Szombaton a magyar fiúk is megkezdték szereplésüket a 3x3-as U18-as kosárlabda Európa-kupán. Tavaly Debrecenben nagy bravúrt hajtott végre a csapat, amikor is elhódította a győztesnek járó trófeát. Így címvédőként vághatott neki az idei kontinensviadalnak, csak hát fontos megjegyezni, hogy az „aranycsapatból" mindenki kinőtte a korosztályt, vagyis négy újoncra hárult a feladat, hogy az előző évihez valami nagyon hasonlót domborítson.

Kiesett a magyar fiúcsapat az U18-as Európa-kupán Forrás: FIBA

Kiesett a magyar fiúcsapat az U18-as Európa-kupán  •  Forrás: FIBA

Nos, ehhez kezdésnek a világbajnoki negyedik oroszokat kellett volna két vállra fektetniük a magyar fiúknak, ami finoman fogalmazva sem ígérkezett könnyű mutatványnak. A vezetőedző korábban azt nyilatkozta honlapunknak, hogy fel kell nőni az oroszok agresszivitásához, máskülönben a fizikai fölényük miatt fogják megnyerni a párharcot. Ezt sajnos nem sikerült végrehajtaniuk a mieinknek, akiket a tíz perc során valósággal felőrölt az ellenfél. Orbán Pétert leszámítva kissé bátortalanul játszottak a mieink, ami abban nyilvánult meg leginkább, hogy nem mertek kívülről próbálkozni. Bezzeg az oroszok szinte mindenből kétpontost dobáltak, különösen Alexander Cserevko brillírozott. A mieink végig futottak az eredmény után, de végül súlyosnak mondható, 21–13-as vereséget szenvedtek.

A következő összecsapás sem ígérkezett sétagaloppnak, elvégre azok a litvánok következtek, akik nagyjából egy órával azelőtt nagy csatában legyőzték az oroszokat. A valós erőviszonyok kibontakozására ezen a mérkőzésen sem kellett sokat várni, Szarvas Gábor tanítványainak esélyük sem volt. Öt perc után már 11–3-at mutatott az eredményjelző, és Takács Erik ugyan még megpróbált valahogy lelket önteni a csapatba kétpontosával, a litvánok újabb fokozattal feljebb kapcsoltak, egyenesen parádézni kezdtek. Kétpontosok tömkelegével, valamint szemet gyönyörködtető zsákolásokkal jelentkeztek be a végső győzelemért (8–21).

A magyar csapat azonban utolsóként végzett csoportjában, amivel természetesen nem jutott tovább a negyeddöntőbe.

3x3-AS U18-AS EURÓPA-KUPA, TBILISZI
A magyar fiúcsapat csoportmérkőzései
Magyarország–Oroszország 13–21
Magyarország–Litvánia 8–21
A magyar fiúcsapat kerete: Gilszki Erik, Meződi Patrik, Orbán Péter, Takács Erik Vezetőedző: Szarvas Gábor

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport