3x3-as kosárlabda: bronzérmesek a magyar fiúk az első U23-as vb-n

Vágólapra másolva!
2018.10.08. 20:51
Címkék
Bronzérmet szerzett a magyar férfiválogatott a FIBA által első ízben kiírt U23-as 3x3-as világbajnokságán, amelynek a kínai Hszian városa adott otthont. A Keller Iván, Márton Ádám, Demeter Attila, Kántor Olivér kvartett mellett a nők is megmérették magukat: Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Benke Sára, Papp Klaudia négyese a hetedik helyen zárt.

UP-info Véget ért a FIBA által első ízben kiírt U23-as 3x3-as világbajnokság, az eseménynek a kínai Hszian városa adott otthont.UP-info Véget ért a FIBA által első ízben kiírt U23-as 3x3-as világbajnokság, az eseménynek a kínai Hszian városa adott otthont.

Mindkét nemben képviselték hazánkat kosarasok, a nők a Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Benke Sára, Papp Klaudia négyessel, míg a férfiak a Keller Iván, Márton Ádám, Demeter Attila, Kántor Olivér kvartettel indultak a megméretésen.

Világbajnoki bronzérmes az U23-as 3x3-as kosárlabda-válogatott Forrás: hunbasket.hu
Világbajnoki bronzérmes az U23-as 3x3-as kosárlabda-válogatott Forrás: hunbasket.hu

Világbajnoki bronzérmes az U23-as 3x3-as kosárlabda-válogatott  •  Forrás: hunbasket.hu

Az első két játéknap remekül alakult a mieink szempontjából, hiszen mindkét alakulat 2‒0-val hozta első csoportmeccseit. A folytatásban becsúszott egy-egy vereség, Papp Klaudiáék a németektől, Keller Ivánék pedig a lettektől kaptak ki, de így sem volt veszélyben továbbjutásuk, mindkét gárda bejutott a torna negyeddöntőjébe.

Itt a lányokra Japán legjobbjai vártak, és rendkívül gyors, erőteljes játékukkal meglepték Böröndyéket.A 18‒12-es vereség azt jelentette, hogy a torna hetedik helyén zártak a hölgyek. A japánok végül ezüstérmesek lettek, a döntőben 21‒12-re kaptak ki az oroszoktól.

A fiúkra is egy ázsiai csapat várt a nyolc között. A házigazda Kínát 18‒15-re sikerült legyűrniük Demeteréknek, akik ezzel bejutottak az elődöntőbe. Ott Oroszország kétségtelenül jobbnak bizonyult (21‒10).

Következett a bronzmeccs a lettektől vereséget szenvedő Franciaország ellen. Aki látta, aligha feledi az összecsapás végjátékát, hiszen egypontos magyar vezetésnél, tíz másodperccel a mérkőzés vége előtt egészen elképesztő ziccert rontott a franciák legjobbja. Demeterék köszönték szépen, nem hibáztak a hátralévő időben, és elhozták a bronzérmet Hszianból.

A magyar 3x3-as kosárlabda eddigi legsikeresebb idénye ezzel új fejezettel bővült, hiszen az U23-as vb-bronz mellé a szintén U23-as Nations League-ben harmadikok lettek a nők. A legnagyobb sikert az U18-as fiúk érték el, akik megnyerték a debreceni Eb-t, a vb-n pedig hatodikok lettek, az U18-as lányok pedig negyedikként végeztek a világbajnokságon. Jelenleg is van még versenyben 3x3-as csapat, hiszen Tóth Orsolyáék az ifjúsági olimpián szerepelnek Buenos Aires-ben, Tomislav Ivosev pedig október végén a 3x3 World Tour nagydöntőjére érkezik csapatával, a Novi Sad Al Wahdával, aranyesélyesként...

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik