Összes hírünk
Kiemelt híreink
Jégkorong: Vértes Nátán az Egyesült Államokban képzeli el a jövőjét

A jegkorongblog.hu beszélgetett az Aberdeen Wings 19 éves támadójával, Vértes Nátánnal a céljairól, és arról, hogy sikerült az első szezonja az észak-amerikai junior hokibajnokságban (NAHL).

Körkép: nem mindegyik sportoló elégedett az online oktatással

A még tanuló versenyzőknek − a sportélet drasztikus változásai mellett − az online oktatáshoz is alkalmazkodniuk kell, hiszen az iskolák bezártak. András Csabával, Muhari Eszterrel, Sipőcz Richárddal és Wentzel Nórával beszélgettünk arról, hogyan teljesítik az ezzel járó kihívásokat.

Kézi: pár éven belül az NB I-ben szerepelnének a szegedi nők

A kisebbek között már az élvonalba tartozik, a felnőttmezőnyben is ez a célja a PC Trade Szegedi NKE csapatának. A klub stratégiai igazgatójával, a Pick Szeged korábbi csapatkapitányával, Vadkerti Attilával beszélgettünk.

Atlétika: old school módon készül otthonában a gátfutó Pap Márk

Két aranyérmet is szerzett a fedett pályás atlétikai országos bajnokság juniormezőnyében az Ikarus BSE 18 éves gátfutója, Pap Márk, aki a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben jégre tette a korosztályos világbajnoksággal kapcsolatos álmait és közelebbi célok után nézett.

Labdarúgás: mi lesz az U23-asokkal az elhalasztott olimpián?

A tokiói olimpia 2020-ról 2021-re történő halasztása felvet egy igen érdekes kérdést a labdarúgótorna esetében, amelyet az eredeti szabályok alapján az U23-as, vagyis 23 évesnél nem idősebb válogatottak számára írtak ki. Azok a játékosok viszont, akik idén betöltik a 23. életévüket, jövőre már 24 évesek lesznek, tehát, ha marad a szabályban az U23-as korosztály, akkor ők (három túlkoros kivételével) nem léphetnek pályára. Kérdés, marad-e ez a szabály?

Jégkorong: Papp Kristóf szezonja is félbeszakadt az USHL-ban

A koronavírus-járvány miatt előbb elköszönt a USHL-es Des Moines Buccaneerstől, és itthon készül a jégkorong-válogatott 18 éves csatára, Papp Kristóf, aki a saját fejlődéséről, a nottinghami góljáról és az NHL-ről is beszélt.

Vízilabda: kiélezett korosztályos bajnokságok közben érkezett a szünet

Néhol a remek csapategység, esetenként a kiváló egyéni teljesítmény repítette a korosztályos vízilabda-bajnokságok együtteseit az eddig lejátszott mérkőzéseken. Megnéztük, hogyan állnak a tabellák a kényszerszünetben.

Kézilabda: a szlovénok reménysége a Barcelonában folytathatja

A kézilabda Bajnokok Ligája férfimezőnyének idei legeredményesebb utánpótláskorú játékosa, Domen Makuc (19) a sorozat rekordgyőzteséhez, a Barcelona csapatába szerződhet – állítja az átigazolási hírekben mértékadó Handball Planet.

Asztalitenisz: Nyírbátorban a harmónia uralkodik

Bár a magyar sport – benne az utánpótlás – létesítményhelyzete sokat javult az utóbbi időben, a jövő ígéretei nem mindenütt készülhetnek pompázó pályákon és csillogó csarnokokban. A mi kis falunk elnevezésű sorozatunkban kistelepülések olyan nevelőműhelyeit mutatjuk be, amelyek sikert sikerre halmoznak, vagy éppen csak körülményeikhez képest érnek el elismerésre méltó eredményeket. E heti főszereplőink a nyírbátori asztaliteniszezők.

Női kosár: Wentzel Nóra a WNBA-ről is álmodik

„Minden összecsapást − amelyen játszottam − visszanézek, ebből tanulok a legtöbbet. Amondó vagyok, hogy a sportolónak mindig van hová fejlődnie, így nincs olyan szegmense a játékomnak, amellyel maradéktalanul elégedett lennék. Ennek ellenére úgy érzem, jó úton haladok” − mondja honlapunknak a PEAC-Pécs többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes kosárlabdázója, a 19 éves Wentzel Nóra.

Úszás: augusztusban vagy szeptemberben rendezhetik meg a junior Eb-t

Mint szinte nyári versenyt, a junior úszó Európa-bajnokságot is elhalasztották, s a tervek szerint két hónappal később tartják meg. Ennek apropóján összegeztük az elmúlt három év magyar szereplését.

Labdarúgás: ők alkothatták volna Gera Zoltán U21-es válogatottját

Az eredeti tervek szerint a napokban két felkészülési mérkőzést is játszott volna Gera Zoltán U21-es válogatottja. A találkozók elmaradtak, de a tavaszi forma alapján érdemes megvizsgálni, kik alkothatták volna a szövetségi edző keretét.

Röplabda: a felnőttek között is bemutatkozott az UTE 17 éves ígérete

A Mol Alapítvány által támogatott 17 éves röplabdázó, Manninger Luca nemrégiben fejlődése érdekében váltott csapatot, így a korosztályos válogatott ígéret a női élvonalban is egyre több szerephez juthat.

Sportlövészet: Mészáros nem csinál nagy ügyet az olimpia halasztásából

A Gödöllői EAC 17 éves puskás sportlövője, Mészáros Eszter tavaly májusban szerzett olimpiai kvótát, azóta fokozatosan hangolt a tokiói ötkarikás játékokra.

Birkózás: Lévai Tamás még idén lenne U23-as Európa- és vb-első

„A világ legjobb edzőpartnerével élek egy fedél alatt, szóval szerencsés helyzetben vagyok. Erre szükségem is van, mert első éves U23-asként Európa- és világbajnok szeretnék lenni!” − mondja a junior Európa-bajnok kötöttfogású birkózó, a húszéves Lévai Tamás.

Labdarúgás: Haaland csak a második legértékesebb U20-as játékos

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a napokban tette közzé a legfrissebb kimutatását a topligák legértékesebb, 2000-ben vagy az után született labdarúgóiról – a listát két dortmundi vezeti, de nem Erling Haaland az első.

Kézi: Rosta Miklós kezdi megszokni, hogy világsztárok veszik körbe

„Meg kellett tanulnom türelmesebbnek lenni magammal szemben” – mondja az első Tisza-parti szezonjáról a 21 éves ifj. Rosta Miklós. A MOL-Pick Szeged beállósa azt is elmondta, miért illetődött meg, amikor először belépett a sztárcsapat öltözőjébe.

Mit tehetnek a kialakult helyzetben az utánpótlásedzők?

Mihez kezdenek a koronavírus-járvány alatt az utánpótlásedzők? Hogyan tarthatók karban kondicionálisan és mentálisan a fiatalok? A héten erre kerestük a választ.

Tenisz: íme, a top 100-as tizenévesek

A koronavírus-járvány miatt előállt kényszerpihenőben megvizsgáltuk, merre helyezkednek el a fiatalok a felnőtt-világranglistán: a férfiak között Felix Auger-Aliassime, a nők mezőnyében Bianca Andreescu a legelőrébb rangsorolt tizenéves teniszező.

Motorsport: Kovács Bálint Le Mans felé veheti az irányt

„Magyarországról nehéz kapcsolatokat kiépíteni, de a Le Mans-i 24 órásnak elég nagy a hírértéke, jó ugródeszka lehetne” – mondja a 18 esztendős motorversenyző, Kovács Bálint, akinek egyáltalán nincs miért búslakodnia, hiszen szorgalma és kitartása már így is a nívós mezőnyt felvonultató endurance-világbajnokságig repítette.

Cselgáncs: otthon készülnek a kaposvári dzsúdósok

Otthoni munkarendre álltak át a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola cselgáncsozói, akiknek naponta felvételt kell készíteniük az teljesített feladatokról.

Torna: Balázs Krisztiánnak csak szinten kellett volna tartania magát

Az FTC-Telekom 18 éves tornásza, Balázs Krisztián utolsó évét tölti az ifjúsági korosztályban. Ennek apropóján az elhalasztott Európa-bajnokságról, a felnőttek közé lépésről és az utána következő fiatalokról is beszélt.

Vívás: A sportolók fegyelmezettek, lélekben erősek - Csampa Zsolt

„Ha csak egy dolgot javasolhatnék most mindenkinek, az lenne, hogy vigyázzunk egymásra és a szeretteinkre” − mondta honlapunknak a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Csampa Zsolt.

Vízilabda: a fürdőkádban is edzenek a magyar egyesületek fiataljai

A komoly otthoni edzésmunka mellett, több egyesület is játékos, humoros gyakorlatokkal tartja a lelket fiataljaiban a koronavírus-járvány miatti szünetben. Rövid összeállításunkat a BVSC-Zugló, az FTC és a KSI vízilabdázóinak nem mindennapi tréningjeiből készítettük.

Atlétika: remek fedett szezonon van túl a távolugró Gerics Roland

A tatabányai Gerics Roland a fedett pályás atlétikai országos bajnokság juniormezőnyében távol- és hármasugrásban sem talált legyőzőre. A 18 éves versenyző pályafutásának nem kívánatos esetéről, a hátrahagyott szezonról és a céljairól is beszélt.

Short track: az up-válogatott tagjai idén is sokat gyorsultak

„A kialakult járványügyi helyzet ellenére megpróbáltuk keretbe foglalni a szezont, így hétkörös tesztet rögtönöztünk, amelyen szinte mindenki megdöntötte az egyéni csúcsát” – avat be a kulisszatitkokba Szabó Krisztián, a junior rövid pályás gyorskorcsolyázók utánpótlás-válogatottjának vezetőedzője, aki szerint a fiatalok már nagyon várják az új szezont, amikor is ki tudja, talán a március végén elmaradt Európa-kupát is bepótolják.

Koronavírus: az utánpótlássport lehet a legnagyobb vesztes

Lassan már egy cikk sem lenne elég felsorolni mindazokat a sporteseményeket, melyeket a járványügyi helyzet miatt el kellett halasztani, és bár fájó ezt kimondani, szinte biztosnak látszik, hogy sok versenyt, kiváltképp a nemzetközi utánpótlás-megméretések közül, egyáltalán nem is tudnak megrendezni, a fiatalokat pótolhatatlan veszteség érheti – ezt a témát járjuk körbe szubjektív írásunkban.   

Cselgáncs: jól jöhetek ki az olimpia elhalasztásából − Sipőcz Richárd

A világon végigsöprő koronavírus-járvány miatt az idén nem rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát, legkésőbb egy évre elhalasztják, azaz 2021 nyarán kerül sor rá. Az intézkedés érinti a Széchenyi Egyetem SE 18 éves cselgáncsozóját, Sipőcz Richárdot (+100 kg) is, aki jó úton jár, hogy kiharcolja a tokiói részvételt.

Asztalitenisz: Alig várom, hogy vége legyen − András Csaba

Senkinek nem egyszerű a jelenlegi, koronavírus-járvány okozta helyzet, így a sportolóknak sem. Két utánpótláskorú asztaliteniszezővel, az ifjúsági világranglistán tizedik András Csabával, valamint a tavaly, a serdülő európai lajstromban negyedik, immár ifikorú Tölgyes Dorottyával beszélgettünk.

Úszás: nem találkoztunk még ilyen helyzettel – Petrov Iván

Elmaradt a junior Eb, az uszodák nagy része bezárt, a válogatott versenyzők azonban mégsem maradnak edzéslehetőség nélkül. Az utánpótlás úszóválogatott szövetségi kapitányával, Petrov Ivánnal elemeztük a koronavírus-járvány miatt kialakult állapotot.

Torna: akár három órát is edzhetnek naponta az up-válogatottak otthon

A Magyar Torna Szövetség sajtóanyagából megtudtuk, hogy az utánpótlás-válogatott sportolók személyre szabott edzésprogram alapján készülhetnek otthon.

Vízilabda: a kihívásokat nem hárítja a Vasas kapusa, Korom Dániel

A Vasas Plaket férfi vízilabdacsapatának kapusa, Korom Dániel egyre több lehetőséget kap az OB I-ben, az ifjúsági bajnokságban pedig az ő nevéhez fűződik a legtöbb hárítás. A 18 éves ígéret lépésről lépésre teljesíti céljait, de nem rest hatalmasat álmodni sem.

Labdarúgás: Csongvai Áron, az újpesti felfedezett

A tavaszi idényben a 19 éves Csongvai Áron lehet a labdarúgó NB I egyik felfedezettje. Az újpesti középpályás az ősszel még a BLSZ I-ben szerepelt, tavasszal viszont már az élvonalban játszott hét meccsen. Úgy érzi, az ő esete példa lehet a még fiatalabbak számára, azt bizonyíthatja, hogy az Újpest FC utánpótlásából is el lehet jutni az első csapatig és az NB I-es szereplésig.

Kosár: Rátgéberék is átálltak a digitális munkarendre

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs szakmai és stratégiai igazgatójával, Rátgéber Lászlóval beszélgettünk arról, hogyan állt át digitális munkarendre a nevelőműhely a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt. A kilencszeres felnőtt magyar bajnok, Euroliga-győztes mesteredző is mindenkit arra buzdít, hogy maradjon otthon!

Országúti kerékpár: Valter Attila a Giróról és az olimpiáról

„Van, akinek most nagyobb problémája is akad, mint hogy nem tud elindulni egy-egy versenyen” – mondja a 21 éves országúti kerékpáros Valter Attila azután, hogy a koronavírus-járvány miatt a Giro d’Italia-n és az olimpián való bemutatkozására is várni kell még.

Légiósok: így tartja karban magát a Salzburg 18 éves magyarja

Az Utanpotlassport.hu kérésére rövid video-összefoglalót küldött Major Sámuel, a salzburgiak ifjú játékosa arról, hogyan próbálja megőrizni a formáját odakint, a koronavírus-járvány miatt „kapott” kényszerpihenő idején.

Tenisz: megfertőződött a legfiatalabb ATP-tornagyőztes

A friss ATP-tornagyőztes 20 éves ígéret, Thiago Seyboth Wild Twitter-oldalán jelentette be, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Kézi: a junior Eb-győztes Stranigg Zsófia otthon is edzőtáborban van

„Nagyon sajnálom, hogy pont, amikor minden egyenesbe jött, jól ment a játék, félbeszakadt a szezon” – mondja a 19 éves junior Európa-bajnok kézilabdázó, Stranigg Zsófia. A következő évadban már az NB I középmezőnyébe tartozó Mosonmagyaróvárt erősítő balszélsővel a szünetelő évadról, önbizalomról és a kétséges közeljövőről beszélgettünk.

NB I: tavasszal több lehetőséget kapott az U21-es korosztály

Éles fordulat figyelhető meg a tavasszal az NB I-ben szereplő fiatalok játékperceiben: az idény végéhez közeledve sokkal több lehetőséget kapott az U21-es korosztály, mint ősszel…

Kajak-kenu: az ifi vb-győztes Redl András korosztályt lépett

„Hatalmas önbizalomlöketet adott a két aranyérem, azóta tényleg hiszek magamban” – mondja a tavalyi pitesti ifjúsági vb-n duplázó Redl András. A KSI 18 éves kajakosa a koronavírus-járvány miatt idő előtt hazatért a sevillai edzőtáborból, azóta otthon tölti napjait. Pihenésről, korosztályváltásról és a tavalyi áttörést jelentő sikerekről beszélgettünk vele.

Torna: a szövetség nem hagyja punnyadni a magyar fiatalokat

A koronavírus-járvány a tornászokat is komoly kihívás elé állítja, de dr. Magyar Zoltán szövetségi elnök szerint semmiképpen nem szabad magukra hagyni a gyerekeket, hanem össze kell fogni értük, és az újonnan létrehozott, egységes rendszerben biztosítani kell számukra, hogy otthon edzhessenek – áll a szövetség közleményében.

E-sport: Bereznay Dániel hamiltoni magasságokba törne az F1-ben

„Nem fogom azt mondani, hogy bárki, aki a szobájában elkezd játszani, biztosan eljut a virtuális Forma–1-be. Tehetség, szerencse és több ezer óra gyakorlás kell ahhoz, hogy 66 ezer emberből kiválasszanak” – vallja a 19 esztendős Bereznay Dániel, aki két szezont már lehúzott a virtuális száguldó cirkuszban – elsőre második, majd harmadik helyet szerzett –, az Alfa Romeo pilótájaként ráadásul Kimi Räikkönennel is bulizhatott egyet.

Labdarúgás: több felfedezettje is van az UEFA Ifjúsági Ligának

Néhány fiatal labdarúgónak sikerült felhívnia magára a figyelmet a sorozatban.

Birkózás: Mester Milán története a junior-vb-bronzig

Hatévesen, az első edzésén még nem mert felmenni a szőnyegre, helyette sírt és inkább a lelátóról figyelte az eseményeket. Tizennégy évvel később, a tavalyi, tallinni junior-világbajnokságon a dobogó harmadik fokára állt − a magyar szabadfogású csapat egyetlen érmét szerezve − a 21 éves Mester Milán, aki immár az U23-asok mezőnyében szeretne bizonyítani.

Atlétika: a rúdugró Nagy Marcell elgondolkodtató tanácsai

Persze, a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet senkinek nem jöhetett jókor, de különösen igaz ez a 17 éves rúdugróra, Nagy Marcellre, aki fedett pályás felnőtt- és juniorbajnoki címmel kezdte az évet. Az MTK Budapest versenyzője azonban igyekszik megbarátkozni a helyzettel és a mentális felkészülés fontosságát is kiemeli.

31044