett, mégpedig a kenus Zombori Dominik, aki ötször állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Egyesben, párosban és négyesben is győzni tudott, ahol elindult, ott nyert is. A Tisza-parti egyesület másik versenyzője, Kocsis Ádám, Zombori Dominik oldalán két párosarany megszerzéséhez járult hozzá és a két kenunégyessel is győzni tudott. A lányok között is találtunk szegedieket, s ők is kiugró teljesítményt nyújtottak. Három egyéni számban indult a kenus Nagy Bianka, s mind a három számban aranyérmet szerzett. Molnár Csenge két aranyat és három ezüstöt lapátolt össze Racicében, a Paragi Bence- Szabó Tétény kettős pedig ezüstérmet nyert az ORV-n.

A győri Pál Tamara az ifiválogatott legjobbja volt Forrás: gyorietokc.hu
A győri Pál Tamara az ifiválogatott legjobbja volt Forrás: gyorietokc.hu

A győri Pál Tamara az ifjúsági válogatott egyik legjobbja volt  •  Forrás: gyorietokc.hu

A negyedévente a csapatsportokban kiemelkedőt nyújtó műhelynek odaítélt elismerésért ezúttal a szokottnál is élesebb volt a küzdelem. A kuratórium tagjai között ugyanis a Győri Audi ETO KC kézilabdázói és a Vasas Akadémia kosárlabdázói döntetlent játszottak, s így a közönségszavazás eredményét kellett figyelembe venni, ami végül a győriek felé billentette a mérleg nyelvét. A nyári világversenyeken remekül szerepeltek az utánpótlás kézilabda-válogatottak, amelyekben kiváló teljesítményt nyújtottak a tizenháromszoros magyar bajnok, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes győri klub játékosai. A Győrött EYOF-aranyérmes és Szlovákiában Eb-bronzérmes ifjúsági válogatottban Afentáler Sára, Gerháth Kincső, Pál Tamara, Szilovics Fanni és Varga Emőke is lehetőséget kapott. Mi több, Pál a kontinensviadal álomcsapatába is bekerült legjobb irányítóként. Az Eb-n negyedik helyezést elért juniorválogatottból sem hiányoztak a győriek, Binó Boglárka és Hudák Emma nagyban hozzájárult csapata négy közé jutásához. A klub korosztályos csapatai a nemrég megkezdődött utánpótlás-bajnokságokban is remekelnek: a serdülők mezőnyében vezetnek, míg az ifjúságiak között az első és a második csapatuk is az élmezőnyhöz tartozik. A kisalföldi egyesület egyébként hat korosztályban működtet utánpótlás-együttest, a fiatalok számára pedig különleges motivációt jelent, hogy egy napon akár ők is bekerülhetnek a világ egyik legerősebb felnőttegyüttesébe, s Görbicz Anita nyomdokaiba léphetnek.

Szerkesztőségünkbe ezúttal is sok jelölés érkezett, amelyek közül a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői által alkotott kuratórium a teljesítmények alapján döntötte el, melyik öt-öt műhely kerüljön fel végül a szavazólapra, a helyezésekről pedig a kuratórium és a közönség közösen határozott. Az egyéni sportágak képviselői közül a szegedi kenusok mögött az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club (súlyemelés), az UTE (sportlövészet), a Vasas SC (vívás) és a Tornádó Team KSE (görkorcsolya) végzett. A csapatok versengésében a győri kézilabdásokat Vasas Akadémia (kosárlabda), a KSI SE (vízilabda), az UVSE (vízilabda), és a Csata DSE (kosárlabda) követte.

A közönségszavazást nem először, és igen nagy fölénnyel a KSI SE vízilabdázói nyerték, akik 100 ezer forintos sportszervásárlási utalvány boldog tulajdonosai lettek.

A részletes eredményeket ITT találja meg, az egyéni sportágakban nyújtott októberi teljesítményeken alapuló jelöléseket pedig november 5-ig ITT adhatja le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik