Vizes vb: továbbra is a budapesti rendezés az etalon a FINA-elnöknél

Vágólapra másolva!
2019.07.29. 16:19
null
Maglionénál továbbra is a budapesti vb a csúcs (Fotó: Derencsényi István)
Vasárnap este ért véget a dél-koreai Kvangdzsuban az idei vizes világbajnokság, amelynek záróünnepélyén a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke, Julio Maglione csak kiemelkedően sikeresnek titulálta a dél-koreai rendezést.

 

Mindez tehát azt jelenti, hogy a FINA-nál továbbra is a két évvel ezelőtti budapesti világbajnoki rendezést tekintik minden idők legjobban megrendezett világbajnokságának.

Két éve, a Papp László Budapest Sport Arénában rendezett záróünnepélyen Maglione köszönetet mondott a magyar kormánynak, Budapest és Balatonfüred önkormányzatának, a szervezőknek és a többezernyi önkéntesnek.

„Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága. Gratulálok” – jelentette ki az elnök két éve a budapesti világbajnokság végén.

Ehhez képest vasárnap, a 18. vizes világbajnokság zárásakor Maglione sokkal visszafogottabban fogalmazott.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a sportolóknak, akik egy kiemelkedően sikeres FINA-világbajnokságon szerepeltek Kvangdzsuban. Kétségtelen, hogy az itt töltött két felejthetetlen hét során látott világszínvonalú versengés csak segít erősíteni a vizes sportokról világszerte kialakított képet” – mondta az uruguayi FINA-elnök a dél-koreai rendezésről.

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósította: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik