Összes hírünk
Kiemelt híreink
NSO-ÉLŐ
Összes mai meccs
augusztus 10., hétfő
21:00
Internazionale
0 - 0
Bayer Leverkusen
Kosárlabda: Kass Balázs belekóstolna az élvonal hangulatába

Kass Balázs részt vett az U20-as kosárlabda-válogatott augusztusi összetartásán; ennek apropóján beszélgettünk vele az utánpótlás Európa-bajnokságok és hazai ligák idő előtti lefújásáról, az előző szezonban nyújtott teljesítményéről és a céljairól az Alba Fehérvárban.

Kézilabda: egyre gyakrabban kalandoznak külföldre a magyar fiatalok

Évről évre népszerűbb a külföldi karrier: öt fiatal játékos közül négy is az első szezonját kezdi meg légiósként.

Atlétika: öt up-arany a felnőtt ob záró napján

Véget ért Budapesten a felnőtt atlétikai országos bajnokság második, zárónapja, amelyen öt aranyérmet nyertek az utánpótláskorú versenyzők.

Torna: becsülettel készülnek a KSI ifjúsági válogatottjai

A KSI férfi tornaszakosztályának vezetője, Laufer Béla ejtett szót az egyesület három ifjúsági válogatott versenyzőjének a felkészüléséről.

Úszás: a jövő évi junior Eb lehet Nyirádi Réka nagy versenye

„Úgy gondolom, ha lesz Európa-bajnokság, mindenképpen éremesélyesként kell vele számolni” – mondja Magyarovits Zoltán tanítványáról, Nyirádi Rékáról, aki a Négy Nemzet-versenyen a felnőttmezőnyben is bemutatkozott.

NB I: Szánthó Regő szerint a Ferencváros ellen mindenki odateszi magát

Kölcsönben Zalaegerszegen tölti a 2020/21-es idényt a bajnoki címvédő Ferencváros egyik legígéretesebb magyar fiatalja, Szánthó Regő (19). Az U21-es válogatott játékost terveiről, valamint a ZTE fiatalos csapatáról kérdeztük.

Tőrvívás: húszéves a Törekvés SE

Az idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a tőrözés oktatására szakosodott Törekvés SE vívószakosztálya. Ez az idő nem nevezhető hosszúnak bármely klub életében, Beliczay Sándorék 2000 óta mégis 147 magyar bajnoki címet nyertek, s számtalan sportolót neveltek a korosztályos válogatottakba.

Atlétika: nyolc aranyat szereztek a fiatalok a felnőtt ob-n

Kitűnően szerepeltek a korosztályos reménységek a Lantos Mihály Sporttelepen zajló 125. felnőtt országos bajnokság szombati versenynapján; a húsz egyéni számot tekintve nyolcban aranyérmet szereztek, összesen pedig 24-en állhattak fel a dobogóra.

Kosárlabda: Kecskeméten jutna élvonalba Tóth Barna

A 17 éves kosárlabdázóval, Tóth Barnával beszélgettünk arról, miért igazolt a MAFC-ból Kecskemétre, emellett szóba került az is, hogyan érezte magát az U18-as válogatott táborában.

Röplabda: a komplex képzés az első a Vasas utánpótlásában

Elkezdték a felkészülést a következő szezonra a Vasas utánpótláskorú röplabdás lányai. A részletekről a szakosztály nemrégiben kinevezett utánpótlás szakmai igazgatója, Kőnig Gábor nyilatkozott.

Kosárlabda: Jesper Gustavsson a DEAC U20-as csapatának új mestere

A svéd kosárlabda-élvonalból érkezik a DEAC U20-as csapatának új vezetőedzője, Jesper Gustavsson. A mester kifejtette, a klub szakmai igazgatója, Berényi Sándor meggyőzte őt arról, hogy profi együtteshez ír alá.

Öttusa: Tóth Dorka Sára lelkesedésére nem hatnak a körülmények

A Mol Alapítvány által támogatott U17-es világ- és Európa-bajnok öttusázó, Tóth Dorka Sára töretlen elszántsággal készül a felnőttéveire.

Jégkorong: történelmet írna az I/A csoportban az U20-as válogatott

A Tüskecsarnokban kezdte a felkészülést a decemberi világbajnokságra az U20-as jégkorong-válogatott, Horváth András együttesére edzőmeccsek várnak augusztusban.

Labdarúgás: Kint kőkeményen beleállnak a párharcokba – Varga Donát

Már 16 évesen a külföldi karriert választotta, és nem is bánta meg, hogy a hollandiai Heerenveen utánpótlásában fejlődhet Varga Donát (17). A korábbi Vasas-akadémistával beszélgettünk első évéről, valamint további céljairól.

Súlyemelés: zárt ajtók mögött, de végre megint verseny

Június végén már éledezni kezdett a hazai súlyemelés, a kelet- és nyugat-magyarországi tini ob-k jelezték, hogy a koronavírus-járvány miatti általános leállásnak vége, ám a teljes körű nagy nyitásra még várni kell. Ezzel együtt örömteli, hogy július közepén az utánpótlás-korosztály egy másik jeles honi vizsgája is megtörtént: Tamásiban lezajlott az iskolás országos bajnokság csaknem száz induló részvételével.

Birkózás: Takács István sokat erősödött az utóbbi hónapokban

A kötöttfogásban junior világ- és Európa-bajnok birkózóval, Takács Istvánnal beszélgettünk a nyári felkészülési programjáról, az állapotáról, a súlycsoportváltásról, valamint a céljairól.

Vízilabda: kék-sárga győztesek a fiúk nyári korosztályos kupáin

Csütörtökön véget értek a fiú utánpótlás számára kiírt nyári vízilabdakupák: a KSI két első helye mellett a BVSC-Zugló is aranyérmet nyert.

Kajak-kenu: a kapitány minden szempontból elégedett a fiatalokkal

„Mind a gyerekek, mind pedig az edzők nagyon motiváltak, csak elismeréssel beszélhetek róluk” – mondja Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány, aki a felmérőkből kiindulva sikeres országos bajnokságban és ORV-ben bízik.

Kosárlabda: a 17 éves Kovács Ákos lehet, hogy hazatér Olaszországból

Az Umana Reyer Venezia kosárlabda-akadémiáján töltött két év után lehet, hogy hazatér a 17 éves erőcsatár, Kovács Ákos; a kint tapasztaltak mellett arról is kérdeztük, melyek a legfőbb különbségek a magyar és az olasz utánpótlás-bajnokságok között.

Atlétika: Spiriev Attilát nem lepte meg a korosztályos csúcsözön

Az atlétikai szövetség korábbi sportigazgatóját, a hét évvel ezelőtt emlékezetes utánpótlás-nevelő programot elindító szakembert, Spiriev Attilát nem érte váratlanul, hogy a korosztályos versenyzők őrült rekorddöntésbe kezdtek az idén.

Kézilabda: Zsiga Gyula már az utánpótlás-fejlesztésre figyel

A jövőben a kézilabda-utánpótlás fejlesztésére és a korosztályos válogatottakra koncentrál az eddig szakmai igazgatóként dolgozó BL-győztes tréner, Zsiga Gyula.

Kosárlabda: Krasovec Lili a Stella Azzurra Romába igazolt

Krasovec Lili elhagyja az NKE-FCSM Csata kosárlabda-csapatát, s a következő évadban már Olaszországban, a Stella Azzurra Roma akadémiájában folytatja karrierjét; döntésének okáról és a terveiről beszélgettünk vele.

Atlétika: Nadj Levente 400 méteren oszlatta el a kételyeket

A 17 éves békéscsabai Nadj Levente azután, hogy korosztályos csúcsot döntött 300 méteren, 400-on is remek idővel bizonyította, kiváló formába került.

Kosárlabda: megkezdődött a munka az NKA Pécsben

Vége a nyári szünetnek a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs egyesületében: az edzők és a játékosok is visszamentek a Rátgéber László vezette nevelőműhelybe, amelyben hétfőn megkezdődött a felkészülés a 2020/2021-es szezonra.

Röplabda: Mihály Dorka, az aranylány

A Vasas Óbuda női röplabdacsapatának még mindig csak 18 éves liberója, Mihály Dorka a mini országos bajnoki címtől az Extraligáig mindent megnyert már, amit Magyarországon ebben a sportágban lehetséges, mégis saját elmondása szerint még rengeteget kell fejlődnie.

Sportlövészet: Bajos Gitta is csökkentett üzemmódra váltott

„Az biztos, hogy az első pár verseny nem azt az eredményt fogja mutatni, amire egyébként képesek vagyunk” – mondja 18 éves válogatott sportlövő, Bajos Gitta, aki a bizonytalan időszakban nem viszi túlzásba az edzéseket.

Cselgáncs: sűrű lehet Sipőcz Richárd programja

A SZESE cselgáncsszakosztályának 19 éves kiválóságával, Sipőcz Richárddal (+100 kg) beszélgettünk a tanulmányairól, s arról, hogy akár az is megtörténhet, hét napon belül három Európa-bajnokságon vesz részt.

Díjlovaglás: Magyarországon rendezik az ifjúsági Európa-bajnokságot

Az idén először egy helyen rendezik meg az ifjúsági Európa-bajnokság összes kategóriáját a Pilisjászfaluban található Unikornis Lovardában.

Labdarúgás: miért térnek vissza a reménységek?

Az elmúlt évek egyik szembetűnő tendenciája, hogy a magyar labdarúgók még utánpótláskorban belevágnak a külföldi karrierbe, aztán valamiért 20-21 évesen hazatérnek. A különös jelenségről a – mások mellett – Szoboszlai Dominik pályafutását is egyengető játékosügynököt, Esterházy Mátyást kérdeztük.

Triatlon: Kropkó Márta a korosztályos Eb-kre készül

„Ami a hátralévő versenyeket illeti, nehéz előre jósolni, napról napra változik sok minden” – mondja a 17 éves Kropkó Márta, aki a bizonytalan program ellenére is keményen készül az előtte álló feladatokra.

Strandbirkózás: Lévai Tamás a homokon is jól érzi magát

A kötöttfogásban junior Európa-bajnok Lévai Tamás 90 kilóban megnyerte a három fordulóból álló, első strandbirkózó országos bajnoki sorozat második, balatonfüredi fordulóját; az olimpiai programba szánt sportág sajátosságairól is beszélgettünk a fiatallal.

Vízilabda: Vigvári és Konarik sem fogja vissza magát a kupában

A férfi vízilabda BENU Magyar-kupában már két forduló után látszik, hogy lehet számítani azokra a fiatalokra, akiktől sokat várnak az élcsapatok.

Kézilabda: Bálint Bence a juniorválogatottba is visszatért

„A kiesés alatt sokat gondoltam a válogatottra is” – mondja a sérülése után visszatért Bálint Bence. A 20 éves tatabányai balátlövővel a junior nemzeti együttes előtt álló feladatokról beszélgettünk.

Vízilabda: „A juniorválogatottba már kész játékosok kellenek"

„Szeretném, ha két-három játékos már a felnőtt vízilabda-válogatott keretéből jönne vissza az utolsó utánpótlás-világversenyére” – mondja a férfi juniorválogatottat is irányító Cseh Sándor.

Labdarúgás: a francia Lille elképesztő haszonnal értékesíti játékosait

Victor Osimhent, a 21 éves nigériai csatárt 70 millió euróért szerződtette a Lille-től a Napoli, miközben a franciák anno 22,4 millió eurót fizettek érte előző csapatának. A példa jól mutatja, miért a Lille vezeti a játékos-eladásból a legnagyobb többletet realizáló klubok listáját.

Kézi: erős stábbal készül a szezonra a Balaton-felvidéki akadémia

A balatonfüredi és veszprémi székelyű Balaton-felvidéki akadémián is elkezdték a munkát a fiatalok; a részletekről Gulyás Péter nyilatkozott.

Birkózás: hétévesen már lefutotta a maratont Horváth Lóránt

Nem nevezhető hétköznapi történetnek Horváth Lóránté: a fiatal az idén januárban, hétévesen teljesítette a félmaratont, és a sport − édesapja, Horváth Attila elmondása szerint − olyan reflextevékenységgé vált az életében, mint a fogmosás. Jó bizonyíték erre az is, hogy a futás mellet az ESMTK birkózószakosztályában egyaránt készül.

Labdarúgás: Kun Bertalan arról, miért igazolt a ZTE-be

„Már amikor tavaly az ETO-hoz igazoltam, is az volt a fejemben, hogy szívesen maradnék külföldön, de akkor nem jött olyan lehetőség, a csonka szezon után pedig nem is tartottam reálisnak” – nyilatkozta a holland PSV Eindhovenben nevelkedett Kun Bertalan (21) a Reggeli Startnak, hozzátéve, hogy újdonsült csapatában, a ZTE-ben nagyon várja már az NB I-es rajtot.

Atlétika: Áts juniorcsúcsra és felnőttbajnoki címre hajt

A 18 éves Áts Viktória úgy érzi, a visszafogottabb szezonkezdet ellenére is képes lesz idén megjavítani a hármasugrás juniorcsúcsát, és azt sem bánná, ha mindez felnőttbajnoki címmel párosulna.

Jégkorong: egységes elvek szerint tervezi a jövőt a Vasas utánpótlása

„Szeretném, ha mi következnénk a Fehérvár és a MAC után” – nyilatkozta a Vasas új utánpótlás szakmai igazgatója, Székely-Mádai László. A káposztásmegyeri edzéslátogatásunkkor megkérdeztük, hogyan készülnek az új szezonra a piros-kékek.

Labdarúgás: uborkaszezon a fiatalok szemszögéből

Noha az NB I kezdetéig még két hetet várnunk kell, a csapatok már javában készülnek a 2020/21-es évadra. Mi pedig szétnéztünk az utánpótláskorú labdarúgók körében, milyen klubváltások tarkították eddig az uborkaszezont, mi várható a közeljövőben. Az már most körvonalazódik, mely csapatokban gyűjthetik leginkább a perceket az U21-es fiatalok.

Kosárlabda: Andrea Turchetto mihamarabb megkezdené a munkát a DKKA-ban

Olasz szakembert tudhat soraiban a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia: az Euroligát is megjárt Andrea Turchetto a nevelési program kidolgozásáért, és annak megvalósításáért felel Székesfehérváron.

Kajak-kenu: Zupkó Vanda kijutna az őszi felnőtt-világkupára

Két nemzetközi viadalra, a szegedi felnőtt-világkupára és Olimpiai Reménységek Versenyére is kijutna az idén az ifjúsági világbajnok kajakos, Zupkó Vanda, akivel a felmérőkről és az új párosáról is beszélgettünk.

Párbajtőrvívás: Dékány Kinga ismét bizonyítana a világversenyeken

A Mol Alapítvány által támogatott 18 éves párbajtőrvívóval, a többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes, felnőtt ob-győztes Dékány Kingával beszélgettünk a legutóbbi évad nehézségeiről, s arról, hogy utolsó éves juniorként mindenképpen ki szeretne jutni a világversenyekre.

Sakk: Kozák Ádám lép, a figurák pedig hálálkodnak

Hazánk legfiatalabb nagymestere, a 18 éves Kozák Ádám az elmúlt hetek versenyein kimagasló teljesítményt nyújtott, így magabiztosan készülhet az online sakkolimpiára.

ELŐFIZETÉS
digitális lap
Nyomtatott lap
42048