Autósport: Keszthelyi Vivien 8. lett élete első Forma-3-as versenyén

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.11. 16:03
Címkék
Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu „Azért érkeztem korábban, hogy az időeltolódást megszokhassa a szervezetem, és ne legyen hatással a teljesítményemre. A rendelkezésemre álló idő rövidsége miatt teljes koncentrációra volt szükségem, hiszen az autó megismerésére és tesztelésére két nappal a verseny előtt volt lehetőségem először” – mondta Keszthelyi Vivien.Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu „Azért érkeztem korábban, hogy az időeltolódást megszokhassa a szervezetem, és ne legyen hatással a teljesítményemre. A rendelkezésemre álló idő rövidsége miatt teljes koncentrációra volt szükségem, hiszen az autó megismerésére és tesztelésére két nappal a verseny előtt volt lehetőségem először” – mondta Keszthelyi Vivien.

 

Keszthelyi Vivien első női pilótaként szerepelhet a Forma 3-ban Forrás: vrs
Keszthelyi Vivien első női pilótaként szerepelhet a Forma 3-ban Forrás: vrs

Keszthelyi Vivien első női pilótaként szerepelhet a Forma 3-ban • Forrás: vrs

 

Keszthelyi a BlackArts Racing pilótájaként indul a 9 versenyből álló F3 Asian Championship Winter Series elnevezésű bajnokságban. „Tisztában vannak vele, hogy ez az első szezonom ebben a kategóriában, ugyanakkor mindenben támogatnak, a fejlődésemet helyezték középpontba. Az autón szeretnénk majd minél több, számomra ideális beállítást kipróbálni” – tette hozzá a fiatal pilóta, aki elmondta: nagy rajta a nyomás, de igyekszik úgy kezelni jelenlegi helyzetét, hogy az az előnyére váljon. „Ez egy hosszú folyamat, amely leginkább a tanulásról és a fejlődésről szól. Évről évre új kihívásokkal nézek szembe. Most sem egyszerű a dolgom, hiszen az ázsiai F3-as bajnokság történetében én lehetek az első nő, aki rajthoz áll.”

 

A 18 éves versenyzőre összesen 9 futam vár a szezonban • Forrás: vrs

 

A versenyszezon eleje leginkább az autó megismeréséről és megszokásáról szól a magyar versenyző számára, aki a kategóriaváltásról többek véleményét is kikérte. „A szüleim a kezdetektől ellenezték, viszont a „halo” bevezetése óta – amely egy fontos fejvédelmi eszköz – ők is maximálisan támogatnak. Mellettük a párom édesapjának, Ralf Schumachernek a véleményét kértem ki” – folytatta Keszthelyi, akinek mindenekelőtt az alaptudás elsajátítására volt szüksége ahhoz, hogy a szakmai tanácsokat illetően jó döntéseket hozzon a későbbiekben.

A fiatal versenyző célja jelenleg az, hogy folyamatosan fejlődjön, szeretné elsajátítani a megfelelő vezetéstechnikát, illetve a minimális rutin megszerzése is elengedhetetlen. „Ezt éles versenykörülmények között kell megtennem, de a karrierem szempontjából ez a legideálisabb döntés. Ezek elsajátításával szeretnék az új európai W Series-ben jól teljesíteni, bizakodó vagyok, és várom, mit tartogat számomra az idei szezon.”

 

 

További korosztályos hírekAUTÓSPORTBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik