A hónap műhelye: az UTE kajak-kenusaié a díj

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 10:03
Címkék
Júliusi kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően az UTE kajak-kenusai nyerték meg a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíj, no meg a százezer forintos utalvány egy igazán kis, de annál eredményesebb műhelyé, a Hegyvidék SE MOM Tájfutó Szakosztályáé lett.

Munkatársunktól Május után – vagyis egyetlen hónap kihagyással – ismét kajak-kenu szakosztály nyerte a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat: a KSI SE-t követően júliusban az UTE fiataljai lapátolták be – a szó szoros értelmében – az elismerést.Munkatársunktól Május után – vagyis egyetlen hónap kihagyással – ismét kajak-kenu szakosztály nyerte a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat: a KSI SE-t követően júliusban az UTE fiataljai lapátolták be – a szó szoros értelmében – az elismerést.

Rendkívül sikeres hónapot produkált a „lilák” sportolói, akik hazai és nemzetközi fronton is remekül szerepeltek. Ami a nemzetközi szereplést illeti, a győri EYOF-on Rendessy Eszter K–1 200 m-en szerzett aranyérmet, míg a sportág legfontosabb e havi utánpótlás-eseményén, a romániai ifjúsági és U23-as világbajnokságon a fiatalabbak mezőnyében Lucz Anna K–4 500 m-en győzött, az U23-asok között pedig Malcsiner Eszter és Szénási Zsófia is tagja volt a K–4 500 m-en első helyezett egységnek. A vb-n ezüstérmet szerzett Lucz Dóra K–1 200 m-en, miközben Malcsiner a K–2 500 m-en harmadik helyen célba érő hajóban ült.

Rendessy Eszter a győri EYOF-on szerzett aranyérmet Forrás: UTE
Rendessy Eszter a győri EYOF-on szerzett aranyérmet Forrás: UTE

Rendessy Eszter a győri EYOF-on szerzett aranyérmet  •  Forrás: UTE

A kölyök- és serdülő korosztály képviselői sem maradtak adósak a kitűnő szerepléssel idehaza, a júliusi országos bajnokságon: Ujfalvi Laura duplázott (K–1 1000 és K–1 4000 m-en is győzött), valamint a szakosztály kajak- és kenunégyese is az első helyen zárt.

Szokás szerint az év hetedik kiírására is sok jelölés érkezett a sportszervezetektől, a szakemberektől és a sportkedvelőktől. A MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórium a teljesítmények alapján döntötte el, melyik öt műhely kerüljön fel a szavazólapra. A helyezésekről a közönség és a kuratórium közösen határozott. Az UTE mögé a Kőbányai SC úszói és a Budapest Honvéd birkózói, a Hegyvidék SE tájfutói és a Dobó SE atlétái értek be. Az elismerés mellett az UTE jutalma a Decathlon félmillió forintos sportszervásárlási utalványa is.

A közönségszavazáson nagy csatát folytatott Hegyvidék SE MOM tájfutó- és az UTE kajak-kenu szakosztálya. Ebben a „versenyben” a tájfutók voltak kitartóbbak, így az övék lett a külön díj, a százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány.

A részletes eredményeket ITT találja meg.

A sorozat folytatódik, így az augusztusi teljesítmények alapján szeptember 5-ig EZEN FELÜLETEN lehet leadni a jelölést az egyéni sportágakat képviselő szakosztályokra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik