A hónap műhelye-díjátadó: újpesti sportlövők a középpontban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.07. 12:06
Címkék
Második alkalommal érdemelte ki a Decathlon, a MOB és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat az UTE sportlövőszakosztálya, ezúttal az októberi teljesítménye elismeréseként. A közönségdíjat és a vele járó százezer forintos vásárlási utalványt a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület nyerte. Az 58. díjátadó ünnepségen jártunk.

Munkatársunktól– utanpotlassport.huA Magyar Olimpiai Bizottság székházában, a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díj ötvennyolcadik díjátadóján az UTE győztes sportlövőszakosztályának képviselői már gyakorlottan vehették át a kiváló októberi teljesítményükkel kiérdemelt díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Tavaly májusban sikerült először az élen végezniük, s az akkori nyereményükből – a versenyzők legnagyobb örömére– a konditermüket sikerült berendezniük. A mostani győzelem előjelének is tekinthető, hogy már az előző hónapban, vagyis szeptemberi teljesítményük alapján is a jelöltek között voltak, ám a tűzfegyveres országos bajnokságon elért kiemelkedő eredményeik akkor csak a harmadik helyre volt elegendőek.Munkatársunktól– utanpotlassport.huA Magyar Olimpiai Bizottság székházában, a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díj ötvennyolcadik díjátadóján az UTE győztes sportlövőszakosztályának képviselői már gyakorlottan vehették át a kiváló októberi teljesítményükkel kiérdemelt díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Tavaly májusban sikerült először az élen végezniük, s az akkori nyereményükből – a versenyzők legnagyobb örömére– a konditermüket sikerült berendezniük. A mostani győzelem előjelének is tekinthető, hogy már az előző hónapban, vagyis szeptemberi teljesítményük alapján is a jelöltek között voltak, ám a tűzfegyveres országos bajnokságon elért kiemelkedő eredményeik akkor csak a harmadik helyre volt elegendőek.

A közönségdíjat, s vele a százezer forint értékű utalványt az eddig még soha sem díjazott Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület nyerte.

A hónap műhelye díj nyertesei ezúttal az UTE sportlövői Fotó: Szalmás Péter/MOB
A hónap műhelye díj nyertesei ezúttal az UTE sportlövői Fotó: Szalmás Péter/MOB

A hónap műhelye díj nyertesei ezúttal az UTE sportlövői lettek  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

A hónap műhelye díj jelöltjei közé elsősorban nem a hagyományosan kiemelkedő hazai utánpótlás-eredményeik, hanem utolsó éves junior-versenyzőjük, Péni István szenzációs nemzetközi teljesítménye miatt kerültek. A 20 esztendős sportoló Indiában, a felnőttvilágkupa-döntő 10 méteres légpuskaszámában juniorvilágcsúcs-beállítással nyert aranyérmet, a 3x40 lövéses összetett versenyben pedig bronzot. Az utóbbi alapszakaszában is korosztályos világrekordot állított be. Bravúros teljesítményének köszönhetően megszerezte a felnőtt-világranglista első helyét a 10 méteres légpuskaszámban, a összetettben pedig a másodikra jött fel. Mindezt juniorkorú versenyzőként tette, igaz, ebben a minőségében utoljára. Januártól hivatalosan is a felnőttek között folytatja karrierjét.

Ezúttal is sok jelölés érkezett szerkesztőségünkbe a sportszervezetektől, a szakemberektől és a sportkedvelőktől. A szavazólapra felkerült öt műhelyt a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórum választotta ki a jelöltek teljesítménye alapján. A helyezésekről a kuratórium és a közönség közösen döntött.

A közönségszavazást első alkalommal nyerte meg a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület, amely így a 100 ezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt vehetett át.

A MOB székházában megtartott ünnepségen Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője köszöntötte a résztvevőket, régi ismerősként az UTE sportlövőit, s nemcsak azért, mert második alkalommal nyerték meg a díjat, de azért is, mert a jelöltek között is már sokadjára szerepeltek.

A házigazda MOB nevében Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntötte a résztvevőket, és a sportággal kapcsolatban örömmel osztotta meg riói élményeit. A legutóbbi ötkarikás játékokon népes sportlövő delegáció képviselte a magyar színeket, amely azt mutatja, hogy a korábbi hagyományokat folytatják a jelen sikeres versenyzői is. Péni Istvánnal kapcsolatban bejelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elfogadta, hogy a jövő októberi ifjúsági olimpián ő legyen a magyar csapat mentora. Fábián László szerint a fiatal sportlövő emberi és sportolói kvalitásainak köszönhetően minden bizonnyal nagyszerűen fogja ellátni ezt a különleges feladatot. A sportigazgató külön köszöntötte dr. Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt, a Nemzet Sportolóját, aki maga is hosszú éveken át versenyzett az UTE színeiben.

Román Gergely, a Decathlon Magyarország ügyfélélmény-igazgatója köszöntőjében azt emelte ki, hogy az újpestiek folyamatosan képesek szállítani a jobbnál jobb eredményeket, amire nincs jobb bizonyíték, mint a jelölések sokasága. S mivel a szavazásban is rendre az elsők között végeznek, ez arra utal, hogy remek közösség áll a sikerek mögött. A Decathlon üzletpolitikájának is fontos része a közösségépítés, így külön öröm, hogy ezúttal támogató és támogatott az értékrendjében is egymásra talált.

Joó Éva, a sportlövőszövetség sportági koordinátora külön kiemelte, hogy az UTE mindig is élen járt az utánpótlás-nevelésben, valamint az élsportban, így a magyar sportlövősikerek egyik pillérévé vált. A hónap műhelye díj nem is kerülhetett volna jobb helyre.

A díjazottak részéről Péni Istvánné Lencz Erika, az UTE szakosztályvezetője köszönte meg az elismerést, majd elmondta, hogy pillanatnyilag 181 igazolt versenyzőjük van, amelyből 53 utánpótláskorú. Ezzel a sportágban a legnagyobb szakosztálynak számítanak, az eredményeik alapján pedig a fiatalok között a legeredményesebbek. A tavalyi nyereményükből megkezdett konditerem-fejlesztésüket kívánják az újabb vásárlási utalvány segítségével folytatni. Az UTE által nemrégiben rendelkezésükre bocsátott fizikai edző és gyógytornász tanácsai alapján vásárolják meg a szükséges kellékeket.

A közönség kedvencei először lettek a csepeli öttusázók, akiket Pataki Zoltán, az egyesület elnöke képviselt. A Csepel SC felbomlása után a korábbi sikeres szakosztály nehéz helyzetbe került, és 2003-ban, önálló egyesületként kezdte újra a munkát, amelynek az első, igazán sikeres képviselője Simon Sarolta. A 19 éves versenyző az U24-es Európa-bajnokságon szerzett két arany- és egy ezüstérmével (utóbbit az egyéni viadalon nyerte) juttatta klubját a jelöltek közé. Reményeik szerint legközelebb már a szakmai díjat is sikerül elnyerniük.

A szavazás végeredményét ITT találhatják.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

További korosztályos híreink ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

A hónap műhelye díj természetesen folytatódik, december 5-ig a novemberi teljesítmények alapján lehet jelölni.

A közönségszavazás december 10-én kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik