Vizes vb: Szilágyi Liliána nagyon kiábrándult a rendszerből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.25. 16:06
null
Szilágyi Liliána hatodik lett 200 pillangón (Fotó: Derencsényi István)
Ismét érdekes nyilatkozatot adott Szilágyi Liliána, aki hatodik helyen végzett a 200 méteres pillangó döntőjében a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján. A 22 éves sportoló elmondta, úgy érkezett meg a vb-re, hogy kiábrándult a rendszerből, és ezért fejben sem tudott teljesen ott lenni.

 

„Nagyon kiábrándultan jöttem erre a világbajnokságra – kezdte Szilágyi Liliána az M4 Sportnak. – Nagyon ki voltam ábrándulva abból a rendszerből, amiben benne vagyunk. Abból, hogy nagyon sok dolog fölött szemet hunyunk, és elnézünk dolgok mellett. Ezt most nem fogom kifejteni. (...) Nagyon hálás vagyok azért, hogy itt lehettem. Köszönöm azoknak, akik mellettem álltak, és végigcsinálták ezt velem. Hálás vagyok az FTC csapatának, a szerelmemnek, a családomnak, és igazából hálás vagyok önmagamnak is, hogy idáig eljutottam.”

„Fordulóponthoz értem: jó formában voltam fizikailag, viszont mentálisan van egy-két dolog, ami lehúz, és nem tudok szabadulni tőle. Majd egyszer kifejtem, hogy mire gondolok. Gratulálok Boginak a győzelemhez. Sok van még bennem, sok van az úszásomban, kérdés, hogy mennyire tudok újfent alkalmazkodni.”

NŐI 200 M PILLANGÓ, DÖNTŐ
1. KAPÁS BOGLÁRKA (MAGYARORSZÁG) 2:06.78
2. Hali Flickinger (Egyesült Államok) 2:06.95
3. Katie Drabot (Egyesült Államok) 2:07.04
4. Franziska Hentke (Németország) 2:07.30
5. Alys Thomas (Nagy-Britannia) 2:07.48
6. SZILÁGYI LILIÁNA (MAGYARORSZÁG) 2:07.68
7. Szvetlana Csimrova (Oroszország) 2:08.70
8. Laura Stephens (Nagy-Britannia) 2:09.35

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik